Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1544
EURO
38,0183
IMKB
9.888,000
ALTIN
2.887,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CEMAATİN UTAH SIRLARI
CEMAATİN UTAH SIRLARI
 
Odatv.com. Cemaatin ve yandaş medyanın maskesini düşürmeye ve devam ediyor.
 
16.10.2008 - 08:03

Günlerdir Utah hakkında yaptığımız haberlerin ardından bugün cemaatin buradaki varlığından bahsetmek istiyoruz.

 

Önce bilmeyenler için Utah’tan biraz söz edelim.

ABD’nin batı bölgesinde yer alan Utah eyaleti, kayalıklar, çöller, akarsular, ormanlar gibi hemen hemen bütün doğal yer şekillerinin göründüğü zengin bir coğrafyaya sahip.

Nüfusu 2,2 milyonun üzerinde.

Diğer eyaletler ile karşılaştırıldığında sakin bir yapıda olan Utah’ta ilk dikkatinizi çeken olgu Mormon etkisi oldu. 19. yüzyılda Hıristiyan kilisesinden kopan Mormonlar İncil’i kabul etmekle beraber kendi kitapları da olan bir tarikat.

Eyaletin çoğunluğunu oluşturan Mormonlar, eyalette muhafazakar dünyayı önemli oranda belirliyorlar.

 

Mormonlar sayesinde eyalette yaşanan bazı tartışma başlıkları da size tanıdık gelecek. Bunlardan biri alkol meselesi.

İçki kullanımı eyalette yasal kısıtlamalar ile sağlanıyor. Üye olmadan barlara girilemediği gibi eyalet sınırları içinde satılan içkilerin alkol oranları çok düşük. Çünkü Mormonlar içki kullanmıyor ve kullanılmasını kısıtlıyor.

Mormonların bir diğer özelliği çok çocuk yapmaları. Bu nedenle Utah’taki aileler çok çocuklu. Yani, Mormon kilisesi Tayyip Erdoğan gibi çok çocuk sahibi olmayı özendiriyor.

 

Gelelim meselenin bizi ilgilendiren yönüne…

Mormonlar yönetimindeki Utah, Cemaatin övgü ile söz ettiği bir eyalet.

Cemaat neredeyse kendine Utah eyaletini örnek almış durumda. Buradaki uygulamaların Türkiye’de de olabileceğini düşünüyorlar.

Bunu isteyenler yeni de değil. 1960’lı yıllarda ABD’ye giden Korkut Özal gibi isimler Mormonlarla ilişkiye geçip, Türkiye’ye dini bütün olarak dönmüşlerdi.

Yani Mormonlar’ın Türkiye ilişkisi hiç yeni değil. Ancak son yıllarda Cemaat sayesinde bu ilişkinin boyutunun arttığı söyleniyor.

 

Mormonlar Türkiye’de pek bilinmeyen bir tarikat değil.

Mormonlar Türkiye’de başka bir nedenle daha tartışılmıştı. Suikasta kurban giden öğretim üyesi- yazar Necip Hablemitoğlu, Mormonlar ile Cemaatin paralelliğinden söz edip, Cemaatin İslam anlayışının ABD politikaları ile uyumunu yazmıştı. Hablemitoğlu’nun bu çalışmaları ise DGM savcısı Nuh Mete Yüksel’in Cemaat hakkında hazırladığı iddianamede yer almıştı.

 

Mormonlar Cemaat ilişkisi kitap olur. Uzatmayalım. Konumuza dönelim…

 

Utah eyaleti genelinde 500’e yakın Türk yaşıyor. Bunlar Utah eyaletinin geneline yayılmış durumda. İçlerinde yalnızca Türkiye’den giden Türkler yok. Kerkük’ten Ahıska Türkleri’ne değişik bölgelerden Türkler var. Cemaat bunlar içinde etkin faaliyet yürütüyor.

 

ABD’deki Cemaatin Türk okullarına kimlerin gittiği de ayrı bir merak konusu?

Bu tür okullara dünyanın çeşitli yerlerindeki yoksullar vs gidebilir. Ama ABD’de Türkler’in dışında kimse bu okullara rağbet göstermiyor.

İşte mesele burada başlıyor. ABD’de Cemaatin Türkiye dışından gelen Türkler’i bu okullar aracılığıyla kendisine katma politikası var. Elbette bu politika ABD ile uyumla sürdürülüyor. Örneğin, Ahıska Türkler’i yaşadıkları ülkelerde kimlikleri nedeniyle baskı gördüğünü iddia ediliyor ve böylelikle ABD’den göçmen vizesi alınıyor. ABD’ye gelenler hemen ABD’deki Cemaat okullarında eğitiliyor.

İlginçtir kimlikleri nedeniyle baskı gördüğü denilen kişiler eğitimden hemen sonra geldikleri ülkelere dönüyor! Her biri Soros’un finanse ettiği sivil toplum kuruluşlarında görev alıyorlar.

 

Cemaatin bölgede sadece okul faaliyetleriyle yok. Türk kültürünü tanıtan faaliyetlerde bulunuyorlar. Utah’ta Cemaatin düzenlediği Türk kültürünü tanıtım günlerinde gözleme yapan türbanlı kızlar ideal Türk tipi olarak sunuluyor.

 

Bunun ötesinde Türk Kültürü’nü tanıtım günlerinde Ahıska Türkleri’de kullanılıyor. Türbandan fese Türk Kültürü ile en ufak bir ilgisi bulunmayan kıyafetler Türk kültürü olarak duyuruluyor.

