Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2093
EURO
35,0043
IMKB
10.740,000
ALTIN
2.511,960
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'den Emeklilik Hamlesi
CHP den Emeklilik Hamlesi
 
CHP'den, emeklilikte yaşa takılanlar için önemli bir adım geldi. CHP'li Özgür Özel, "Emeklilikte yaşa takılanlar sorununu 1 Ekim’de çözelim. Hadi bakalım af dediniz olmadı, ama burada AKP´ye gerek yok, 301 yetiyor, rahat rahat geçirebiliriz. 2 Ekim’de yaşa takılanların yüzünü güldürebiliriz" dedi.
 
1.9.2018 - 08:30

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te yaptığı basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP’NİN AF TEKLİFİ

MHP son günlerdeki af teklifinden sonra, nizam intizam meselesinden MHP hiç üzerine alınmıyor mu acaba. Sayın Bahçeli bakın nerelere vardı olay? ‘Toplumsal mutabakat olmayan konularda sansasyonel teklif verilebilir bunlara nizam intizam getirmek lazım’ diyor, Meclise hakaret partilere hakaret muhalefete hudut çizmek gibi bir hadsizlik. Selamla başladınız nerelere geldiniz? Af için toplumsal mutabakat lazım. 290 milletvekili olan AKP ben yokum diyorsa yapacak bir şey yok ” diye konuştu.

‘2 EKİM’DE EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜREBİLİRİZ’

Emeklilikte yaşa takılanların sorununu muhalefet olarak çözmek için diğer partilere çağrıda bulunan Özgür Özel şöyle konuştu: “MHP´ye teklifte bulunuyoruz, 6 arkadaşımızın kanun teklifi var emeklilikte yaşa katılanlar için. MHP, İYİ Partı ve HDP´nin teklifleri var. AK Parti’nin 290 milletvekili var. Diğer tarafta 310 tane var. Emeklilikte yaşa takılanların çözümü için, hodri meydan. Gelin 4 siyasi partinin kanun tekliflerini birleştirelim.

Emeklilikte yaşa takılanlar sorununu 1 Ekim’de çözelim. Hadi bakalım af dediniz olmadı, ama burada AKP´ye gerek yok, 301 yetiyor, rahat rahat geçirebiliriz. 2 Ekim’de yaşa takılanların yüzünü güldürebiliriz. Binali Yıldırım haddini bilsin, sarayın atadığı, Meclisi işlevsizleştirmeye kafaya takmış biri olarak Meclise hudut çizecekmiş. Milletvekillerine hududu millet çizer. Kanun teklifini gönderiyoruz diyemez haddini bilsin, milletvekilleri teklif verirse verir.”

‘VATANDAŞIN YÜREĞİNİ, CÜZDANINI DELİP DE GEÇİYOR’
Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiye yönelik açıklamalarını anımsatarak şöyle dedi: “Erdoğan ‘ekonomide yapısal sorun var biliyoruz’ diyor. 16 yıllık iktidar yapısal sorundan bahsedemez. Yapısal sorun varsa onu ortaya çıkartan 16 yıllık iktidardır. Kayınpeder damat ekonomisidir nedeni. Ekonominin başında kim var, damat var. Cumhurbaşkanının damadı. Burası krallık mı, Ortadoğu ülkesi mi, Muz Cumhuriyeti mi? Damat kayınpeder ekonomisine yabancı sermaye güvenmez.

Yapısal sorunların başında bu geliyordur. ‘Avrupa´da rüzgar esse ABD´de rüzgar etse nezle olan Türkiye ekonomisi var’ Geçmişte yaşanan krizlerde bir yılda yaşanan kayıp 4 günde yaşanıyor. Olmayan kuşun kanatlarından etkileniyor. Twitter’daki kuşun, bir tweet atıyor Trump Dolar 6 TL, 7den 7 TL’ye çıkıyor. ‘Bu da geçer ya hu’. Öyle geçmiyor, delip de geçiyor vatandaşın yüreğini cüzdanını delip geçiyor. Örtülü ödenekten beslenen ayda 35 bin maaş alan, Gül´ün kullandığı örtülü ödeneğin 7 kat fazlasını harcayan birisine tabi geçer ya hu. Ama bir de 1600 TL maaş alan birine sor bakalım geçer mi?”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan Balık Av Sezonunu Açtı

İçişlerinde ,Büyük Revizyon

Akşener: Rahatsızlık Duymaktayım
»  Bahçeli'den Yerel Seçimde ittifak Mesajı
»  İYİ Parti'de Şok İstifa
»  Erdoğan: Bırakın o sahtekarları… Bunlar
»  Saray'daki Resepsiyonda Akşener Sürprizi
»  İstanbul'da Arapça Tabela isyanı
»  Erdoğan'dan S-400, F-35 ve Döviz Mesajı
»  İyi Parti'de Teşkilatlara İstifa Yazısı
»  30 AğustosResepsiyonunda Flaş Açıklamlar
»  CHP PM Üyesi Gaye Usluer'den açıklamalar
»  İşte Galatasaray'ın Rakipleri
»  Erdoğan: Harp Okulları Kapatılmadı
»  Erdoğan'dan 30 Ağustos Mesajı
»  İnce:Kılıçdaroğlu Yalan Söylüyor
»  Bedellide Başvuru Sayısı Rekor Kırdı
»  Kılıçdaroğlu: İllaki Bırakacağım Ama...
»  Dört bakandan kritik açıklamalar!
»  Ak Parti'den Af Çıkışı
»  Bir Tenkisat Haberi de Sözcü'den
»  "İspat Et Siyaseti Bırakacağım"
»  Jandarma'da 'Mahrem İmam' Operasyonu
»  Kılıçdaroğlu'ndan 5 yıldızlı Veto
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.