Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0452
EURO
37,9468
IMKB
9.731,000
ALTIN
2.817,860
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'de Olağanüstü Kurultay Kararı
CHP de Olağanüstü Kurultay Kararı
 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanan Parti Meclisi'nde, 6-9 Eylül günlerinde tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak üzere oy birliği ile olağanüstü kurultay kararı alındı.
 
5.8.2024 - 00:00

Buna göre kurultayın sembolik açılışı 4 Eylül’de Sivas’ta yapılacak. Sivas Kongresi’nin 105’inci yıl dönümünde Sivas’ta PM toplanacak, Meclis Grubu ve İl Başkanları da bu toplantıya katılacak. Olağanüstü kurultay ise resmen 6 Eylül’de başlayacak ve 9 Eylül’e kadar çalışmalarına Ankara’da devam edecek.

Toplantıda ayrıca, Hatay Milletvekili Can Atalay’ın durumuna ilişkin olarak TBMM’nin 14 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağrılması için Meclis Grubuna görev verildi. Bu kapsamda en yüksek imza sayısı ile başvuru yapılması için TBMM’de bulunan siyasi partilerle de temas kurulacak. Bu çerçevede toplantı başvurusunun da diğer parti temsilcilerinin katılımı ile Meclis Başkanlığı'na teslim edilmesi planlanıyor.

CHP'Lİ KURMAYLARDAN AÇIKLAMA

CHP'li kurmaylar PM'nin olağanüstü kurultay kararının bazı haberlerde yanlış anlaşılması üzerine parti tüzüğünde 'Tüzük kurultayı' adı altında bir başlığın olmadığını dolayısıyla bu kurultayın geçmiş dönemlerdeki tüzük kurultayı gibi olağanüstü kurultay olarak tanımlandığını ve gündemin de sadece olağanüstü kurultay'a konu olan içerik olduğunu belirtti.

Kurmaylar, "Tüzük kurultayımız, tüzüğümüzün 48'inci maddesi çerçevesinde ele alınmaktadır. Ve ilgili maddenin ilk fırkası bugün işletilmiş olup Parti Meclisimizce oy birliğiyle kabul edilerek, olağanüstü kurultay çağrısı yapılmıştır. Aynı maddenin 4'üncü fıkrasında da olağanüstü kurultayın gündeminin, kurultayı isteyenlerce belirteceği yer almıştır. Yine olağanüstü kurultayda gündemden başka bir konunun görüşülemeyeceği ve seçimin yapılamayacağı yer almaktadır. Dolayısıyla, bizim olağanüstü kurultay olarak gündeme aldığımız bu hüküm çerçevesinde tüzük kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Örgütün tüzüğü olsun istiyoruz. Bu yüzden, bugün önce il başkanlarımızla toplandık, ardından da Parti Meclisimizde konuyu masaya yatırdık ve oy birliği ile olağanüstü kurultay kararımızı aldık" dedi.

İL BAŞKANLARI TOPLANTISINDA DA KONUŞULDU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığındaki İl Başkanları Toplantısı tüzük kurultayı gündemiyle parti genel merkezinde saat 11.00'de Özel'in açılış konuşmasıyla başladı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı yaklaşık altı saat sürdü.

Edinilen bilgiye göre, tüzük kurultayı için parlamento grubu, genel merkez ve il başkanlarından oluşan 90 kişilik komisyon kurulması toplantıda ele alındı. Genel Başkan Özel'in CHP’ye yakışacak demokratik bir komisyon ve tüzük konusunda konsensüs sağlanarak kurultayın verimli yürütülmesi konusundaki isteğini dile getirdiği öğrenildi. Özel'in il başkanlarına, tüzüğün örgütün tüzüğü olacağını söylediği, demokratik bir tüzük ve örgüt katılımını önemsediğini vurguladığı öğrenildi.

DİJİTAL DEMOKRASİ VE HALKIN NABZININ TUTULMASI VURGUSU

Parti örgütlerinin süreçlere katılımı konusunda dijital demokrasi hamlesi çerçevesinde üretilen yazılımla her partilinin görüşlerinin alınacağı toplantıda vurgulanan konular arasında yer aldı. Bu çerçevede Özgür Özel'in dijital demokrasinin önümüzdeki dönemde daha yaygın biçimde kullanılacağını söylediği öğrenildi.

Ayrıca haftalık olarak halkın nabzının tutulacağı anketler ve veri analizi çalışmalarına daha fazla önem verileceği ve artık yeni politik stratejiler geliştirilirken bu analizlerin esas alınacağı da toplantıda vurgulanan noktalar arasında yer aldı.

