Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1418
EURO
38,1180
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.871,460
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DENİZFENERİ'NDE BELGE KARARTMA FIRSATI MI VERİLDİ?
DENİZFENERİ NDE BELGE KARARTMA FIRSATI MI VERİLDİ?
 
Vatandaşın mektubu bile 4 günde giderken, Adalet Bakanlığı’nın Deniz Feneri e.V dosyasını isteyen yazısı, Almanya’ya 15 günde ulaştı. Bu durum, kafa karıştırdı.
 
23.10.2008 - 01:30

CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, Adalet Bakanlığı’na tepki göstererek, “Belgeleri postayla istemek son derece ciddiyetsiz bir tutum. Olayı soğutma amacı seziyorum” dedi.

‘Acelesi yok Posta Servisi’ (APS) İle gönderilen dosya 15 günde ulaştı
Deliller karartılabilir
Vatandaşın mektubu 4 günde giderken, Adalet Bakanlığı’nın Deniz Feneri e.V dosyasını isteyen yazısı, tam 15 günde Almanya’ya gitti. Bu durum, delilleri karartma şüphesini akıllara getirdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın suç duyurusu üzerine başlattığı Deniz Feneri soruşturması Deniz Feneri e.V davasının belgelerinin gelmesini beklerken, gönderilen faksın 15 günde Almanya’ya ulaşması kafalarda soru işaretleri bıraktı. Adalet Bakanlığı süreci hızlandırmak için Dışişleri Bakanlığı ile Frankfurt Başkonsolosluğu’na ’Acelesi yok Posta Servisi’ (APS) ile faks gönderdi. Uluslararası İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden gönderilen faksta, Deniz Feneri davasıyla ilgili istenen bilgi ve belgelerin gönderilmesi işleminin hızlandırılması talep edildi. Ancak bu talep yazısına rağmen dosyanın henüz gönderilmediği ortaya çıktı. Bu durum, belgeleri karartma şüphesini akıllara getirdi.

Henüz intikal etmedi
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Alman yetkililerden istenen bilgi ve belgelerin Türkiye’ye gelip gelmediğinin sorulması üzerine, şu ana kadar kendisine intikal eden bir şey olmadığını söyledi. Öte yandan, davayla ilgili Türkiye’nin dosya talebine ilişkin evrakın, Almanya Bonn’da bulunan Federal Adalet Dairesince 16 Ekim 2008’de teslim alındığı bildirildi.

Ciddiyetsiz tutum
Bu arada, CHP İzmir milletvekili Bülent Baratalı, Adalet Bakanlığı’nın Almanya’dan belgeleri adi bir posta yolu olan APS ile istemesini son derece ciddiyetsiz bir tutum olarak niteledi. Baratalı, “Adalet Bakanlığı’nın çok geniş bir teşkilatı var, bu nedenle istendiği zaman hızla bu belgelere ulaşılabilir. Burada benim sezdiğimi kadarıyla amaç, olayı soğutmak ve çürütmektir. Delilleri karartmak söz konusudur. Hatta yapılabilirse Türkiye’ye hiç getirmemektir. AKP zihninin arkasında böyle bir anlayış seziyorum” şeklinde konuştu.

SORUŞTURMANIN YAVAŞ YÜRÜMESİ TEPKİ TOPLADI

AKP zamana oynuyor
Deniz Feneri davasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın istediği belgelerin henüz Türkiye’ye gelmemesi eleştirilere neden oldu. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin “bavulla gelen paradan hesap sormayız” demesi nedeniyle Deniz Feneri paralarının aklanacağını öne sürdü. Artık hiç kimsenin, Deniz Feneri davasında gelen paralarda kuryelik yapanlara hesap soramayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, “AKP, Deniz Feneri davasına ilişkin çözümü ekonomik krizi kullanarak bulmaya çalışıyor. Ekonomik kriz dolayısıyla Türkiye’ye gelecek paralardan hesap sormamak demek deniz Feneri davasıyla Türkiye’ye gelen paralardan da hesap sormamak anlamına gelir. Böyle bir yasa varsa artık bunun hesabını MASAK da soramaz”şeklinde konuştu.

