Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7478
IMKB
10.083,000
ALTIN
2.422,770
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP Yeni Zelanda'ya Heyet Gönderiyor
CHP Yeni Zelanda ya Heyet Gönderiyor
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Tele1 ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu.
 
17.3.2019 - 00:16

- Halkın canı yanmış durumda, işsizlik almış başını gitmiş, herkeste kaygı ve endişe var. Türkiye freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor. Ama kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı yok. 31 Mart seçimleri Türkiye için bir demokrasi sınavı olacak.

- CHP'li belediyelerin olduğu yerlerde insanlar daha rahat, huzurlu, güvenli. Yeşillikleri, parkları, kreşleri var. Bunu Türkiye genelinde yaygınlaştırmak istiyoruz.

"DÜNYA TARİHİNDE BİR İLKTİR"
- Tank Palet fabrikasının satışı dünya tarihinde bir ilktir! Başlı başına büyük bir olaydır, insanların oturup düşünmesi gerekiyor.

- Türkiye'nin bir stratejik bir dönüşüme ihtiyacı var. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ndeki bütün demokratik standartları yakalaması lazım. Kadın - erkek eşitliği, yargı bağımsızlığı gibi... Türkiye'nin her alanda üretmesi gerekiyor; tarlada, fabrikada, kültür sanatta, bilimde. Üreten bir ülkenin beka sorunu asla olamaz. Üreten bir ülke güçlü bir ülke demektir. Türkiye üretimden koparıldı. Londra'daki bir avuç tefecinin eline düşen Türkiye zor günler yaşıyor. Türkiye Osmanlı'nın düştüğü tuzağa düştü. Dışarıdan borç alan emir alır.

- Açlık, işsizlik var. 1 milyon 11 bin kişi işsizler ordusuna katıldı son sene. 7,5 milyona yaklaşan bir işsiz ordusu var.

- Sürdürülebilirliği sağlamazsanız dünya ilerlerken siz yerinizde saymış olursunuz. Bundan Erdoğan'ın, bakanların haberi var mı? Hiçbirinin yok. 21. yüzyılın Türkiye'sinde kalkınma planı var. Dünyada ülkeler önlerindeki 40-50 yılı planlıyorlar. Türkiye'de yarın ne olacağından haberi yok kimsenin.

 
- Uzaya çıktılar da biz kuyruklarından tutup engelledik sanki. Uzay ajansı kurun, ama oradaki paraları alıp da çiftlik gibi kullanırsanız olmaz; itiraz ettik biz de. AYM de haklı buldu.

İTTİFAK AÇIKLAMASI
- Aslında bir ittifak yok işbirliği var. Yerel yönetimlerde ittifak yasası yok ama işbirliği yaptık. Saadet Partisi'ne de destek verdiğimiz yerler var, İYİ Parti'ye de. Bizim işbirliğimiz çıkara dayalı bir işbirliği değil, tamamen demokrasi için.

- HDP'nin kime destek vereceğini bilemiyoruz. Biz sandıkta ittifak yapacağız. Biz AKP seçmeninden de oy istiyoruz. Mağdur olan her kesimle sandıkta ittifak yapacağız.

- Türkiye'de geniş kitleler demokrasiden yana tavır alıyorlar. Demokrasi mücadelesi veriyorlar. Bir kesiminde basın, bir kesiminde üniversiteler var, sanatçılar, aydınlar var. Toplumun her kesiminde demokrasiden yana talep yükseliyor.

YENİ ZELANDA'DAKİ KATLİAM
- İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır, aklını kullanır, düşünür. Herkesin kendi inancı vardır. Manevi dünyaya bizim müdahale etme hakkımız yoktur. Yeni Zelanda'da da müslümanlar gidip namaz kılıyor. Müslüman düşmanı olan biri pek çok insanı öldürüyor, bu tam bir insanlık vahşeti. Bunu insanlık olarak lanetlememiz gerekiyor. CHP olarak Yeni Zelanda'ya heyet gönderiyoruz. Müslümanlara yönelik ırkçı saldırıyı hem kınamak hem onların yakınlarına başsağlığı dilemek için.

