Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3873
EURO
34,7859
IMKB
10.083,000
ALTIN
2.435,420
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Charlie Hebdo'ya Resen Soruşturma
Charlie Hebdo ya Resen Soruşturma
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli yayınları nedeniyle Fransız Charlie Hebdo dergisi hakkında soruşturma başlattı. İletişim Başkanlığı'ndan da ahlaksız karikatürle ilgili son dakika açıklaması geldi.
 
28.10.2020 - 12:37

Yapılan açıklamada, "Charlie Hebdo isimli Fransız dergisinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik yapılan yayın dolayısıyla, Charlie Hebdo isimli derginin yetkilileri hakkında TCK 12, 13 ve 299'uncu maddeleri gereğince Cumhurbaşkanına hakaret suçundan re'sen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

 İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Gereken hukuki, diplomatik adımlar atılacaktır" denildi. "Avrupa’da birkaç yıldan bu yana önemli ölçüde ivme kazanan aşırı sağ siyasetin bir sonucu olarak yükselişe geçen ırkçı, faşist, müslüman ve yabancı düşmanlığına dayalı anlayış, son haftalarda adeta zirveye çıkmıştır" denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Camilere yapılan polis baskınları, İslam dininin tüm değerlerine yönelik organize saldırılar, üst düzey siyasilerin ve organizasyonlarının müslümanlara yönelik hakaretamiz ve dışlayıcı tutumları, tüm dünya müslümanlarını hem derinden üzmekte hem de öfkelendirmektedir.

Başını Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Geert Wilders adlı Hollandalı siyasetçinin çektiği bir güruh, ifade özgürlüğü, demokrasi, çoğulculuk gibi değerlerin arkasına saklanarak İslam’a, müslümanlara, Türkiye’ye, Türk Milletine ve tüm değerlerimize mütemadiyen hakaret etmekte ve iftira atmakta, bu şekilde tüm İslam dünyasını akılalmaz bir şekilde provoke etmektedir.

Son olarak Charlie Hebdo adlı sözde basın kuruluşunun bugün yeni bir provokasyon ve hakaret operasyonu olarak dijital mecralarda yayınladığı sözde karikatür, bu güruhun yegane amacının hakaretin dozunu gün geçtikçe artırarak gerginliği tırmandırmak olduğunu açıkça gözler önüne sermiştir.

Charlie Hebdo’nun yayınladığı, Avrupa’nın her gün biraz daha battığı “Türk ve İslam düşmanlığı” adlı kirli bataklıktan başka hiç bir şeyi temsil edemeyecek olan rezil karikatürü ve yapılan tüm kışkırtıcı hareketleri şiddetle kınıyoruz.

Söz konusu karikatür karşısında gereken hukuki ve diplomatik adımların atılacağından Milletimizin şüphesi olmasın. Bu seviyesiz, kötü niyetli ve hakaretamiz adımlar karşısında mücadelemiz, aklıselim ancak kararlı bir şekilde sonuna kadar devam edecektir.

Voltaire’in yüzyıllar önce Kutsal Roma İmparatorluğu hakkında söylediği “Ne kutsaldır ne Roma’dır ne de imparatorluktur” sözünden hareketle, Avrupa’yı pençeleri arasına almış bu hastalıklı zihniyetin özellikle Fransa’da iyiden iyiye hortlamasına sessiz kalınması tüm dünyaya göstermektedir ki Fransa’nın ne eşitliği eşitliktir ne kardeşliği kardeşliktir ne de özgürlüğü özgürlüktür.

Başta Fransa olmak üzere, tüm ülkeleri ve yöneticileri son haftalarda yaşanan provokatif saldırılara karşı sorumlu ve hakkaniyetli bir tavırla gereken adımları atmaya, tüm değerleri ayaklar altına alan bu anlayışa ve destekleyicilerine karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz."

Yedi GündemAbone Ol



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


A Haber'den Emniyet 'e Flaş Transfer

Sayıştay'danRTÜK Üyelerine Harcırah Şoku

Anka Haber Ajansı'nda Flaş Atama
»  habertürk'te Sevilay Yılman'a Şok!
»  Nagehan Alçı'dan Grip Aşısı İsyanı
»  Kamudan Muhalif Medyaya Ambargo
»  Deneyimli Gazeteciden Kötü Haber!
»  Akit'ten Büyük Terbiyesizlik
»  Fatih Portakal'dan Kızdıracak Sözler
»   Can Ataklı Koronavirüse Yakalandı
»  CemUzan'dan Sabah'a Fotoğraflı Yalanlama
»  Abdullah Ağar Koronavirüse Yakalandı
»  İrfan Değirmenci'den Karantina Kararı
»  Buket Aydın'dan Jülide Ateş'e Gönderme
»  Usta Gazeteciye HüzünlüVeda
»  Selvi'den CHP,İyiParti ve HDP İddiası
»  İstanbul'daCorona Denetiminde Ceza Yağdı
»  Terter'deTürk Gazetecilerin Zor Anları
»  Habertürk Sunucusu Corona'ya Yakalandı
»  Adil Gür ile KemalÖztürk Birbirine Girdi
»  Bekir Coşkun'un cenaze programı belli ol
»  Medya Dünyasının Acı Kaybı
»  Gürkan Hacır Corona Virüsüne Yakalandı
»  Haber Global'de Coronavirüs Şoku
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.