Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2746
EURO
34,7894
IMKB
10.308,000
ALTIN
2.405,390
 
Hava Durumu ANKARA
3 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Cezaevlerinde 'FETÖ' Kitabı Tepkisi
Cezaevlerinde  FETÖ  Kitabı Tepkisi
 
AKP Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu başkanlığında toplanan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Silivri Ceza İnfaz Kurumları inceleme raporları görüşüldü.
 
18.11.2019 - 14:10

Medyaspot (Ankara)

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun son toplantısında CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal,15 Temmuz’dan sonra Bakırköy Cezaevi’nde 43 FETÖ kitabı tespit ettiğini açıkladı. Uzun süredir komisyon adına ısrarlı talebine karşın Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün cezaevlerinde dağıtılan kitapların listesini kendilerine iletmediğini belirten Tanal, “Tekrar yine yüksek sesle diyorum, yine istiyorum. Yani bir afyon mu bu kitaplar? Arkadaş, suç unsuru mu ya? Allah rızası için ya! Ya, bir devletin resmî makamında bulunan kitapları milletvekillerine vermekten korkuyorsa demek ki orada suç unsuru var. Bu suçu bu kurum işliyor demek ki ve bu suçları işledikleri için dışarı çıkmaktan korkuyorlar” dedi.

AKP Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu başkanlığında yapılan Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Silivri Ceza İnfaz Kurumları inceleme raporları görüşüldü.

CHP’Lİ TANAL’DAN KİTAP YASAĞINA TEKPİ

Toplantıda söz alan komisyonun CHP’li üyesi Av. Mahmut Tanal, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki gazete ve kitap sınırlamasına tepki göstererek, “Yapabileceğimiz en büyük kötülük ne biliyor musunuz? Hani diyorlar ya; ‘Güneş girmeyen eve doktor girer.’ Kitap girmeyen yere de terör girer arkadaşlar. Kitap ya, başka bir şey değil arkadaş!” dedi.

‘DEMEK Kİ ORADA SUÇ UNSURU VAR” 

Uzun süredir komisyon adına ısrarla talep etmesine rağmen Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün cezaevlerinde dağıtılan kitapların listesini kendilerine iletmediğini belirten Tanal, “Tekrar yine yüksek sesle diyorum, yine istiyorum. Yani bir afyon mu bu kitaplar? Arkadaş, suç unsuru mu ya? Allah rızası için ya! Ya, bir devletin resmî makamında bulunan kitapları milletvekillerine vermekten korkuyorsa demek ki orada suç unsuru var. Bu suçu bu kurum işliyor demek ki ve bu suçları işledikleri için dışarı çıkmaktan korkuyorlar” diye konuştu.

“LİSTEDE 43 TANE FETÖ KİTABI VARDI”

CHP’li Tanal, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gidip cezaevinde kitapların listesini aldığını anlatarak, “FETÖ terör örgütünün, Fetullah Gülen’in 43 tane kitabı vardı. Ne zaman? Eylül 2016’da aldım. Çıkarsınlar; Eylül 2016’nın kitap listesini. Cezaevini de söyleyeyim; Bakırköy Kadın Cezaevi’nin kitap listesini çıkarsınlar. 43 tane, Eylül 2016… O kitaplar vatandaşın evinde bulununca suç unsuru, terör örgütüne üyelikten dolayı cezaevinde ama aynı kitabı cezaevi idaresi tutuklu ve hükümlüye veriyor” ifadelerini kullandı.

GENEL MÜDÜRDEN ‘GÖZDEN KAÇMIŞ OLABİLİR’ İTİRAFI

Tanal’ın ‘cezaevindeki FETÖ kitapları’ sözlerine cevap veren Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yılmaz Çiftçi, gerekli ayıklamaları yaptıklarını, ancak gözden kaçan kitapların olabileceğini savunarak, “Bu FETÖ meselesiyle ilgili olarak yani malum, daha önce yaşadığımız darbe süreci döneminde tüm kurumlarımıza yazı yazdık, terör örgütü ve FETÖ ayıklanmasıyla ilgili olarak. Bu ayıklamayı yaptık. Evet, bir kurumda, işte Bakırköy Kadın Cezaevi’nde 10 bin kitap var. O ayıklamada kalmış olabilir mi, bilemiyorum. Yani listeleri tekrar kontrol edeceğiz ama biz dönem dönem de bunu kurumlarımıza hatırlatıyoruz. Yani yasak yayının girmesi zaten mümkün değil ama özellikle terör örgütüne ilişkin yayınlar varsa bunların daha önce ayıklanmasına ilişkin yazdığımız yazılarımız var efendim” şeklinde konuştu.

GENEL MÜDÜRÜN ‘LİSTE İNADI’ AKP’LİLERİ DE KIZDIRDI

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın cezaevlerindeki kitap listesinin komisyondan gizlenmesiyle ilgili çıkışı, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AKP Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman tarafından da destek gördü.

Hüseyin Yayman, “Sayın Tanal’a kesinlikle katılıyorum. Zaten bu benim de şahit olduğum, Sayın Başkanımızın da şahit olduğu bir ortamda bu listeler istendi. Listelerin gelmesini rica ediyoruz” derken, Hakan Çavuşoğlu ise Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yılmaz Çiftçi’ye dönerek, “Sayın Genel Müdürüm, niye vermiyorsunuz anlamadım?” diye sordu.

Çiftçi, komisyon üyelerinin yönelttiği soruların tamamlanmasının ardından bu konuda açıklama yapacağını dile getirdi.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Altınok'tan Öğrencilere Burs Müjdesi

ABD'de Silahlı Saldırı,4 Ölü 6Yaralı

Kaz Dağları İle İlgili Acı Gerçek
»  YurtDışı Ziyaretlerin Bedeli 6 Milyon TL
»  Fatih Erbakan'dan Gövde Gösterisi
»  Meclis'te 29 İntihar Girişimi
»  Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a'Zarar'Sorusu
»  Ayşe Arman Sordu,İmamoğlu Yanıtladı
»  Adalardaki Atlar Kurtuluyor!
»  Erdoğan Genel Başkanlığı Bırakabilir!
»  ''Emeklilerin Yüzde 90'ı Aç ve Yoksul''
»  Rumlardan Çirkin Provokasyon!
»  Diyanet'in Kamu Spotu Bütçe Gündeminde!
»  Kılıçdaroğlu'ndan Çarşaf Liste Güvencesi
»  İYİ Parti Standına Saldırı
»  Erdoğan'dan EYT Resti
»  Dilipak'a Göre Trump'un Dosluk Mesajları
»  Bağdadi'nin 4 Akrabası Tutuklandı
»  "Ekonomik Kriz İntihara Sürüklüyor"
»  Bakan Soylu:2019'da 299 Kadın Öldürüldü
»  İmamoğlu'ndan İstanbul'a Yatırım Çağrısı
»  Turizm Bakanından Tamince Savunması
»  "Demekki İstanbul Görevini Yapmadı"
»  ESAD "ABD SURİYE'DEN PETROL ÇALIYOR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.