Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4057
EURO
34,6698
IMKB
10.046,000
ALTIN
2.384,140
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Babacan:Ülkeyi Yayık Ayranına Çevirdiniz
Babacan:Ülkeyi Yayık Ayranına Çevirdiniz
 
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hükümetin dış politikasını eleştirerek, “Bir sabah kalkıyorlar, haçla hilali çakıştırıyorlar. Bir gün ‘Şangay Beşlisi’nde olmak istiyorlar, bir başka sabah da kalkıp ‘Avrupa Birliği güzeldir’ diyorlar. Sayın Erdoğan, biraz yavaş. Bunu artık sizin klasik U dönüşlerinizle falan da açıklayamıyoruz. Ülkeyi yayık ayranına çevirdiniz. Çalkalayıp duruyorsunuz” dedi.
 
31.3.2021 - 18:17


Partisinin 1. Olağan Kırklareli İl Kongresi’nde konuşan Babacan’ın gündeminde dış politika vardı.

Yürütülen yanlış diplomasi nedeniyle sanki Türkiye Mısır’a muhtaçmış gibi bir algı oluştuğuna işaret eden Babacan, “Mısır adeta ‘kazanan taraf’ olduğunu hissetti, şartlar öne sürdü. Sayın Erdoğan ‘darbeci Sisi’ diye meydanlarda sesleniyordu değil mi? ‘Onun olduğu salona girmem’ diyordu. Son günlerde kaç yetkili Mısır’ı övme yarışına girdi. Önce kutuplaştırdılar. Hatta daha 2019’daki yerel seçimlerde karşı partinin adayına Sisi demeye getirdiler. Sonra da baktılar ki Doğu Akdeniz Türkiye’ye rağmen paylaşılmaya başlandı. Siz her ülkeyle kavga ederseniz hepsi bir araya gelip size karşı cepheleşir. Milli menfaatler de ancak böyle zarar görür. Hemen U dönüşü yaptılar” dedi.

“Yandaşlar Erdoğan’ın manevralarına yetişmek içi helak oluyor”

“Bir sabah kalkıyorlar, haçla hilali çakıştırıyorlar. Bir gün ‘Şangay Beşlisi’nde olmak istiyorlar, bir başka sabah da kalkıp ‘Avrupa Birliği güzeldir’ dediklerini ifade eden Babacan, şunları söyledi:

“Sayın Erdoğan, biraz yavaş. Bunu artık sizin klasik U dönüşlerinizle falan da açıklayamıyoruz. Ülkeyi yayık ayranına çevirdiniz. Çalkalayıp duruyorsunuz. Sizin yandaşlarınız, peşinizdeki kuş sürüleri, pelikan melikan helak oluyor. Hızlarını alamayıp devriliyorlar, yine de peşinizden koşmaya çalışıyorlar. Tabii işin ucunda bir sürü menfaat var ama biraz yavaş, bu kadar zikzak çizdirilmez. Bir ülkenin stratejik hedefi olur, uzun vadeli hedef seti olur. Büyük ülkeler böyle yönetilir.”

“2,5 milyar dolar verdiğimiz S-400’lerin kapağını açamıyoruz”

Türkiye’nin dış politikadaki parolasının ‘kazan-kazan’ olması gerekirken, bu hükümetin ülkeyi  ‘kaybet-kaybet’e alıştırdığını dile getiren Babacan, “Bunun bir örneğini de şu S-400 meselesinde gördük. Kuyuya taş atıldı, şimdi kırk akıllı çıkarmaya uğraşıyor. Türkiye’nin kendi egemenlik alanındaki bir konuda hiçbir ülke Türkiye’ye ‘şunu yap, bunu yap’ diyemez. Bu kimsenin haddine değildir. 2,5 milyar dolar para verdiğimiz S-400’lerin kapağını açınca yaptırımla karşılaşıyoruz, ana ortağı olduğumuz F-35 projesinden de çıkarılıyoruz. Bu nasıl bilgisizliktir, anlamak güç” açıklamasını yaptı. 