 

Şimdi gelelim Utah Üniversitesi’ne…

 

Utah Üniversitesi’nin adı Türkiye’de sürekli Cemaat ile anılıyor. Ancak şunu belirtmek istiyoruz ki Utah Üniversitesi Cemaat’ten ibaret değil.

Hatta Cemaatin buradaki kolları üniversitenin içinde küçük bir azınlığı oluşturuluyor. Cemaatin uzantılarını bir kenara bırakırsak, Utah Üniversitesi verdiği nitelikli eğitim ile tanınıyor. Türk akademisyenlerinin hepsi Cemaatçi değil.

 

Üniversitede bulunan Türk öğrenci sayısı yaklaşık 25 kişi. Türk öğrenciler özellikle üç fakültede bulunuyor: İktisat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Siyasal Bilimler Fakültesi. Cemaat üyesi öğrencilerin neredeyse tamamı Siyasal Bilimler Fakültesi’nde, sayıları ise 10 kişi civarında. Cemaat bu öğrencilere burs sağlıyor.

Cemaat üyesi öğrenciler cemaatin evlerinde kalıyor.

 

Bu öğrencilerin en tanınmışları; Fethullah Gülen hakkında yaptığı çalışmalar ile tanınan ve Zaman gazetesinde yazıları yayınlanan Hakan Yavuz ile Taraf gazetesi yazarı komiser Emrullah (Emre) Uslu.

Ayrıca Utah’ta polis öğrenci olan tek kişi Taraf Yazarı Emre Uslu değil. Polis akademisi mezunu ve polis sitesi “sucveceza.com” da yazarlık yapan emniyetçi Fatih Balcı da Utah’ta doktora yapanlardan.

Ayrıca Zaman gazetesinde yazıları kaleme alan Şaban Kardaş da Utah’taki Cemaatçi öğrencilerden.

Peki, bu öğrenciler sadece doktora mı yapıyor?

Cemaat üyesi öğrenciler düzenledikleri etkinliklerde Türkiye’yi oldukça olumsuz tanıtıyorlar.

Düzenledikleri paneller ve seminerlerde Türkiye, demokrasinin ve inanç özgürlüğünün bulunmadığı bir ülke olarak anlatılıyor. Ordunun ve Kemalistler’in demokratik açılımları engellediğini ifade ediyor, hükümetin ve Cemaatin demokrasi mücadelesi verdiğinin altını çiziyorlar.

 

Cemaat üyeleri üniversite dışında da düzenli toplantılar yapılıyor. Bu toplantılar Cuma akşamları gerçekleştiriliyor. Toplantıya hem üniversite öğrencileri, hem Cemaatin “abi” leri, hem de Cemaatin bölge temsilcileri katılıyor. Zaman zaman ise eyalet dışından isimler toplantıda bulunuyor.

Bu arada, TSK’dan Cemaat ile ilgili olduğu için atılan bir eski ordu mensubu da zaman zaman bu toplantılara katılıyor. ABD’de görevli bazı emniyet mensuplarının da bu toplantılara katılması şaşkınlık yaratıyor.

 

Utah’ta Cemaatin genel fotoğrafı bu şekilde…

 

Odatv.com



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


UTANMASI SIKILMASI, YÜZÜ BULUNMAYAN KİRLİ MEDYA

ABD VE AVRUPA'NIN TÜRKİYE ÜZERİNDEKİ KİRLİ OYUNU

"OLAĞANÜSTÜ YETENEKLİ"YE YEŞİL KART
»  TARAF: BAŞBUĞ BİZE EMİR VEREMEZ
»  FLAŞ! SPK'DAN SAVCILIĞA AYDIN DOĞAN İÇİN SUÇ DUYURUSU!
»  FENERBAHÇE BAYRAĞI ÇEKEN FRKATEYN KORSAN AVINDA
»  ORGAN NAKLİ VE KALP AMELİYATI BEDAVA OLACAK
»  TUTUKLU MAHKUMLARA ZORLA ZAMAN OKUTULUYORMUŞ
»  BAYKAL: SIZAN KOZMİK BELEGELERİ SORDU!
»  AKP'NİN Kİ MÜNAFIK SİYASET
»  BAŞBUĞ'A VATANDAŞTAN ALKIŞ
»  BAŞBAKAN'IN KAFASI KARIŞIK
»  AKP ADAY KRİTERLERİNİ BELİRLEDİ
»  PKK KAMPLARINA BOMBA YAĞIYOR
»  CANLI BOMBA TUTUKLANDI
»  TERÖRİST'İN HEDEFİ İSTANBUL POLİSİ'YDİ
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN YENİ BOMBA
»  GÜVENLİK GÖREVLİSİNE 2 BİN MÜDÜRÜNE BİN 100 YTL MAAŞ
»  GENELKURMAY'DAN TARAF HABERLERİNE YAYIN YASAĞI
»  ÖYLE BİR SAVUNMA YAPTIKİ 5 YIL DAHA İSTENDİ
»  VATAN'A ADNAN HOCA SANSÜRÜ
»  OSMANLI CUMHURİYETİ RTÜK'E TAKILDI
»  MECLİS'TE NİMET ÇUBUKÇU, ŞIKLIĞI
»  BOMBA ÜZERİNDE DURAN ASKERLERİN MUCİZE KURTULUŞU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.