Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0660
EURO
37,8290
IMKB
9.774,000
ALTIN
2.799,940
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP İşbirliğini Görüşmek İçin Beklemede
CHP İşbirliğini Görüşmek İçin Beklemede
 
CHP’nin en yetkili kurullarında yerel seçimler masaya yatırıldı. Toplantılarda CHP lideri Özgür Özel’in “Meral ablamla beraber pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum” sözleri gündeme geldi. Özgür Özel, Meral Akşener buluşmasının İYİ Parti’deki “çalkantının” durulmasından sonra yapılması kararlaştırıldı.
 
28.11.2023 - 09:06

Yeni yönetimin belirlenmesiyle parti içi toplantı trafiğini başlatan CHP, dün Özgür Özel başkanlığında Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarını gerçekleştirdi.

Toplantılarda partinin 100. yılı nedeniyle disiplin cezası alanlar için olan af konusu, yerel seçim hazırlıkları ve tüzük kurultayı gündeme geldi.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine  göre partinin MYK’si gündem başlıklarını PM toplantısından önce değerlendirmek için bir araya geldi. Burada Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın partiye dönüşü oyçokluğuyla uygun görüldü. MYK üyeleri, “Kırdığı insanlarla özelde de görüşmeler yaptığını duyduk. Oy çokluğuyla o nedenle dönüşü PM’ye önerildi” dedi.


Partililerin af sürecinin CHP lideri Özel’in başlattığı yeni üye kampanyası çerçevesinde değerlendirilebileceğini söyleyen kurmaylar, “Af için zaten binlerce başvuru yok. Bu da genel başkanın ‘Baba evine gelin’ dediği üye kampanyası çerçevesinde düşünülebilir. Yani mesela bir üyemiz partiye kızmıştır, istifa etmiştir. Bu kişiler için affa gerek yok. Yeniden üye olmaları gerekiyor” dedi.

MYK’de af konuşulurken, Özcan da sosyal medyadan “Paylaşımlarım ve söylemlerim sebebiyle istemeden kırdığım ve üzdüğüm partililerimizden helallik istiyorum. Her şey çok daha güzel olacak” paylaşımını yaptı. Özcan dahil 13 kişi, PM’de oyçokluğuyla affedildi.

BAŞVURULAR UZATILDI
MYK’de ele alınan yerel seçim çalışmalarını da paylaşan kurmaylar, illerde aday belirleme süreci için yapılacak anketlerle ilgili çalışmaların başladığını, bundan sonraki süreçte de önseçimlerin ve saha çalışmalarının başlayacağını aktardı. Partinin adaylık başvuru tarihinin de yoğunluk ve il başkanlarının önerisiyle 5 Aralık’a kadar ertelendiği öğrenildi.

Milletvekillerinin de önümüzdeki haftadan itibaren illerine giderek adaylık çalışmaları için rapor hazırlamaya başlayacağı kaydedildi.

EYLÜLDE TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ
PM toplantısı sonrası basın açıklaması yapan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, tüzük kurultayını önerilen mayıs ayı yerine partinin kuruluş yıldönümünde yapacaklarını söyledi. Yücel, “4 Eylül 2024 tarihinde PM’yi Sivas’ta toplama kararı aldık. 5 Eylül’de tüzük komisyonumuzun son toplantısını yaparak 6-7-8-9 Eylül’de Ankara’da, partimizin kuruluş yıldönümünde tamamlanacak şekilde tüzük kurultayımızı gerçekleştirmeyi planladık. Tüzük kurultayımız sonrasında da 9 Eylül’de program kurultayımızın hazırlığına yönelik ilk toplantısını yapmaya karar verdik” dedi.

‘İKİ LİDER GÖRÜŞEBİLİR’
İYİ Parti lideri Meral Akşener ile bir görüşme olup olmayacağı sorulan Yücel, “Önümüzdeki günlerde her iki lider de bir araya gelebilir. Şu an için gün vermem mümkün değil” dedi. Konunun PM toplantısında da gündeme geldiği ve İYİ Parti’deki karışıklıkların bitmesinin beklenmesinin daha uygun olacağı görüşünün dile getirildiği kaydedildi. Özel’in de bu görüşe katıldığı aktarıldı.

‘BEKLENTİYİ KARŞILAYACAĞIZ’
Tüzük kurultayının ertelenme nedenine ilişkin değerlendirmede bulunan PM üyeleri, “31 Mart’ta bir yerel seçim sürecimiz var. Şu an ona odaklandık. Ama tüzükle ilgili yasal süreç başladı. Bir komisyon da oluşturulacak. Dünya örnekleri incelenecek, örgütlerden görüşler alınacak. Sonunda da verilen sözlerle kamuoyunun beklentisinin de üzerinde bir tüzük değişikliği çıkarılacak” dedi.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İşte CHP'de Affedilen 13 İsim

"Gazze'de Ateşkes 2 Gün Uzatıldı"

Tanju Özcan CHP'ye Geri Döndü
»  " Netanyahu ve Çetesi Hesap Vermeli"
»  Vakıflardan Kiracılarına Zam Şoku
»  Pençe-Kilit Operasyonundan Acı Haber
»  Akşener'in Oğlu İddialarına Yalanlama
»  Erzurum'da Deva Partisinden Büyük Kopuş
»  AKP’ye 6 Bine Yakın Başvuru
»  Sağanak ve Fırtına Her Yerde
»  "İstanbul Sözleşmesi İstismar Malzemesi"
»  Özgür Özel'den 120 Lidere Gazze Mektubu
»  Kredi Kartı Harcamaları Rekor Kırdı
»  Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Atamalar
»  Bakan Mehmet Şimşek: Kur Hedefimiz Yok
»  İmamoğlu Merak Edilen Görüşmeyi Açıkladı
»  Erdoğan'dan Ev Sahiplerine:İnsaf Yahu...
»  Ali Mahir Başarır'a Kılıçdaroğlu Tepkisi
»  Emekli Çalışanlara İkramiye Müjdesi
»  Acı Haberi Akşener Duyurdu!
»  Hürriyet Yazarından İYİ Parti İddiası
»  AKP’de İBB Adaylığı İçin Öne Çıkan İsim!
»  68 İlde Dev Operasyon
»  Bütçe Maratonu 11 Aralık'ta Başlıyor
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.