Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,5880
EURO
40,0155
IMKB
10.438,000
ALTIN
3.435,770
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Bahçeli'den İmamoğluna Adaylık Tavsiyesi
Bahçeli den İmamoğluna Adaylık Tavsiyesi
 
MHP lideri Devlet Bahçeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik dikkat çeken bir açıklama yaptı. Bahçeli açıklamasında İmamoğlu'na 'İsterse 100 Bin
 
28.1.2025 - 00:12

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Saraçhane'de "Turpun Büyüğü" adını verdiği bir basın toplantısını hedef aldı.

İmamoğlu'nu hedef aldığı bir açıklama metni yayımlayan Bahçeli istifa ve adaylık çağrısı yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün her alan ve kesimden aktörlerin yer aldığı bir basın toplantısı düzenlemiştir.

-Mezkur toplantıda üst perdeden konuşmasının yanı sıra, ülkenin bilirkişisi pozları vermiş, Sayın Cumhurbaşkanımız dahil yargıya, siyasete ve aklına esen her kişi ve kuruma abuk sabuk laflar etmiştir.

-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak taşıdığı sorumlulukları yok sayarak, üstüne vazife olmayan, görev ve yetki sahasında bulunmayan konu başlıkları hakkında talihsiz ve tabansız değerlendirmelerle havanda su dövmüştür.

Play Video
-Klasik ve bildik İmamoğlu tablosu maalesef gündeme yine gölge düşürmüştür.

-Kendi aklı yerine başkalarının aklını rehber edinmesi bir yana, İstanbul şehremini görevini layıkıyla yapamadığını itiraf edememiş, sancılı ve zor dönemlerde İstanbul’u niçin yüzüstü bıraktığını açıklayacak cesareti bir kez daha gösterememiştir.

-Felaket dönemlerinde tatil hakkını kullanan İmamoğlu’nun siyasi ahlak ve etik ihlalinde eşik ve sınır tanımadığı herkesin ve bilhassa İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın malumudur.

-Hiç kuşku yok ki İstanbul’un yıllarını çalan bu şahsın sorumluluktan kaçışı, makul ve meşru eleştirileri sözde hukuk ve sistem sorununa bağlaması asla doğru ve masum görülemeyecektir.

"CUMHURBAŞKANIMIZI SORGULAMAK HAZIMSIZLIKTIR"
-Özellikle hatırlatırım ki, Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir.

-Dahası ne rejim ne de sistem sorunu söz konusudur.

-Gerçek bağlamından koparılmış demokrasinin ve demokratik hakların ardına saklanıp, milletimizin tertemiz irade ve tercihiyle yönetim hayatımıza giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni ve yüzde 52 oyla cumhurun başı seçilen Sayın Cumhurbaşkanımızı sorgulamaya kalkışmak potansiyel bir hazımsızlığın ve anti-demokrat siyasi zihniyetin suçüstü halinden başka bir şey değildir.

"İMAMOĞLU HEM SİYASİ HEM HUKUKİ DARBOĞAZDADIR"
-Anlaşılan İmamoğlu hem siyasi hem de hukuki darboğazdadır ve telaşlanması da bundandır.

-Ancak bağımsız ve tarafsız yargı İmamoğlu’yla birlikte, yanında yöresinde yuvalanmış çıkarcı yoldaşlarının nerede olurlarsa olsunlar takibindedir, MHP ve Cumhur İttifakı düşmanlığı yapanların yalanlarına, yönlendirmelerine de boyun eğmeyecektir.

-Ortada bir suç varsa bedeli hukuk önünde mutlaka ödenecektir.

-Aksi halde endişeye zaten gerek de yoktur.

-Bugünkü basın toplantısının ardından, Cumhurbaşkanı adaylığı kisvesine bürünen İmamoğlu’na parti içindeki rakiplerinin nasıl yorum getirip ne diyeceği önümüzdeki günlerde açıklığa kavuşacak bir muammadır.

-Acaba CHP’nin siyasi ayak oyuncuları ve adaylık peşine düşen malum köşesiz isimleri İmamoğlu’nun her yana çekilecek açıklamalarına ne diyeceklerdir?

-İmamoğlu ikbal kaygısıyla siyaset yapmayı eleştirse de yaptığı toplantının ana fikri ikbal kaygısından başka bir şey değildir.

-Anayasa ve yasalar herkese adil uygulanmaktadır.

-Seçilmiş de olsa kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur.

-Korkunun ecele faydası hiç yoktur.

-Ekrem İmamoğlu şayet Türkiye’yi ayağa kaldırabilecek gücü kendisinde görüyor ve özgüvenli bir Cumhurbaşkanı adaylığını veya lider profilini şahsına layık buluyorsa şu hususların da düşünülmesi ve dikkate alması siyasi ve ahlaki tutarlılığın bir gereği olarak akıllara gelecektir:

-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu;

 -Bütün yüklerinden kurtularak, sade bir vatandaşa dönüşebilecektir.