Hiçbir katliam bir politika malzemesi olarak kullanılmamalı. Katliamı kınarız, lanetleriz, ama insanların öldürülmelerini miting meydanlarında göstermek doğru değil.

- Erdoğan ekonomi, işsizlik konuşamıyor, patatesi ithal etmeye başladılar, fabrika satıp tütün, canlı hayvan ithal eden bir ülke haline geldik. Birilerine saldıracak, kızacak, iftira atacak. Vatandaş eskiden 50 TL'ye yaptığı yemeği şimdi 100 TL'ye yapıyor. Erdoğan'ın söyleyeceği ne olacak o zaman? Söyleyeceği bir şey olmadığı için iftira atmak için neden arıyor. Biz şunu söylüyoruz; hiçbir provokasyona gelmeyin.

- Seçimlerin demokratik olmadığını biliyoruz. Her taraf Erdoğan'ın fotoğrafları... Erdoğan belediye başkanı adayı mı? Neden hiçbir yerde adayları konuşmuyor? İstanbul için, Ankara için, İzmir için ne yapacaklar?

 İstanbul'u alacağız, Ekrem bey İstanbulluların çok sevdiği, genç, dinamik biri.

- Daha büyük bir kriz kaçınılmaz olarak gelecek. Bir yılda 1 milyon kişi işinden olmuşsa, çiftçi perişan hale gelmişse bunu herkesin oturup düşünmesi gerekiyor.

- Binali bey İstanbul'a ne yapacak? Başbakanlık yaptı, ne verdi İstanbul'a? Gökdelenler verdi. İstanbul'un hangi sorununu çözdü? İstanbul'u 25 yıldır yönetiyorlar, yeşil alan kalmadı İstanbul'da. Heralde kupon araziler varsa saraya bildirecek.

- Medya yüzde 95 iktidarın kontrolünde. Biz ne dersek diyelim onlar iktidarın borazanlığını yapıyorlar. AKP'nin parti sözcüsü çıktı bütün kanallar canlı yayın verdi, Mansur Bey'in açıklamasına gelince ağızlarına fermuar çektiler.

- Demokrasiye inanıyorsa sandığa gidecek. Neden gitmiyoruz? Adaya bakacaksınız hangi adayın gerçekten hizmet yapacağına inanıyorsanız oyunuzu kullanın. Biz geçen seçimlerde de ıslak imzalı tutanakların yüzde 96'sını aldık. Bu kolay değildir. Bizim internet sitemiz çökmedi, asparagas haberdir bu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Mansur Yavaş: Tarihin En Rezil Seçimi!

Akşener: Biz İllet Zillet Değiliz...

Erdoğan: 'Bunlar Savaş Çığırtkanı'
»  "Ben Cumhuriyet Kadınıyım"
»  Kalın: Charlie Hebdo İçin Yürüyenler...
»  Soylu: Kılıçdaroğlu Bereketsizdir...
»  49 Kişinin Katili Mahkemeye Çıkarıldı
»  Suriyeli Kadınlar İkinci Eş Oldu
»  Katliamcı Türkiye'de de Kalmış!
»  Sırbistan'dan Jet Açıklama
»  TerörSaldırısına 5 Partiden Ortak Kınama
»  Cami Katliamına Erdoğan'dan Sert Tepki
»  Eki Sözlük'te Skandal
»  Camide CHP'li Vekile Ayakkabı Şoku
»  Camiye SaldırıyaTürkiye'den ilk açıklama
»  Şişli'de Sarıgül Açık Ara Önde
»  "Ankara Bitti,İstanbul'da İmamoğlu Önde"
»  Erdoğan: Bİz Siyasete Zembille İnmedik
»  ABD'nin 'İnsan Hakları Raporu'na Tepki
»  Türkiye'nin En Büyük Hastanesi Açıldı
»  Zafer Çika Son Yolculuğuna Uğurlandı
»  "Sahte Senetçilere Başkenti Bırakmayız"
»  Akar: F-35’ler Kasım'da Geliyor
»  Kılıçdaroğlu:İşsizlik Her Evin Sorunu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.