Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2555
EURO
37,5486
IMKB
9.132,000
ALTIN
2.872,220
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BÜYÜK GÖZALTI'NDAN ÜMRANİYE BOMBALARI ÇIKTI
BÜYÜK GÖZALTI NDAN ÜMRANİYE BOMBALARI ÇIKTI
 
Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen bombalarla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında aralarında Veli Küçük, Kemal Kerinçsiz, Güler Kömürcü, Sevgi Erenerol ve Sami Hoştan'ın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında daha önce 13 kişi tutuklanmıştı
 
22.1.2008 - 13:46

Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen el bombalarıyla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul'da 11 kişi gözaltına alındı. Kuvayi Milliye Derneği üyelerine yönelik operasyonda, emekli emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Türk Ortodoks Patrikhanesi sorumlusu Sevgi Erenerol, Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz, Kuvvayi Milliye Derneği yöneticilerinden emekli albay Fikri Karadağ, dernek yöneticilerinden Hüseyin Görüm, gazeteci Güler Kömürcü, Susurluk skandalının kilit isimlerinden Sami Hoştan, "Drej Ali" olarak bilinen Ali Yasak ile Kuvvayi Milliye Derneği Adana sorumlusu Tanju Okan ve İhsan Köktaş gözaltına alındı.

GECEKONDUDAN CEPHANELİK ÇIKMIŞTI
Ümraniye'de geçtiğimiz yıl bir gecekonduya düzenlenen operasyonda18'i MKE yapımı, 7'si DM41 NATO standardı ve 2'si de Alman yapımı olan 27 el bombası ele geçirilmişti. Operasyonla ilgili olarak eski astsubay Oktay Yıldırım, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, işadamı Kuddisi Okkır ve yazar Ergun Poyraz'ın da aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklanmıştı.

KUVVACILAR AYNI KAREDE
Operasyon sırasında Fikri Karadağ, Hüseyin Görüm, daha önce tutuklanan Muzaffer Tekin, Oktay Yıldırım ve Kuddusi Okkır'ın birlikte çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Tüm 'kuvvacıları' bir arada gösteren hatıra fotoğrafında yer alan isimler operasyon kapsamında birbir gözaltına alındı.

CİNAYETLERLE ANILDI, YARGILANMADI

Faili meçhul cinayetlerle anılan JİTEM'in kurucusu olduğu iddia edilen Veli Küçük ismi, ilk kez Susurluk kazasıyla duyuldu. Kazada ölen Abdullah Çatlı'nın son telefon görüşmelerinden birini Küçük'le yaptığı belirlendi. Susurluk'un kilit isimlerinden Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın kullandığı cep telefonunun da Küçük adına kayıtlı olduğu belirlendi. Telefonun Kocaeli'nde kullanıldığı dönemde, 'Adapazarı-İzmit-Sapanca' üçgenindeki Kürt işadamlarına yönelik suikastler gündemden düşmedi.

Küçük, çağrıldığı TBMM Susurluk Komisyonu'na gitmediği gibi hakkında adli bir soruşturma da açılmadı. Ancak savcılığın yaptığı suç duyurusu üzerine iddiaları araştırmak üzere üç generalden oluşan bir komisyon kuruldu. Küçük, araştırma heyetine, Abdullah Çatlı, Sami Hoştan ve Sedat Peker gibi isimlerle 'istihbarat temini için' konuştuğunu söylemekle yetindi.

DİNK'İ TELEFONLA TEHDİT ETTİ İDDİASI
Azerbaycan ve Ermenistan'a yönelik kontrgerilla örgütlenmesine de adı karışan Küçük, emekli olduktan sonra Kızılelma koalisyonunun içinde yer aldı. Hrant Dink'in 301'den yargılanmasının baş aktörlerinden olan Hukukçular Birliği Başkanı Kemal Kerinçsiz ile defalarca aynı karede yer aldı. Dink'in avukatları Veli Küçük'ün, duruşmalarını izlediği Dink'i telefonla tehdit ettiğini açıkladı.

