Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DIŞİŞLERİ BAKANI BABACAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
DIŞİŞLERİ BAKANI BABACAN DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
 
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Kuzey Irak'a yönelik ekonomik yaptırımlar konusunda, "Tedbirler önceden ilan edilmeyecek. Bazıları çoktan devreye girdi" dedi.
 
1.11.2007 - 13:45

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Irak'a yönelik alınacak ekonomik tedbirlerin hedefinin Irak halkı olmadığını, terör örgütü, teröristler ve onlara yardım eden, kaynak sağlayan unsurlar olduğunu kaydetti. Babacan, Dışişleri Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Babacan, Irak'a yönelik ekonomik tedbirlere ilişkin bir soru üzerine, bu konuyu dün Bakanlar Kurulunda ayrıntılı şekilde ele aldıklarını belirterek, "Burada ekonomik tedbirlerin ne amaçla, kimi hedefleyerek alındığı çok önemli. Biz ekonomik tedbirlerden bahsettiğimizde ne Türkiye'de yaşayanların ne de Irak halkının herhangi bir sıkıntıya, herhangi bir güçlüğe uğramasını arzu etmeyiz. Ekonomik tedbirlerden kastımız terör örgütünün ekonomik kaynaklarıdır ve terör örgütüne destek veren unsurların ekonomik kaynaklarıdır" dedi.

Çerçevesi iyi belirlenmiş, iyi hedeflenmiş ve terörü, terör örgütünü ve destekçilerini hedefleyen bir ekonomik tedbir listesi üzerinde çalışıldığını, bu tedbirlerin önceden ilan edilmeyeceğini kaydeden Babacan, "Bazı tedbirler zaten çoktan devreye girmiş durumda. Zamanı geldiğinde de gerekli adımlar atılacak. Bunu önceden ilan etmeden, gerektiği zaman gereken adımı atarak yapma kararını aldık" diye konuştu.

Babacan, hava sahasının Irak'ın kuzeyine yönelik uçuşlara kapatıldığı yönündeki haberlere ilişkin olarak da ekonomik tedbirlerin sahasının çok geniş olduğunu, bununla ilgili ne zaman hangi adımın atılacağını ilan etmeyeceklerini, gerektiği zaman gerekenlerin yapılacağını söyledi.

Babacan, bugüne kadarki uygulamalarda özellikle Irak'la ilgili uçuşlarda teknik bazı gerekçelerle dönem dönem bazı kısıtlamalar olduğunu ve bundan sonra da olabileceğini kaydederek, "Ekonomik tedbirlerin hedefi Irak halkı olmayacaktır, kendi halkımızın olumsuz etkilenmesine izin vermeyeceğiz. Hedef terör örgütüdür, teröristlerdir ve onlara yardım eden, onlara kaynak sağlayan unsurlardır" dedi.

Bakan Babacan, İstanbul'da düzenlenecek Genişletilmiş Irak'a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısında Iraklı yetkililerle ikili görüşmelerinin olup olmayacağı ve toplantıya Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin davet edilip edilmediğine ilişkin bir soruya karşılık da ikili görüşmelerin hangi ülkelerle olacağı konusunda çalışmaların sürdüğünü, bu çerçevede ikili ve üçlü temasları ve başka formatlardaki programların saatleri ve yerleri kesinleşince bunu paylaşacaklarını söyledi.

İstanbul'daki toplantının Dışişleri Bakanları toplantısı olduğunu hatırlatan Babacan, bu çerçevede ilgili ülkelerin dışişleri bakanlarını yazılı olarak davet ettiğini, aynı zamanda AB Komisyonunun dış ilişkilerden sorumlu üyesini, Arap Birliği Genel Sekreterini, İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreterini ve BM Genel Sekreterini de bu toplantıya davet ettiğini belirtti. Babacan, toplantının açılışının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla yapılacağını ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tüm katılımcılara öğlen yemeği vereceğini belirterek, "Dolayısıyla biz açılışta ve öğlen yemeğinde katılımcı ülkelerin hükümet ya da devlet başkanları arzu ettikleri takdirde katılabileceklerini duyurmuştuk. Kim katılmak isterse kapımız açıktır. Bu Irak için de geçerlidir, başka ülkeler için de geçerlidir" dedi. (




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SANSÜR YASAĞINA İKİNCİ RET

CUMHUR'A CUMHURBAŞKANLIĞI CEZASI

TÜRKİYE "NANOTIP" ÜSSÜ OLUYOR
»  HAYRUNİSSA HANIMIN KIYAFETİ RAHİBE AŞIRMASI
»  İLK AĞIR FATURA BARZANİYE KESİLDİ
»  NİHAT GENÇ YENİŞAFAK YAZARINI YERDEN YERE VURDU
»  ÇOK KRİTİK 5 GÜN
»  TÜRBAN GERGİNLİĞİ UÇAKLARI'DA AYIRDI
»  TALAT PAŞA KOMİTESİ KIBRIS'TAN UYARACAK
»  HERKES ASKER YAPILDI
»  KUZEY IRAK'LI 63 AŞİRET TÜRKİYE'YE BAĞLANMAK İSTİYOR
»  HAMİLİ KART'LA 1 MİLYON RİCASI
»  TATİLE ÇIKACAK FATMA BABACAN'IN KIZI MI?
»  KÖLN'DE TÜRK LOKALİNE PKK SALDIRISI
»  ATATÜRK FOTOĞRAFLARI AÇIK ARTTIRMADA
»  BAKANH ÇİÇEK: " TEK HEDEF VAR ODA PKK"
»  HABUR'DA KAPATILMAMA SEVİNCİ
»  FENER, FORTİS'TE YEDEKLERİYE
»  ARINÇ'TAN YENİ VEKİLLERE DERS
»  BENZİN VE MOTORİNE ZAM
»  İNÖNÜ İÇİN MECLİS'TE DEVLET TÖRENİ DÜZENLENECEK
»  SEFERBERLİK KADROLARI EN ÜST DÜZEYDE TUTULACAK
»  MECLİS PLAN BÜTÇE KOMİSYONUNDA ALEVİ TARTIŞMASI
»  GAZPROM VE AVRASYA GAZ ANLAŞTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.