-CHP’den, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı’ndan istifa etmesi, yerine Büyükşehir Belediye Meclisi’nden birisinin başkan olarak seçilmesinin önünü açarak belediye hizmetlerinin aksamasına engel teşkil etmesi mümkün olabilecektir.

"TAVSİYEM MEYDANA ÇIKMASIDIR"
-Bu şahsa tavsiyem, siyasetten, yargıdan, toplumun her kesiminden ülkeyi ayağa kaldırabilecek destekçileri olduğuna inanıyorsa sade bir vatandaş olmayı tercih ederek sonuçlarına katlanması ve açıkça meydana çıkmasıdır.

-Aynı zamanda ulaşacağı bu rahatlık ve kolaylık; çevresindeki karmaşadan, siyasetin kaotik yapısından kurtulmasını, sade ve sıradan bir vatandaş olarak hem adaletin hem de milletin huzuruna çıkmasını sağlayacaktır.

"YÜZ BİN İMZA İLE ADAY OLABİLİR"
-İmamoğlu kendine güveniyorsa, yüz bin kişinin imzasıyla Cumhurbaşkanı adayı olabilecektir.

-Trabzon’un bir evladı olarak da milletimize ve ülkemize hizmet etme imkanını elde edebilmek için resmen harekete geçebilecektir.

-Bu durum karşısında yol yürüdüğü bugünkü arkadaşlarının durumu, kaç kişinin etrafında kalacağı, belediyenin rant vanası kapanınca kimlerin yanında bulunacağı da netleşmiş olacaktır.

-CHP’nin cumhurbaşkanı adayı yarışına gireceği anlaşılan, bilimsel çalışmalarıyla öne çıkmış, TV’lerde CHP’yi savunarak boy gösteren önemli isimlerin varlığı da herkesin bildiği bir gerçektir.

-Büyükşehir Belediye Başkanı zırhını çıkardığı andan itibaren isimleri siyaset borsasında inip çıkanlarla eşit şartlarda yarışıma imkânına kavuşması, kendi ifadesiyle adil bir yarışa önayak olması mümkün ve muhtemeldir.

-Hasılı Ekrem İmamoğlu’na sormak lazımdır ki; son dönemde yaptığınız açıklamalarda, verdiğiniz mesajlarla toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak bir liderlik sergileme peşine düştüğünüz ortadadır.

-Eğer gerçekten siyasete ve yargıya olan güven eksikliğinden bahsediyorsanız, belediye başkanlığı görevinden istifa ederek belediye imkânlarını bırakmayı ve tüm rakiplerinizle eşit şartlarda sade bir vatandaş olarak yarış başlatmayı düşünüyor,  “Türkiye’yi ayağa kaldırırım” sözünüzün gereğini, bu tür cesur bir kararla ortaya koymayı planlıyor musunuz?

-Böyle bir adımın, hem siyasi etik açısından örnek teşkil edeceğine, hem de adil bir yarış ortamı oluşturabileceğine, bunun da Türkiye’nin siyaset kültürünü dönüştürmek adına tarihi bir fırsat olacağına inanıyor musunuz?"



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Menajer Ayşe Barım Tutuklandı

Erdoğan:Terör Baronları İçin Yolun Sonu

Mansur Yavaş'tan İmamoğlu'na Destek
»  MİT'ten Siber Casusluk Operasyonu!
»  TBMM'de Yoğun Mesai Başlıyor
»   Turizm Bakanı Artık Ağır Bir Yük"
»   Otel Faciasında Yeni Tutuklamalar
»  Şamil Tayyar Turizm Bakanını Topa Tuttu
»  Yanan Otelin Sahibi Kimi Suçladı?
»  CHP Yol Haritasını Ne Zaman Açıklayacak?
»  Muharrem İnce CHP'ye Geri mi Dönüyor?
»  Kartalkaya'da 7 Tutuklama Daha
»  Bakan Ersoy Topu Belediyeye Attı!
»  Ünlü İsimler Tek Tek İfadete Çağrıldı
»  Erdoğan: Acıyı Yaşatanlar Hesap Verecek
»  Bakan Tunç: Bilirkişi Raporu Korsan
»  Altından Bir Rekor Daha!
»  Menajer Ayşe Barım Gözaltına Alındı
»  Fetö'ye Kıskaç Operasyonlarına Devam
»  Şamil Tayyar'dan Dikkat Çeken Çıkış!
»  ^Kırmızı Kitap' Yenilendi
»  Sinan Ateş Davasında Karar
»  DEM Heyeti Yeniden İmralı Yolunda
»  Uykuları Kaçıracak Deprem Uyarısı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.