Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Bahçeli: Anayasa Çalışmamız Hazır
Bahçeli: Anayasa Çalışmamız Hazır
 
Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, yeni anayasa tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Bahçeli, partisi tarafından üzerinde çalışılan 100 maddelik anayasa taslağının hazır olduğunu duyurdu.
 
4.5.2021 - 11:07

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Siyasi partilere uzlaşma çağrısında bulunan Bahçeli, "100 maddelik yeni anayasa önerimizin hazırlık aşaması tamamlandı, metin yazımı sonuçlandı" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde gündemde yer alan konulara ilişkin olarak açıklamalarda bulunuyor. Sözlerinin başında yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı süren aşılama çalışmalarına değinen Bahçeli, "Aşılama çalışmalarının hedeflenen düzeye ulaşmasıyla bayram ertesini karşılayacağımızı umut ediyorum. İnsanlığa musallat olan koronayı en az hasarla atlatmak için devlet ve millet kenetlenmesi tezahür etmelidir, Türkiye'de bu kenetlenme sağlanmıştır" dedi.

Aşı konusunda güven sorunu yaşayanların kaygılanacağı hiçbir şey olmadığını ifade eden Bahçeli, "Bir diğer mesele de aşıların tedarikidir. Bununla ilgili memnuniyet verici gelişmeleri Sağlık Bakanımız sürekli vurgulamaktadır. Salgın yönetimi doğru bir şekilde yapılmaktadır" diye konuştu.

Bahçeli, açıklamalarının devamında yeni anayasayla ilgili çalışmalara değindi. "Mazisi neredeyse 145 yılı bulan anayasa tartışmaları toplum ve devlet hayatımıza ambargo koymuştur" görüşünü dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Devlet ile millet arasındaki karşılıklı sorumlulukları esas alan anayasalar değiştirilemez metinler değildir. Şartlar el verdiğinde, zamanın ruhuyla müsemma bir anayasa yazılması kaçınılmaz bir görevdir. Anayasalar devletin ana teşkilat düzenin tayin ve tespit etmektedir. Devletin siyasi ve hukuki teşkilatlanması sosyal ve hukuki alana yaslanmalıdır. Masa başında devlet teşkilat düzenini hazırlamak demokrasiyle izah edilemeyecektir. Yeni anayasa yapmak demek, milletin ihtiyaç ve hedeflerini idrak etmek demektir.
Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkeleri ve kurucu felsefeleri kıskançlıkla muhafaza edilmelidir. Ön şart bu ilk ve felsefenin anayasanın başlangıç kısmında kesin bir dille temellendirilmesidir. Millet nam ve hesabına hazırlanacak her anayasa teklifinin Türkiye'nin ruh kökünden doğması asıl olmalıdır. Her partinin yeni anayasa konusunda destekleyici tavrı görülmektedir. En azından herkes yeni bir anayasadan bahsetmektedir.
Görüşmek, konuşmak için müsait bir zeminin varlığına işarettir. Sıra nasıl bir anayasa yazılsın sorusuna geldiğinde ne yazık ki potansiyel anlaşmazlıklar, kutuplaşmalar kuvveden fiile geçmektedir. Ön yargıların giyotinine, mayınlı alanlara ülkemizi teslim etmek vatan ve millet sevgisiyle bağdaşmayacaktır. Sıkılı yumruklarla, ideolojik taassuplarla anayasa yapmak ne tarihte ne bugün mümkün olmuştur. Bu devlet bizimdir, bu millet biziz. Cumhuriyet cumhurun aziz mükâfatıdır. Daha iyiyi bulmak, daha güzele ulaşmak ütopya olarak görülmemelidir.
Artık uzlaşmak ve yeni bir anayasa hazırlamak milli vecibedir. Buna sırt dönenler fuzuli bahanelerle konuşmaya bile uzak olanlar demokratik hesaba şimdiden hazır olmalıdır.
Cumhuriyetin 100. yılında 100 maddelik yeni anayasa önerimizin hazırlık aşaması tamamlanmıştır. Partimiz cumhuriyetin 100. yılını yeni anayasa açısından hem bir fırsat hem de bir dönüm noktası olarak ele almaktadır.
Başkanlık sistemini kurumsallaştırmak, 100 maddelik yeni anayasa yapmak Türk milletine borcumuz, vefa görevimizdir. MHP, cumhuriyetin 100. yılı anısına 100 maddelik tam metin önerisiyle milletimizin ve siyasi muhataplarımıza sunmaktadır.
Metin hazırlanırken mevcut anayasa, geçmiş dönem Osmanlı, Türk anayasaları, dünya anayasaları, uluslararası insan hakları sözleşmeleri, bugüne kadar hazırlanmış anayasa önerileri ve raporları, bilimsel yayınlar dikkatle incelenmiş, kuyumcu hassasiyetiyle analiz edilmiştir."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Çocuklar İçin Aşı Tarihi Belli Oldu

İçişleri Bakanlığı'ndan Market Genelgesi

Alanyaspor'da Salih Uçan Şoku
»  Fenerbahçe Takibi Bırakmıyor 3-1
»  347 Kişi Daha Corodan Hayatını Kaybetti
»  İmamoğlu’ndan 'Kiralık Araç' Açıklaması:
»  Emekli, Bayram İkramiyesine Kavuşuyor
»  Nedim Şener'den Çarpıcı Fetö İddiası
»  Bajan Koca'dan 'Ölüm Raporu' Yanıtı
»  Vaka sayısı 25 Bin 980'e Düştü
»  Gri Pasaport Skandalında Yeni Liste
»  2 Milyonu Aşkın Aileye 110 TL Yardım
»  AKP'Lİ Vekil Üç Kez Coronaya Yakalandı
»  Millet İttifakı mı Cumhur İttifakı mı?
»  Soylu'dan Kayıt Yasağı Açıklaması
»  Kılıçdaroğlu: OHAL İlan Edilsin İstiyor
»  Tam Kapanma Sonrası Tam Açılma mı?
»  Taksim'de 1 Mayıs Gözaltıları
»  Thodex Vurgununda Flaş Gelişme!
»  Vaka Sayısı Düştü,Can Kaybı Arttı
»  Erdoğan:Elimizde Yeterince Aşı Var
»  Flaş.. Sputnik V İçin Kullanım Onayı
»  Emniyet'ten Yasak Genelgesi
»  Flaş.. Alkol Yasağı Kalktı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.