Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3572
EURO
34,7069
IMKB
10.154,000
ALTIN
2.394,710
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'dan 2 Bakana İstifa Çağrısı
CHP dan 2 Bakana İstifa Çağrısı
 
CHP Sözcüsü Faik Öztrak CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Büyükçekmece'deki polis operasyonunu eleştiren Öztrak, AKP'nin 'onbinler taşındı' iddiasını da YSK verileri ile yalanladı.
 
9.4.2019 - 13:53

 Öztrak'ın açıklamasından satır başları şöyle;

 
AKP temsilcileri Büyükçekmece ile ilgili yapmış oldukları müracatın reddedileceğini anlayınca müracatı geri çektiler. Büyükçekmece bu sabah polis kaynıyor.

Burada polisin siyasete alet edilmesi var. Bazı evlere polislerin 3 defa gittiği söyleniyor. Usulsüz kayıt var mı diye arıyorlar, YSK seçmen listelerini kesinleştireli çok zaman oldu. Yapılan şey çok açık. Sandık kurullarına baskı yaptılar olmadı, il seçim kurullarına baskı yaptılar o da çalışmadı, YSK'ya baskı yaptılar o da olmadı şimdi döndüler seçmene baskı yapıyorlar.

Kimsenin Türk polisini vatandaşa korku salmak amacıyla korku salma hakkı yoktur.

Seçimlerden önce seçmen listeleri askıya çıkmış, yapılan itirazlar yapılmış, gerekli düzeltmeler yapılmış, ama bu itiraz süreci bittikten sonra bu listeler kesinleşmiş. Bu listeleri YSK kesinleştiriyor.

 
İş bitmiş 31 Ocak tarihinde. YSK'nın kesinleşmiş kararları üzerinden itiraz yapılamaz. O polisleri oraya gönderen adalet bakanı da içişleri bakanı da istifa etmelidir.

 Polisler orada, savcılar orada... Ne oluyoruz arkadaşlar? Açık söylüyorum, eğer bu listelerde hukuksuzluk varsa bu bir şey gösteriyor; AKP örgütleri çalışmamıştır. Bunun hesabının sorulacağı yer YSK değildir. İçişleri ve adalet bakanları üzerlerine düşen görevleri yapmamışlardır.

CHP örgütü ise gerekli itirazları yapmış, neden AKP örgütü gerekli itirazları yapamamış?

ALGI OPERASYONU YAPILIYOR
AKP örgütleri biz itirazları yaparken neredeydi? Dün akşam sözcüler müthiş bir algı operasyonu yaptı. 24 Haziran 2018 seçimlerinde büyükçekmecede kayıtlı seçmen sayısı 172 bin 351. 31 Mart seçimlerinde ise 174 bin 773. Seçmen sayısı 2 bin 422 artmış. Bu artan sayının 760'ı yeni seçmen olan genç seçmenler. Sonuçta burada 2 bin kişi bile yok yeni gelen. Nerede on binler?

 
İstanbul'da seçimlerin bittiğini gören, Ekrem İmmaoğlu'nun başkan olduğunu gören AKP yetkilileri büyük bir şok yaşamaktadır. Her yerden bir sorun çıkartmaya uğraşmaktadırlar. İşin rengi ortadadır.

AKP'li belediye başkanları seçilince milli irade, Ekrem İmamoğlu'na oylar gidince şaibe. Ben açıkça şunu ifade ediyorum; Artık milleti rahat bıraksınlar.

Biz buradayız, örgütlerimiz burada. "Oy namustur dokundurtmayız, kazandığımız seçimi de kimseye çaldırtmayız" sloganıyla yola çıktık.

Bir an önce Ekrem İmamoğlu'na mazbatası verilmelidir. İstanbul artık Büyükşehir Belediye Başkanı'na kavuşmalıdır.

BAKANLAR NEREDE?
gercekgundem.com'un derlediği konuşmaya göre Öztrak şunları söyledi; Adalet bakanının içişleri bakanının nerede olduğunu sormak lazım. Türkiye'yi kim yönetiyor? o zaman neden tespit edemediler tam hukuksuzlukları. Bu iddialar doğruysa kendi beceriksizliklerini itiraf etmiş oluyorlar.

Sandık kurullarına sandık kurulları başkanları seçim kurulları tarafından bütün taramalar yapılmak suretiyle belirleniyor. Ben de ona şaşırıyorum işte. Sandık kurullarının başında FETÖ soruşturması geçiren insanlar var ne demek? Bunu nasıl atlarsınız? Bunun bir anlamı var; siz bu sandık kurullarının başlarına yerleştiren sizin seçim kurullarınız sizin idari amirleriniz. O zaman burada başka bir şey var. Burada bir sorun çıkarsa seçimi çalabilmek için bir maymuncuk yerleştirildiğini iddia etdiyorum ben de. Organize işler var burada.

Seçimi kazanamayınca oyunbozanlık yapmak için gerekçe bunlar. Başka hiçbir şey değil. Seçimi kazanamadığında mızıkçılık yapan bir yönetimin olduğu bir ülkede demokrasiye güven olmaz. Öyle olunca milletin işi, aşı azalır.

Ya çok beceriksizsiniz bir seçimi bile sorunsuz yaptıramadınız ya da çok mızıkçısınız seçimi kazanamayınca oyunu bozmaya kalkıyorsunuz.

Erdoğan'ın dün yaptığı "kimse 14 bin oyla seçimi kazandım diyemez" açıklaması

Bir oy fazla olsa dahi seçim kazanılır, kanun açık. Bunun öyle istisnası falan yok. Görüyorsunuz kendilerinin de 2-3 oyla kazandıkları yerler var. Şu anda sayın İmamoğlu İstanbul seçmeninin yüzde 48.8'inin oyunu almış vaziyette. Erdoğan yüzde 25'ti. Sayılarla yarış başlatırsak mahcup olurlar.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Büyükçekmece’de KapıKapı Seçmen Kontrolü

YSK'dan Flaş İstanbul Kararı

Şenol Güneş'ten itiraf! "Maçtan önce...
»  "İmamoğlu Tehdit Ediyor,Özür Dilemeli"
»  CHP'li 55 İl Başkanı İstanbul'a Geliyor
»  Barolar Birliği'nden Seçim Açıklaması
»  Şamil Tayyar'dan Ezber Bozan Çıkış
»  Mansur Yavaş Hızlı Başladı
»  İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Jet Yanıt
»  Mansur Yavaş mazbatasını aldı
»  Kılıçdaroğlu: Bu Bir Demokrasi Olayıdır.
»  Erdoğan'dan Flaş İstanbul Açıklaması
»  İnce'den 'seçim iptali' uyarısı
»  İtiraz Maratonunda Son Viraj
»  MHP'li ilçe başkanına silahlı saldırı
»  Ömer Çeik'ten CHP'ye:Bu Telaş Niye
»  Ve Mansur Yavaş Mazbatasını Alıyor
»  "Kaybettiniz Ama Demokrasi Böyle BirŞey"
»  YSK'dan Flaş Ankara Kararı
»  Ak Parti'den Flaş İstanbul Talebi
»  Ankara'da Büyükşehir'den Kaçış
»  MHP'li Vekilden Çok Konuşulacak Sözler
»  İstanbul Sonuçlarında Son Durum
»  40 ‘sivil imam’a gözaltı kararı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.