Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
33,9872
EURO
38,0290
IMKB
9.976,000
ALTIN
2.829,740
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP, YÜZÜNÜ KARA ÇARŞAFLILARA ÇEVİRDİ
CHP, YÜZÜNÜ KARA ÇARŞAFLILARA ÇEVİRDİ
 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Sultangazi Hamza Yerlikaya Spor Salonu'nda partisine katılım törenine katıldı. CHP'ye katılım töreninde kara çarşaflı ve türbanlı kadınların çokluğu dikkat geçti. Baykal, törende türbanlı ve kara çarşaflı kadınlara parti rozeti taktı.
 
17.11.2008 - 11:10

Törende bir konuşma yapan Baykal sık sık hükümeti eleştirdi. Ülkenin büyük bir krizle karşı karşıya olduğunu ifade eden Baykal, "Esnaf kepenk kapatıyor. Piyasa daraldı. Büyük bir krizle karşı karşıyayız. Türkiye'nin borçları azaldı diyebilir miyiz? İş başına geldikleri zaman 220 milyar dolar Türkiye'nin toplam borcu vardı. Bugün 500 milyar dolardır. Aldıkları borcun çok daha fazlasını yaptılar. 70 yılda gelmiş geçmiş bütün iktidarların yaptıkları toplam borç 220 milyar dolar, sadece bunların yaptıkları ek borç 280 milyar dolar. Türkiye borca batmıştır. Devletin elinde avucunda ne varsa satılmıştır. Devletin şirketleri, bankaları, büyük sanayi tesisleri, gelir getiren ne varsa elden çıkarılmıştır" dedi.

"SADECE ZAMLA KRİZ ÖNLENMEZ"

Artık sıkıntıların saklanamaz hale geldiğini belirten Baykal, "Hükümet zam üzerine zam yapmıştır. Bir gece yarısı doğalgaza yüzde 22.5 zam yaptılar. Ekonomi krize giriyor. Ekonomiyi krizden çıkarmak için sadece bankalara, sanayi kuruluşlarına destek olmak yetmez. Bütün dünya sadece üretimi değil tüketimi de teşvik etmeye çalışıyor. Vatandaşın alım gücünü artırmaya çalışıyor. Vatandaşın, emeklinin alım gücünü artırmak lazım. Yoksa o fabrikalardan çıkan beyaz eşyaları kim alacak sanıyorsunuz ? Hem üretimi, hem tüketimi desteklemek lazım. Kriz karşısında bunların bulduğu politika, zam politikası. Sadece zamla kriz önlenmez. Zamla vatandaşın cebindeki parayı alırsın, o vatandaş hiç bir şey alamaz duruma gelir"diye konuştu.

 "VATANDAŞ GELECEKTEN KAYGILI"

Türkiye'de vatandaşın gelecekten kaygı duyar noktada olduğunu vurgulayanDeniz baykal , "Türkiye'yi kaynaştırmak, bütünleştirmek lazım. O'nun için Başbakan'ın çıkıp vatandaşa "Beğenmiyorsan çek git" dememesi lazım. Beğenmek ya da beğenmemek vatandaşın hakkıdır. Demokrasi bunun için var.Vatandaş beğenmeyecek, beğenmeyince vatandaş gitmeyecek, vatandaşın beğenmediği iktidar çekip giecek. İktidarı oraya vatandaş getirdi. Vatandaş seni getirirken iyi, seni beğenmeyince kötü mü?. Sakın ha vatandaş kendisine yapılan haksızlığı kendi silahıyla ortadan kaldırır demeyeceksin. Haksızlıkları ortadan kaldırmak için devlet var. Devletin görevi vatandaşın kendi hakkını elinde pompalı tüfekle alma zorunda kalmasına engel olmaktır"şeklinde konuştu.

"BİZİ BİR BİRİMİZDEN AYIRMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Kimsenin kimseyi inancından, etnik kökenidnden, ırkından, mezhebinden dolayı dışlamaya kalkmaması gerektiğini ifade eden Baykal, "Hepimiz kardeşiz, eşitiz. Kimse kimseye üstün değil. Siyaseti inanç, mezhep, memleket işiyle hiçbir şekilde karıştırmayacağız. Bizi kimsenin etiketlemesine, tasnif etmesine, bizi bir birimizden ayırmasına izin vermeyeceğiz. Bugün burada siz Türkiye siyasetine dayatılan bir yanlışı ortadan kaldırıyorsunuz, bir tuzağı kırıyorsunuz, bir oyunu bozuyorsunuz. Birileri çıkacak din diyecek, iman diyecek, aman ha o partiye oy verme diyecek. Sen din, iman diye ortaya çıkacaksın, her yolsuzluğu yapacaksın, bende sana oy vereceğim. Yok böyle bir şey diyeceksiniz. Siz bir oyunu bozuyorsunuz. Türk siyasetinin kilidini sevgiyle güvenle açıyorsunuz" diye konuştu



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DOVİZ GÜNE NASIL BAŞLADI?

İŞTE SON SEÇİM ANKETİ

"BU KRİZ'DE 500 DOLARLIK ŞARAP İKRAM EDİLİR Mİ?"
»  VEKİLLERİ ŞAŞIRTAN CEP MESAJLARI
»  "DEVLETİME KATİL DEDİRTMEM"
»  TÜRK DENİZCİLER, KORSANLARLA ÇATIŞTI
»  ATATÜRK'TEN CAN DÜNDAR'A MEKTUP VAR!
»  KANI DURDURAN TÜRK MUCİT
»  "AKP'DEN DİLİMİZ YANDI" DEYİP CHP'YE GELDİLER
»  KÖŞK'E KURUMSAL KİMLİK ARANIYOR
»  ÇOCUK İSTİSMARI KOMİSYONU'NDAN DÜŞES MODELİ
»  BENZİN FİYATI DAHA DA İNECEK
»  ÖNDER SAV'DAN İDDİALI SÖZLER
»  "İNSANLARIN NEYE İNANACAĞINI DEVLET DAYATAMAZ"
»  ENDONEZYA'DA 7,7 ŞİDDETİNDE DEPREM
»  AKP DOĞALGAZLI EVLERE KÖMÜR DAĞITIYOR
»  ABD'Lİ GÜVENLİK ŞİRKETİ "GLOCK"UN KAÇAKÇISI ÇIKTI
»  YAMAÇ PARAŞÜTÜYLE STAT'A İNDİ
»  "BAŞBAKAN ERDOĞAN'I ERGENEKONDAN İÇERİ ATABİLİRLER"
»  ATATÜRK'ÜN İLK KEZ ORTAYA ÇIKAN GÖRÜNTÜLERİ
»  ERDOĞAN: "BENDE PARA ALMAYA GELMİŞTİM"
»  DAMACANA SULARI TEHLİKELİ
»  ASTRONOTLAR İDRAR İÇECEK
»  "EŞİM HÜSEYİN ÜZMEZ MAĞDURU"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.