DANIŞTAY SALDIRGANIYLA AYNI KAREDE
Veli Küçük'ün, Danıştay saldırısında tetiği çeken Avukat Alparslan Arslan'la çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Bu fotoğrafın montaj olduğunu söyleyen Veli Küçük'ün, Muzaffer Tekin'le yan yana çekilmiş fotoğrafları da ortaya çıktı.

SİLAH ÜZERİNE YEMİN ETTİRMİŞTİ
Fikri Karadağ, Mersin'de dernek üyelerine silah üzerinde yemin etirmesiyle gündeme gelmişti. Derneğin '13 bin 500' kişilik 'hain' listesi oluşturduğu ortaya çıkmıştı. 

Oktay Yıldırım, Ümraniye'de ele geçirilen 27 el bombasının sahibi olarak tutuklanmıştı. Yıldırım, avukat Kemal Kerinçsiz'in başkanı olduğu Büyük Hukukçular Birliği'nden ayrılanların kurduğu, merkezi Mersin'den Ankara'ya taşınan Kuvayi Milliye Derneği'nin kurucusu ve İstanbul İl Başkanı'ydı.

YILDIRIM-TEKİN İŞBİRLİĞİ
Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan'ı azmettirdiği iddiası öne sürülünce intihar etmeye kalkışmıştı. Yaralı yakalanan Tekin, serbest bırakılmıştı. Tekin, emekli Astsubay Oktay Yıldırım, Ümraniye'deki 27 el bombasının sahibi olarak tutuklanınca, "Oktay, iyi çocuktur. O bombalar hurdadır, patlamaz bile" demişti. Yıldırım ise Danıştay saldırısından sonra Tekin'in evini basına açıp onu savunmuştu. Tekin, 'çete kurmak'tan tutuklandı.

FİNANSMAN OKKIR'DAN
Kuddusi Okkır ise Teknopark Elektronik Bilişim ve Danışmanlık şirketinin sahibi. Orion Yapımcılık, Orion Reklam ve Markam Danışmanlık şirketlerinin de ortağı olan Okkır, 'silahlı örgüt üyeliği'nden tutuklanmıştı. Okkır'ın örgüte finansal destek sağladığı ileri sürülmüştü. (GAZETEPORT)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAHÇELİ,KOLTUK DEĞNEKLİĞİYLE MİLLİYETÇİLİĞİ KARIŞTIRDI

POLİS PATRİKHANE'DE ARAMA YAPACAK

BÜYÜK GÖZALTI..!
»  LİSE'DE MESCİT'E SORUŞTURMA YOK !
»  PİYASALARDA BÜYÜK DALGA, BORSA YİNEN DÜŞÜŞTE
»  BİR TÜRBAN YORUMU DA DİYANET ESKİ BAŞKANI'NDAN
»  "AKP AYIPLARINI TÜRBANLA ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR"
»  BAHÇELİ: SİYASET BAŞÖRTÜSÜNDEN ELİNİ ÇEKMELİDİR"
»  HAYALİ HARİTALARLA "SEVR" KUŞATMASI
»  ECEVİT'İN GİZLİ ARŞİVİNDEN ÇIKAN BELGE
»  AİHM'E KADIN YARGIÇ
»  GENERAL'İN GURUR İSTİFASI
»  EMNİYET'İN HAVA FİLOSUNDA YAPRAK DÖKÜMÜ
»  VEKİLLERE, "VAKIFLAR YASASINI ONAYLAMAYIN" MEKTUBU
»  ŞERİATÇI CUMHURBAŞKANININ KAPŞONLU KATİBİ
»  KÖŞK'TE İKİ FİRS LADY
»  BAKANLAR KURULU TÜRBAN'I KONUŞTU
»  BAY HİLMİ YAĞLAR,
»  CHP'Lİ SELVİ'DEN TÜRBAN HAZIRLIĞI
»  YARGITAY'DAN HÜKÜMETE "AKCİĞER" YANITI
»  GENELKURMAY BAŞKANI YORUM YAPMADI
»  MYO MENZUNLARINA KISA DÖNEM ASKERLİK ..
»  BÜYÜKANIT'IN SİGARA MOLASI
»  DTP'LİLER, 4 ŞUBAT'TA DAĞA ÇIKACAK!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.