Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2552
EURO
37,6044
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.912,000
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP İLE AKP ARASINDA 'BEYİN' KAVGASI
CHP İLE AKP ARASINDA  BEYİN  KAVGASI
 
'CHP laikliği yozlaştırıyor' diyen Başbakan'a CHP'nin yanıtı gecikmedi: Laiklik senin küçük beynine sığmaz.CHP'nin bu sert cevabının ardından bu kez AKP Genel Başkan Yardımcısı konuştu:Birilerinin AK Parti'nin Genel Başkanı'nın beyin ölçüleriyle ilgilenmesini hayretle karşıladım. 'Daha evvel ki bir basın toplantımda beyin fıtığı olarak nitelendirmiştim. Ancak bu sözümü geri alıyorum. Çünkü beyin fıtığı olabilmek için önce beyinin olması gerekir ama görebildiğim kadarıyla maalesef ondan yoksunlar
 
14.2.2008 - 16:15

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Başbakan Erdoğan’ın CHP lideri bAYKAL  ve partiye dönük eleştirileriyle ilgili sert açıklamalarda bulundu. MYK toplantısı sırasında, basının karşısında geçen Sav, 'Laiklik öyle Erdoğan'ın küçücük beynine sığmayacak kadar geniş bir kavramdır. Laiklik, aklın öncülüğünde bilimin ışığında, uluslaşmanın, ulusun egemenlikte olduğu koşulunun, insan hak ve özgürlüklerinin olmazsa olmaz koşuludur, demokratik hukuk devletinin de temelidir harcıdır' dedi.

Başbakan Erdoğan’ın hakaretlerine dönük sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Önder Sav, “Başbakanın hakaretlerine karşı sesiz kalacağımızı sanıyorsa, Başbakan bizi başkalarıyla karıştırıyor demektir. Son zamanlarda, sayın Başbakanın tedavisi gayri kabil bir hastalığa tutulduğunu görüyoruz. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğunu görüyoruz. En kötü hastalık bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma hastalığıdır. Başbakanı kısa zamanda bu hastalıktan kurtulsun diye dua etmekten başka yapacak bir şey yok” diye konuştu.

LAİKLİK ERDOĞAN’IN KÜÇÜK BEYNİNE SIĞMAZ

Sav'ın açıklamaları şöyle:

'-Laikliği, korumak sanki sayın Recep Enrdoğan’a kalmış gibi eda içinde. Hem partisi hem kendisi. Laikliği Recep Tayyip Erdoğan'ın ’ın ne şekilde korumaya çalıştığını son bir hafta içindeki gelişmeler çok yakından ortaya koymuştur.

Laiklik öyle Recep tayyip Erdoğan'ın küçücük beynine sığmayacak kadar geniş bir kavramdır. Laiklik, aklın öncülüğünde bilimin ışığında, uluslaşmanın, ulusun egemenlikte olduğu koşulunun insan hak ve özgürlüklerinin olmazsa olmaz koşuludur, demokratik hukuk devletinin de temelidir harcıdır.

Bunları bilmeden, laikliği tarif etmeye kalkmak, kendisini laiklik havarisi gibi sunmaya kalkmak hele hele Recep Tayyip Erdoğan'ın hiç ağzına yakışmıyor. Belki başka siyaset adamları söylese acaba bir bildiği mi var diyebiliriz. Ama biz bu konuda sabıkası olan Başbakan'ın hiçbir şey bilmediğine çok yakından tanık olmuş bir partiyiz. '

Sav, Başbakan Erdoğan’ın 'Laikliği Deniz Baykal yozlaştırdı' açıklamalarının hatırlatılması üzerine, 'Laikliği bir yozlaştıran var ama o Deniz Baykal  değil. Laikliği yozlaştıran, sayın Recep Tayyip Erdoğan ve onun çalışma arkadaşları. Sayın Deniz Baykal'ın ’ın da benim söylediğim CHP ’nin tarifi içinde olan laiklikten farklı hiçbir şey söylemediğini herkes biliyor. Önce aynaya baksın Erdoğan  kendisini görsün' karşılığını verdi.     

