Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DIŞİŞLERİ TSK'DAN İNTİKAM MI ALIYOR?
DIŞİŞLERİ TSK DAN İNTİKAM MI ALIYOR?
 
Türkiye’nin en önemli kurumlarının başında Türk Silahlı Kuvvetleri ile Dışişleri Bakanlığı gelir. Peki realite bu iken bu iki kurum birbiriyle didişir ya da biri diğerinin üstüne gider mi?
 
24.11.2008 - 07:14

SABAHATTİN ÖNKİBAR

Teorik olarak gitmemesi lazım, ama maalesef Dışişleri; hükümete ya da Barzani’ye veya ABD’ye yaranmak için bunu yapıyor gibi bir görüntü var!
Hikâye şudur:
Türkiye Birinci Körfez Savaşı’ndan sonra, yani ABD’nin  bölgeye Çekiç Güç’ü ihdas etmesiyle beraber K. Irak’ta yoğun olarak gizli bir örgütlenmeye gitti. Genelkurmay, MİT ve Dışişleri Bakanlığı’nın yer aldığı bu çalışmanın K. Irak ayağı,  yani oradaki yapılanma görevi MİT’e verildi.
MİT bu görevi 5 yıl başarıyla yaptı ve 1996’da bu görev  ortak mutabakat sonucu hükümet tarafından Genelkurmay’a devredildi.
Genelkurmay K. Irak’ta 3 boyutlu bir çalışmaya girişti.
1) PKK ile yapılan mücadele,
2) Irak’taki Türkmenlerle ilgili çalışmalar,
3) KDP ve KYP (Barzani ve Talaba) ile ilişkiler.
MİT ve TSK’nın 12  yıl önderlik ettiği süreçte Türkiye bölgede var olma ve iz bırakma bağlamında ciddi mesafeler aldı.
2003’te ABD Irak’ı işgal edince Washington’un AKP hükümetinden ilk talep ettiği şeylerden biri şu oldu:
- “TSK K. Irak’tan tamamen çekilsin, Irak’taki ilişki ve faaliyetlerinizi Dışişleri’niz yürütsün.”
Tayyip Erdoğan hükümeti bu talebi zerre itiraz etmeksizin anında yerine getirir ve K. Irak’la ilgili bütün koordinasyon işi askerden alınıp Hariciye’ye verilir.
ABD dayatmasıyla hareket edilmesine rağmen yine de buraya kadar hadi her şey normal diyelim.
Vahim süreç bundan sonra işlemeye başlıyor:
Dışişleri görevi devralır almaz hemen eski yapıları lağvedip kendince bir yapı kurmak için harekete geçiyor.
Hariciye, MİT’in ve TSK’nın yıllarını vererek kurduğu   istihbari ve de örgütsel yapılarla kadrolarını hallaç pamuğu gibi  savurmaya başlıyor.
Bunun somut örneği K. Irak için kurulan Global adlı düşünce kuruluşunda yapılanlardır.
Global Araştırma Merkezi Genelkurmay Başkanlığı’nın K. Irak’ta uzun süre görev yapmış ve bölgeyi avucunun içi gibi bilen subayların emekliliklerinden sonra uzmanlık bilgilerinden yararlanılmak için kurulan bir araştırma merkezidir. Bu merkez  sürekli politika üretip bunu devletin zirvesine aktarır ve üç ayda bir yeni  politikaları yansıtan yayınlar çıkartır. Keza yine Irak bağlamında Osmanlı arşivlerinden yararlanılarak kitaplar hazırlar, belgeler toplar ve bölgeyle alakalı uluslararası toplantılar ve sempozyumlar tertip eder.
Mesela yakın geçmişte Ankara’da yapılan uluslararası Kerkük toplantısı bu faaliyetlerinden biriydi.
Global Araştırma Merkezi bu toplantıya peşin önyargısı  bilinen KYP ve KDP (Barzani ve Talabani’nin partileri) dışında Irak’taki bütün partilerin temsilcilerini davet etti. Bunun üzerine Barzani ile Talabani hemen harekete geçip kendilerinin çağrılmadığı bu toplantıyı iptal ettirmek için Dışişleri  Bakanlığı’mıza şikâyette bulundu.
Barzani ile Talabani’ye pek sıcak olan ve onların üzülmesini istemeyen Hariciye’miz hemen kendine bağlı olan Global Araştırma Merkezi’nin yönetimini arayarak toplantıyı iptal etmesini ister.
Global’ın yönetiminde bulunan emekli askerler bu talebi  reddeder ve toplantıyı düzenler.
Bunun üzerine çok geçmez Dışişleri, Global’ın tasfiyesi için düğmeye basar ve mensuplarını bir bir kapıya koymaya başlar. Dahası, adını bile değiştirme kararını alır.
En önemlisi gerçekten çok kaliteli bir Kafkas uzmanı olan ama Ortadoğu ve K. Irak’ı hiç bilmeyen Hasan Kanpolat’ı buranın başına getirmek için karar alır.
Evet gördüğünüz gibi Dışişleri, TSK mensupları tarafından oluşturulan milli bir yapıyı bu şekilde etkisizleştirerek fiili olarak tasfiye etmeye çalışıyor...
Kamuoyuna ve devlet büyüklerimize arz olunur!
NOT: Dışişleri açıklama gönderirse sütunumuz açıktır.



