Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'de Kocaoğlu Krizi
CHP de Kocaoğlu Krizi
 
CHP’de altıncı grup adaylarının belirlendiği Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesinde İzmir konuşuldu.
 
17.1.2019 - 09:23

2.5 ay önce aday olmayacağını duyuran Aziz Kocaoğlu’nun, dün sabah Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra “İzmir için geç kalındığı” gerekçesiyle adaylığını açıklaması parti içinde tartışma yarattı.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, CHP içinde İzmir adayı olarak Tunç Soyer’in açıklanabileceği dile getiriliyordu ancak Soyer ne MYK ne de PM toplantısına sunulan listede yer aldı.CHP’de dün gerçekleşen PM toplantısı öncesi dün gün boyu yaşanan gelişmeler parti içinde İzmir adayı konusunda tartışmalara neden oldu. Toplantıda CHP’de İzmir adayının da açıklanması yönünde beklentiler dile getiriliyordu. Kulislerde İzmir adayı olarak Tunç Soyer ya da Tuncay Özkan isimleri konuşulurken, Kocaoğlu’ndan sürpriz bir çıkış geldi.

Edinilen bilgiye göre MYK toplantısı öncesinde Kocaoğlu Genel Merkez’e gelerek sürpriz bir şekilde Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmede Kocaoğlu’nun aday olmak istediğini söylediği öğrenildi. Ardından saat 11.00’de başlayan MYK toplantısı devam ederken Kocaoğlu yazılı bir açıklama yaparak “geç kalındığı” gerekçesiyle tekrar aday olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Kocaoğlu’nun dün sürpriz bir şekilde tekrar aday olduğunu duyurması parti içinde tartışma yarattı. İzmir adayının dün ilan edilmesi beklenirken açıklanmaması dikkat çekti. Ancak ne MYK’ye sunulan listede ne de PM’ye getirilen listede Kocaoğlu’nun adaylık çıkışı nedeniyle değişiklik yapılmadığı, İzmir adayının her iki listede de yer almadığı ifade edildi. MYK toplantısında Kocaoğlu’nun adaylık çıkışının gündeme gelmediği de belirtildi.

Edinilen bilgiye göre PM’ye getirilen listede yer alan İzmir’in ilçelerinden Selçuk adayı Emir Cömert, Torbalı adayı Övünç Demir ve Menderes adayı Celil Anık’ın adaylığı kabul görmedi.

 
CHP, toplam 5 grupta 628 aday açıklamıştı. CHP’nin dün altıncı grupta PM’ye sunulan listede 78 aday yer alırken, bazı adayların toplantıda kabul görmemesiyle bu sayı 70’e indi. Buna göre CHP bugüne kadar 698 aday açıklamış oldu.

‘Yıldırım ile niye uğraşalım?’
Edinilen bilgiye göre, PM’de TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın istifa etmeden İstanbul adayı olması konusunda CHP’nin yeteri kadar tepki göstermediği yönünde eleştiriler yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun bu eleştiriler üzerine “Yıldırım ile niye uğraşalım? Yıldırım’ın bir oyu var hak, hukuk, adalet diye yürüdük. 20 Temmuz darbesi olduğunu unutmayalım. Demokrasi ve hukuk askıya alındı. Seçimlerde İstanbul’u, Ankara’yı kazanalım ki adaleti yeniden tesis edelim” dediği öğrenildi.


Kılıçdaroğlu’nun, İYİ Parti ile görüşmelerin çok uzadığı yönünde gelen eleştirilere de “Görüşmeler bazı ilçelerde tıkandı. Çözülmezse herkes adayını çıkaracak” yanıtını verdiği kaydedildi. Kılıçdaroğlu, CHP’nin adaylarını geç açıkladığı yönündeki eleştirilere ise, “Geçen yerel seçimlerde 9 Şubat’ta adaylarımızı belirlemeye başlamıştık. Şimdi daha ilerdeyiz” dediği kaydedildi.

Kastamonu’ya gizli oylama
PM toplantısında Kastamonu adayının belirlenmesinde gizli oylama yapıldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Kastamonu adayı Mustafa Öztürk’ün adaylığı 22 ret oyuna karşı 33 kabul oyuyla onaylandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Oy Sayımına Yeni Düzenleme

CHP'de 70 Başkan Adayı Daha Belli Oldu

ABD'den şaşırtan Seyahat Uyarısı
»  Kocaoğlu İzmir Hesaplarını Alt Üst Etti
»  Flaş.. Münbiç'te Patlama, 12 Ölü
»  MHP'de Flaş Erhan Usta Kararı
»  Bir Zamanlar Çukurova setinde isyan
»  Kolin’e 50 milyon TL’lik fatura
»  Ankara Kulislerini Hareketlendiren Aday
»  TSK'daki Kripto FETÖ'cülere Operasyon!
»  "Güvenli Bölge'nin kontrolü Türkiye'de"
»   Erdoğan: Kimseden Müsaade İstemeyiz
»  Erdoğan'dan 'Güvenli Bölge' Açıklaması
»  Fetö'cü Enes Kanter için Kırmızı Bülten
»  TBMM'de Danışmanların Yer Kapma Kuyruğu
»  Mansur Yavaş Projelerini Açıkladı
»  Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye jet Yanıt!
»  Türkiye Kürt Kardeşlerimizin de Devleti"
»  Akşener: Dil Uzatatırsam Dilim Kurusun.
»  Bahçeli:CHP BuyursunSeçime de Katılmasın
»  CHP'de İzmir Düğümü!
»  Büyük Fetö Operasyonu, Onlarca Gözaltı
»  Erdoğan: Sayın Bahçeli Çok Kibar Adam
»  CHP ve İYİ Parti 'nin Kepez Uzlaşması
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.