“’Yerli ve milli’ dersleri verenler Uygurlar için tek kelime etmiyor”

Babacan, Hükümet’in Çin’e karşı Doğu Türkistan’da gıkını çıkaramadığını, ama lafa gelince sağa sola ‘yerli ve milli’ dersleri verdiklerini belirterek, “Bütün dünya, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde çok ciddi insan hakları ihlalleri olduğunu konuşuyor. Çeşitli ülkeler ‘soykırım’ tanımları yapıyor. Dünyanın dört bir yanından ses yükselirken, Uygurlar için neden tek kelime etmiyorsunuz? Hadi, Perinçek’i anladık. Anlaşılan o zaten memnun. Peki Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli… Sizlere ne oluyor? Doğu Türkistan’da yaşanan zulüm karşısında lâl oldunuz” diye konuştu.

“Avrupa Birliği’nin anahtarı cebimizde”

DEVA Partisi’nin rotasının Avrupa Birliği’ne tam üyelik kriterleri olduğunu ifade eden Babacan, şunları söyledi:

“Günün birinde üye oluruz-olmayız inanın hiç önemli değil. Alırlar-almazlar, isteriz-istemeyiz hiç önemli değil. Önemli olan bu istikamettir. Bizler bu sürecin tekrar canlandırılabileceğine inanıyoruz. Avrupa Birliği’nin anahtarını cebimizde tutuyoruz. Bu istikamete doğru ilerledikçe; vatandaşımız her alanda en yüksek standarda ulaşacak. Bu istikametle beraber, ülkemiz demokrasi, hukuk ve ekonomide birinci lige yükselecek. Bu kapsamda, Avrupa’daki yabancı düşmanlığına ve İslamofobi’ye karşı da etkin politikalar üreteceğiz.”

Ali Babacan, ülkemizin dört bir yanını ziyaret ettiklerini, bu ziyaretlerde bir vatandaşın ‘Balkon konuşmasında roller değişiyor. Vatandaş balkon konuşmasına başlıyor artık’ dediğini aktardı. Babacan, “Çok doğru söyledi. Ülkemizin her yerinde aynı sıcaklığı hissediyoruz. Türkiye’nin her bir köşesinde güler yüzle karşılanıyoruz. Bunun anlamı çok açık, çok güçlü, çok derin” ifadelerini kullandı. 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Reuters'ten Erdoğan'ı Kızdıracak Yorum!

Gazetecilere Aşı Kararı

Bahçeli'den Zehir Zenberek AYM'Tepkisi
»  İmamoğlu Yolsuzlukları Böyle Anlattı
»  AYM'den Gergerlioğlu'nun Başvurusuna Ret
»  Selvi: HDP'nin İki Alternatifi Var
»  Vekillere Yüzde 50 İndirimli Dil Kursu
»  "İstanbul'a İhanet Eden Hesap Verecek"
»  Vaka Sayısında Yeni Rekor
»  Kılıçdaroğlu: Balık Baştan Kokuyor
»  İstanbul'da Yeni Corona Kararları
»  'Teravih Namazları Yasak Olmayacak'
»  Şentop'a MHP'den Montrö Tepkisi
»  Erdoğan'dan Dünyaya Aşı Mesajı
»  " Seçim Bekleyen Rüyasında Görür"
»  'Sonbaharda Seçime Hazırlanın' Talimatı
»  Ankara'da Kritik Fetö Operasyonu
»  Gözler Corona'yi Bitirecek Sprey Aşıda
»  25 İl'de Dev Fetö Operasyonu
»  Merkez Bankasında Bir Deprem Daha
»  İYİ Partili İki Vekil Coronaya Yakalandı
»  Flaş.Kırmızı İl Sayısı 17'den 58'e Çıktı
»  Hafta Sonu Kısıtlamaları Geri Geldi
»  TBMM Başkanı Şentop'tan Montrö Çarkı!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.