Özel'in partinin çalışmalarında giderek artan oranda araştırmaya ve araştırma sonuçlarına yer vereceklerinin, hem enerjiyi hem de bütçeyi daha fazla bu alana ayıracaklarının altını çizerek, "Araştıran, analiz eden ve buna göre de politika veren bir parti olacağız" dediği de öğrenildi.

Veri analizine dayalı politik stratejiler geliştirme konusunda sistematik bir çalışma yapılacağı kaydedildi. Bu çerçevede son dönemde üst üste düzenlenen tematik mitinglerin seçmen nazarında etkili sonuç doğurduğu yönündeki analizler dile getirildi.

Toplantıda veri analizlerinin de işaret ettiği tematik bölgesel mitinglere ve Genel Başkan Özel'in il ziyaretlerine önümüzdeki dönemde de devam edilmesi kararı alındı.

TÜZÜK KURULTAYI SİVAS’TA BAŞLAYACAK, ANKARA’DA DEVAM EDECEK

Tüzük kurultayının ertelenmesini dile getiren birkaç il başkanı olduğu kaydedilirken başkanların yüzde 90’ının planlandığı gibi 4-9 Eylül tarihlerinde kurultayın yapılması gerektiğini söylediği öğrenildi.

Kaynaklardan edinilen bilgiye göre; 4 Eylül'de Sivas'ta başlayacak ve sembolik açılışı yapılacak olan tüzük kurultayı daha sonra Ankara'ya taşınacak. 5 Eylül’de Ankara taşınacak kurultayda önce tüzük ile ilgili bağlayıcı kararlar alınacak, oylama yapılıp yeni tüzük belirlenecek. 5 Eylül’de 81 ilden temsilcilerin, parlamento grubundan ve genel merkezden yetkililerin ve teknik düzenlemeler için katkı sağlayacak hukukçu veya dil bilimcilerin yer alacağı 90 kişilik tüzük komisyonu toplanacak. 6 Eylül'de resmi tüzük kurultayı gerçekleştirilecek. 7-8 Eylül’de ise program çalıştayı devam edecek. Çalıştayda görüş ve öneriler değerlendirilecek. 9 Eylül'de ise Anıtkabir ziyareti gerçekleştirilecek, ardından resepsiyon düzenlenecek.

BELEDİYELERİN KARNESİ GENEL MERKEZE SUNULACAK

İl başkanları toplantısında önümüzdeki süreçte belediyelerin karnesinin yerel yönetimler tarafından genel merkeze sunulacağının konuşulduğu da öğrenildi.

Toplantıda ön seçim ve iller özelinde farklı uygulama yöntemleri, kadın ve gençlik kolları başkanlarının seçimlerinin parti organlarıyla birlikte yapılması, parti yönetimi dahil olmak üzere iki ya da üç dönem sınırlaması getirilmesi, Parti Meclisi üye sayısının arttırılması gibi görüşler de bazı il başkanları tarafından dile getirildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PKK’nın Avusturya Yapılanmasına Darbe

İsrail'den Bir Suikast Daha

Wilders'ten Hakaret Dolu Paylaşım
»  İmamoğlu'nu Fanlarından Adaylık Hamlesi
»  CHP ve İYİ Parti'den Instagram Davası
»  Küstah İsrailliye Tepki Yağdı
»  Instagram Yasağına Yapay Zeka Yorumu
»  AYM'nin Sayfasına da Erişilemedi
»  İnce'den Erdoğan'a 'İnstagram' Tepkisi
»  Haniye Nasıl Vuruldu! Bomba içeriden mi?
»  Berat Albayrak Vakıf Kurdu
»  Hizbullah İsrail'e Saldırı Başlattı
»  YAŞ Kararları Açıklandı
»  Soylu: Dokunulmazlığımı Kaldırın
»  21 ilde FETÖ'ye Operasyon
»  AYM’den Flaş Can Atalay Kararı
»  "Borcun Yarısından Fazlası Bunların"
»  Flaş..Doğalgaza Yüzde 38 Zam Geldi
»  "İsrail Bölge Savaşı Çıkarmak İstiyor"
»  Demirtaş'tan, Haniye Mesajı
»  Özgür Özel'den Haniye Tepkisi
»  Savaş Rüzgarları Altın'ı Uçurdu
»  Erdoğan:Kalleş Suikasti Lanetliyorum
»  Mecliste Yeni Grup Kurma Hazırlığı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.