SAKIN HA...
AB talimatıyla Öcalan’a arkadaş!

Okudunuz ve duydunuz değil mi, eşkıyabaşı sıkılmışmış da  yanına arkadaş göndereceklermiş! Kim söylüyor bunu? Kendini Hz. Ömer’e benzeten ya da onun gibi olmaya çalışan, ama Deniz Feneri’ndeki zekât hırsızlığına “Bana ne yahu” diyen Adalet Bakanımız Mehmet Ali Şahin... Peki bunun anlamı ne midir? AB’nin talimatını yerine getirme ve de seçim yatırımıdır... Evet kabinenin en kibar ve akıllı üyelerinden biri olan Mehmet Ali bey Tayyip Erdoğan’ın “İstemeyen bu ülkeden  gitsin” sözünün Güneydoğu seçmeninin nezdinde açtığı yaraya neşter atma ya da kırılan kalbi tamir için yollar arıyor besbelli... İyi de bunun anlamı Başbakan’ı dolaylı olarak tekzip değil midir? İstemeyen gitsin noktasından Öcalan’a arkadaş bulma noktasına nasıl gelinir? Bakın buraya not düşüyorum, AB talimatı ve seçim, yani oy için yapılacak böyle bir yanlışlık İmralı’yı PKK karargâhı yapar. Dahası, Öcalan’ın affı için de zemin oluşturur. Öcalan konusunda verilecek zerre bir taviz af taleplerini gündeme oturtur.



YAMAN ÇELİŞKİ...
Kavakçı’dan Çongar’a Utanmaz kadın!
Merve Kavakçı’yı bilirsiniz. Fazilet Partisi’nden seçilen ama TBMM’de yemin edemeyen başı örtülü milletvekili. Merve hanım malum Milli Gazete’de yazı yazıyor. Kavakçı iki gün önce yazdığı yazıda bu aralar özgürlükçü takılan ve AKP’ye omuz veren Taraf gazetesi yazarı Yasemin Çongar’ı utanmazlıkla suçladı. Peki ama niye mi? Çongar’ın 28 Şubat süreci günlerinde türbanlılara ve de Merve Kavakçı’ya takındığı karşı tavırları sebebiyle!.. Evet Yasemin hanım o günlerde malum Doğan medyasındaydı ve türban ile Merve Kavakçı hakkında çok sayıda aşağılayıcı yazı yazmış, dahası Kavakçı ile ilgili ABD’den çok sayıda yalan haber geçmişti. Nereden nereye!.. Şimdi Çongar hanım güya özgürlükçü ve türbancı oluverdi!.. Hayır olan Yasemin Çongar’ın imana gelmesi değil, görev değişimi ya da bir süredir gazeteciliği bırakıp başka görevler yapmaya başlamasıdır. Öyle
değilse izah etsin Çongar hanım bu
çelişki neyin nesidir?


