Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2510
EURO
34,7567
IMKB
10.219,000
ALTIN
2.455,130
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Cumhuriyet Davasında Karar, 7 Tahliye...
Cumhuriyet Davasında Karar, 7 Tahliye...
 
Cumhuriyet Gazetesi davasında mahkeme ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti; Kadri Gürsel, Akın Atalay, Ahmet Şık, Murat Sabuncu ve Kemal Aydoğdu’nun tutukluluğunun devamına, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Musa Kart, Güray Öz, Turhan Günay, Önder Çelik ve Hakan Kara’nın ise tahliyesine karar verdi.
 
29.7.2017 - 01:32

CUMHURİYET gazetesi davasına dün İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde beşinci duruşmayla devam edildi. Duruşmaya 12’si tutuklu 19 sanık katıldı. Sanıkların ifadelerinin tamamlanmasının ardından avukatları savunma yapmaya başladı. Avukat Ali Rıza Dizdar “Arkadaşlarımız aylardır tutuklu. Bunun mantıkla izahı yok. Bu dosyada kişilerin özgürlüğünün kısıtlanmasını gerektiren bir delil toplanmamıştır. Derhal beraat verilmeli. Önceki kararlarda da bu böyledir” dedi. Mahkeme başkanı ise duruşma öncesi tutukluluğa itiraz süreçlerini anımsatarak “Derhal beraat koşulları oluşmadı. Yargılamanın devamını gerektiren olgular var” dedi. Hâkimin bu çıkışına izleyiciler tepki gösterdi.

BURAYA NORVEÇ’TEN GELMEDİK

Kadri Gürsel’in avukatı İlkan Koyuncu, dosyada Hüseyin Gülerce’nin tanık olarak ifade vermesini eleştirerek müvekkillerin tamamının serbest bırakılmasını istedi. Koyuncu savunmasının devamında “Biz buraya Norveç’ten gelmedik. Bugün buradan adalet fışkırsın demiyoruz, bunun olmayacağını biliyoruz ama hiç değilse bir kırıntı bekliyoruz. Ancak hukuksuzluktan da ölüyoruz. 9 aydır tutukluyuz. ‘Cemaat örgüttür’ diyen Kadri Gürsel sanık, Fetullah Gülen’in kitaplarını okudum diyen tanık” dedi.

ARAYINCA KARAKOL ÇIKIYOR

Cumhuriyet gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya’nın avukatlarından Burak Oder ise “ByLock kullanan kişilerle irtibata geçildiği” iddiaları hakkında yaptığı açıklamada “Müvekkilime SMS atılmış. Eğer SMS ile örgüt yaratılacaksa bayramlarda bir sürü SMS atılıyor. İddianameye göre Çetinkaya ByLock’çu bir polis memuru ile görüşmüş. Hikmet Çetinkaya’nın polis koruması vardır. Yazılarından ve kitaplarından dolayı tehditler almaktadır. Söz konusu numarayı aradığımızda karakol çıkıyor. İddianamedeki delillerin doğruluğu araştırılmamış” dedi.

Mahkemeden ara karar: 7 tahliye 5 tutukluCumhuriyet çalışanlarının 272 gün önce tutuklandıkları an...

GÜRSEL’İN SORUMLULUĞU YOK

Kadri Gürsel adına savunma yapan avukat Köksal Bayraktar ise tahliye talebinde bulunarak şöyle konuştu: “Basın hürdür, sansür edilemez. Basın da düşünce özgürlüğüne sahiptir. Anayasa’da var. İnsanın düşüncesi sınırlanamaz. Düşünce özgürlüğü var ise basın özgürlüğü vardır, ikisi birbirinden ayrılamaz. Yeni Basın Kanunu 11. madde, eser sahibi sorumludur diyor. Ama iktidar mutlaka birilerini cezalandırmak istediği için sorumlu müdür yanına yayın müdürü vb. de eklemiş. Kadri Gürsel’in gazetedeki statüsü Basın Kanunu çerçevesinde belirlenmiştir ve serbest bir statüdür, sorumluluğu yoktur.” 

HÂKİMLERE KIZAMIYORUM

Avukat Bahri Belen ise savunmasında hâkimlerin görevden alınmasına atıfta bulunarak “Hâkimlere, savcılara kızamıyorum çünkü tahliye veren hâkimler, tahliye isteyen savcılar ihraç ediliyorlar ve haklarında davalar açılıyor. Sizin de işiniz zor. Hâkimlik ve savcılık tarihine bir not düşülmesi, ülkemizde hukuk güvenliği ve adalet için umut olacak bir karar talep ediyorum” dedi.

SÖZLERİNİ ESİRGEMEZ

Avukat Fikret İlkiz de gazeteye verilen Alternatif Nobel Ödülü hakkında tutuklu sanık Hakan Kara’ya söz verilmesini istedi. Gazeteci Hakan Kar,  “Eylül 2016’da Cumhuriyet gazetesi olarak basın alanında Alternatif Nobel Ödülü aldık, Kasım 2016’da tutuklandık. Cumhuriyet, araştırmacı gazetecilik konusu ve çevreye verdiği önem dolayısıyla aldı bu ödülü. Türkiye aldı. Alternatif Nobel Ödülü; çevre, savaş, kadın hakları, fakirlik, açlık, hastalıklar konusunda çaba gösteren insanları ödüllendiriyor” dedi.

DURUŞMA 11 EYLÜL’E ERTELENDİ

Savunmaları dinleyen mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından kararını açıkladı. Heyet, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Ahmet Şık ve Kemal Aydoğdu’nun tutukluluk hâlinin devamına; Önder Çelik, Hakan Kara, Güray Öz, Turhan Günay, Mustafa Kemal Güngör, Bülent Utku ve  Musa Kart’ın ise tahliyesine karar verdi. Duruşma, 11 Eylül 2017’ye ertelendi.

kaynak:Hürriyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Cumhuriyet Davasında Flaş Gelişme

Hürriyet'ten 24 TV'ye flaş transfer!

Hürriyet'te 'Tenkisat' start Aldı
»  Ahmet Hakan,Mehmet Ali Ilıcak'a Yüklendi
»  NTVSpor'dan Bomba Ayrılık!
»  TRT'den FETÖ açıklaması
»  İzzet Çapa'dan Bomba Hürriyet İddiası
»  'KalkışMA' Dünya Kütüphanelerinde
»  Gazete Tirajları Yüzde 20 Azaldı
»  Fetö'nün Spiker İmamı Belli Oldu!
»  Nevşin Mengü'den Alişan'a çok SertSözler
»  "Kılıçdaroğlu Aday Olacak mı diye..."
»  400 Muhabirden Her Ay Himmet Toplamışlar
»  255 Gazeteciye Hediye Ev
»  24 TV'den Beyaz TV'ye gelin gitti!
»  Cumhuriyet Davası Başladı
»  Beyaz Saray basın sözcüsü istifa etti
»  'Kimse Bir Daha Darbe Olmaz Diyemez'
»  Acun Ilıcalı’dan Yağmur Paylaşımı
»  Oray Eğin'den Şokj Okay Gönensin İddiası
»  Ümit Zileli TGRT Haber'!de
»  Kanal D'de Seçil Özer'e Sürpriz Görev
»  Ceren Kenar Gazeteciliği Bıraktı
»  Kanal t'nin Sahibi Yaşamını Yitirdi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.