'BİRİLERİNİN AK PARTİ'NİN GENEL BAŞKANININ BEYİN ÖLÇÜLERİYLE İLGİLENMESİNİ HAYRETLE KARŞILADIM'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ise Sav'ın açıklamalarına yanıt vermekte gecikmedi. Fırat, 'Birilerinin AK Parti'nin Genel Başkanının beyin ölçüleriyle ilgilenmesini hayretle karşıladığını' belirterek, 'Daha evvel ki bir basın toplantımda beyin fıtığı olarak nitelendirmiştim. Ancak bu sözümü geri alıyorum. Çünkü beyin fıtığı olabilmek için önce beyinin olması gerekir ama görebildiğim kadarıyla maalesef ondan yoksunlar' dedi.

Fırat, şöyle konuştu: 'Aslında tehlikede olan cumhuriyet, laiklik filan değildir. Tehlikede olan Cumhuriyet Halk Partisi parti içi iktidarıdır. Kavga oradadır... Ve bu kavga halkın gözünden uzak tutulabilmek için parti içerisinde sarayın siyasi bostancı başılığına soyunmuş olanlar vardır. Bostancıbaşını bilirsiniz. Osmanlı sarayında elinde kement olup siyaseten katli yerine getirenlere bostancıbaşı denilirdi. Maalesef, bu dönemde de parti içinde bostancıbaşılığına soyunanlar kendi partilerinde siyasi katliam yapmaktan çekinmemişlerdir. Demokrasi adına kongrelerini şehir dışına götürmüşlerdir ve etrafına tel örgü çekmekte mahsur görmemişlerdir. Genel başkanlığına aday olmak isteyen ve partilerinde yıllarca çalışmış olanlara yine bostancıbaşı yardımcılarıyla kongrelerde sokak kabadayıları gibi kafa attırmaktan, dövdürmekten çekinmemişlerdir. Kavga aslında cumhuriyet, laiklik üstünde değildir. Türkiyede kavga CHP 'nin parti içi mücadelesinden kaynaklanmaktadır.”

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


OSMAN ÖCALAN FIRINCI OLDU

DURSUN KARATAŞ, TAKMA ADLA HASTANEYE YATMIŞ

DTP, SEÇİM İÇİN YARDIM PARASI TOPLUYOR
»  AKP'Lİ TUNA, DİSİPLİN KURULUNDA
»  ASIL KAR, CUMARTESİ GÜNÜ GELİYOR
»  KISA ETEK GİYEN ÖĞRENCİNİN BACAKLARINA KEZZAP!
»  DSP'DEN, 'AK PARTİ DEĞİL, AKP' ÖNERGESİ
»  SAVCI'DAN DTP'Lİ VEKİL TUNCEL'E ŞOK
»  YALÇIN KÜÇÜK: "YA ŞERİAT, YA DARBE" DEDİ
»  MECLİS'İN YENİ GÜNDEMİ ÖĞRENCİ AFFI OLACAK
»  AKP TEŞKİLATINDAN BELEDİYE DÜZENLEMESİNE ONAY
»  KAMU'DA İŞÇİ MEMUR AYRIMI KALKIYOR
»  ERKİN KORAY'DAN TÜRBAN BOMBARDIMANI
»  AKMERKEZ'DE NAMAZ ŞOV
»  ERDOĞAN, MEHMET ALTAN'I DA AZARLADI
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN YİNE KIZACAK
»  ''SANKİ CİHAT KARARI ALINIYOR''
»  BABA'DAN TAVSİYELER
»  BAŞARILI SEKS KÖLESİNE PRİM!
»  DANIŞTAY KATİLİ ŞERİAT İSTEDİ
»  MİLLETİ TÜRBANLA UĞRAŞTIRIP ÖRTÜLÜ AF İLAN ETTİLER
»  MERVE KAVAKÇI, LAİKLİK MİTİNGİNE KATILANLARA 'KOKOŞ'DEDİ
»  "ERKEK, TÜRBAN,MÜRBAN DİNLEMEZ"
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN HAYATI DİZİ OLUYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.