GÖRÜNTÜ BU...
Şanı büyük, siyaseti küçük Osman Paşa!

Osman Pamukoğlu Paşa’yı sadece TV ekranından ve kitaplarından tanıyor ve de Güneydoğu’da yaptıklarından ötürü çok seviyorum. Pamukoğlu hakikaten şanı büyük Osman Paşa’mızdır ve gerçek bir kahramandır. Ancak partisinin kendisi gibi şanlı ve büyük olmadığını ve de olamayacağını söylemek durumundayım. Osman Paşa iyi bir komutan, ama şu ana kadar verdiği görüntü itibarıyla asla iyi bir siyasetçi değil. Öyle, çünkü Paşamız Güneydoğu kahramanı olmanın ötesinde hiçbir vasfını  öne çıkaramadı. Tersine her geçen gün çelişkileri görülmeye başlandı. Bir gün, “Ben muhafazakarlarla da kol kolayım”  demek için Vakit gazetesi gibi bir mevkute ile sarmaş dolaş oluyor, ama ertesi gün Deniz Baykal’a örtülü bir hanıma rozet taktığı için Devrim Kanunları’nı hatırlatma gereğini duyuyor!.. Yahu Osman Paşam Devrim Kanunları’nda o kadar hassas isen Vakit gazetesine ilk röportajını vermek ve sarmaş dolaş olmak neyin nesidir? Yok tersi ise örtülülere karşı laikçilerin yaptığı gibi devrim hafiyeliğine soyunmak niçindir?.. Paşam bana kızmayın ne olur. Senin partin bu haliyle ancak bir bölen olur ve sadece AKP’ye hizmet eder...




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TÜRKİYE BÖLÜNÜRKEN BİZ BAKIYORUZ!

ÜNİVERSİTE DERGİSİ'NDE ÇIPLAK ÖĞRENCİ POZU

SANCAKTEPE'DE 1050 KİŞİ CHP'YE KATILDI
»  BİR ÇOK KENTİN YÖNETİCİSİ DEĞİŞİYOR
»  AKP'DEN CHP'NİN ÇARŞAF AÇILIMINA KARŞI ATAK!
»  "KORSAN AVCISI " TÜRK FIRKATEYNİ
»  "BAKAN ÇELİK BİR DAHA ARDAHAN'A GELMESİN"
»  GÖKÇEKTEN, AKP'YE MİLLET SIRTINDAN KIYAK
»  BU BİR TOKİ SKANDALIDIR!
»  60 MÜTEAHHİDE BÜYÜK DARBE
»  MÜJDE AR'I YILLAR SONRA AĞLATAN FİLM
»  ‘AKP'Yİ GERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
»  TSK, ÜRETİCİDEN 100 BİN HAYVAN ALACAK
»  TRABZONSO
»  BAKAN DAĞITTI, TOKİ ANAHTARLARI GERİ ALDI
»  "LODOS, AKP'NİN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI DA BATIRDI"
»  TUTUKLU YAKINLARI AÇLIK GREVİNDE
»  KÖMÜR, YENİDEN ENERJİ'DE UMUT OLDU
»  OTOBÜSLERDE,PİDE VE LAHMACUN YEME DEVRİNE SON
»  150 BİN GENÇ, MADDE BAĞIMLISI
»  "İKİNCİ PARTİ OLURSAM ÇEKER GİDERİM"
»  GÜLEN'İN ÜNİVERSİTESİ İÇİN ERBİL'E AKP AKINI
»  GÖKÇEK'TEN AKP'YE ATIK SU KIYAĞI
»  "MAÇ İZLEMESİ İÇİN TELEVİZYON DA VERİLSİN!"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.