Atalay önergesi
Öte yandan Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı bir soru önergesi verdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a şu soruları yöneltti: “İçişleri Bakanı Beşir Atalay milletvekili olmadan önce, Zekeriya Karaman’ın yönetim kurulu başkanı olduğu Kanal 7’ye herhangi bir danışmanlık hizmeti vermiş midir? Vermişse ne kadarl ücret almıştır? Böyle bir ilişki varsa, Atalay, Karaman ve Zahid Akman karşısında tarafsızlığını koruyabilir mi?”

İktidar, bu davada taraf
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Deniz Feneri davasında hükümetin bu davanın kapsamında taraf olduğunu ve işlenen yolsuzluklardan dolayı sorumluluk taşıdığını savundu. Kart, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hükümet bu davanın içerisinde ve taraf. Dolayısıyla hukuksuzlukların ve yolsuzlukların içerisinde. AKP de bu soruşturma ile ilgili olarak yönlendirici bir konumunda. Bu nedenle de ellerinden geldiği kadar yargılamanın önüne geçiyorlar ve gerçeklerin ortaya çıkmasını istemiyorlar.” Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in, yetkisini ustalıkla ve maharetle kötüye kullanmaktan kaçınmadığını kaydeden Atilla Kart,  “Tablo çok net ortada. Ancak, gereken yapılmamaktadır” diye konuştu.

Uzantıları yurtdışına  kaçabilir
DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, AKP iktidarının bu davaya kayıtsız kaldığını söyledi. İçli, “Ne yazık ki hükümet başka davalara gösterdiği hızlı ve bitirici ilgiyi nedense bu davaya göstermedi. Başka dava olunca hemen devreye giriliyor, ancak Deniz Feneri konusunda iş ağırdan alınıyor. Deniz Feneri davası ile ilgili olarak geçerli olan geç gelen adalet adalet değildir kuralıdır” diye konuştu. Soruşturma sürecinin uzamasının tehlikelerine de dikkat çeken İçli, “Eğer daha ağırdan alınmaya devam edilirse deliller karacak, Türkiye’deki uzantıları yurt dışına kaçacaktır. Bu olay Türkiye’de çok büyük bağlantıları olan bir olaydır. Eğer bunları açıklığa kavuşturamazsak, bu AKP’nin sosyal yapı içerisinde kurduğu başka yapıları da örtecektir” dedi.

YENİÇAĞ/ Haber: Fatih ERBOZ



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AYHAN ÇARKIN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

16 MART DAVASININ ZAMAN AŞIMINA İTİRAZ

CEBER'İN İŞKENCECİLERİ'NE KURTULUŞ YOK
»  FİNLANDİYA TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ KUNDAKLANDI
»  MECLİS TELEKULAK KOMİSYONU ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
»  İNSAN ORGANI ÜRETMENİN YOLU PÜSKÜRTMELİ YAZICI
»  BAYKAL'DAN KILIÇDAROĞLU'NA ANLAMLI HEDİYE
»  "TÜRKİYE'Yİ RAKI SOFRALARINDA MEZE YAPTINIZ"
»  "İŞKENCEYE HOŞGÖRÜ'NÜN BELİRTİLERİ ORTAYA ÇIKTI"
»  ERGENEKON MAHKEMESİ'NE YENİ DÜZENLEME
»  ERGENEKON SAVCILARINA DAVA
»  MGK'DAN TERÖRLE MÜCADELEDE YENİ KONSEPT
»  İMRALI ADASI, SU ALTI DÜNYASI CANLANDI
»  İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN YENİ BOMBASI VE HEDEFİ!
»  TÜRBAN KARARI'NIN GEREKÇESİ YARIN RESMİ GAZETE'DE
»  DSP'DEN İSTANBUL'A KADIN ADAY!
»  MECLİS'TE 'ALLAH BELANI VERSİN' TARTIŞMASI
»  DTP'Lİ AHMET TÜRK'TEN SOYKIRIM İFTİRASI
»  AKP UYGULAMALARINA DAYANAMAYIP İSTİFA EDEN AKP'Lİ
»  "NE KİRALIK KATİLİ"DEYİP, SARMAŞ DOLAŞ POZ VERDİLER!
»  "DİYARBAKIR'DA AYAKLANMA PROVASI YAŞANDI"
»  "BAŞBAKAN, TAZMİNATI CEBİNDEN ÖDESİN"
»  'BÜYÜK DAVA'YA KÜÇÜK SALON' İNCELEMESİ!
»  BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A PKK SUÇLAMASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.