Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DOSYA TÜRKİYE'YE GÖNDERİLİYOR
DOSYA TÜRKİYE YE GÖNDERİLİYOR
 
Deniz Feneri’nin Türkiye ayağı Kanal 7’deki 3 ismi ve Akman’ı işaret ediyor
 
14.9.2008 - 07:20

Alman Adalet Bakanlığı’dan Deniz Feneri e.V davasını çok yakından takip eden üst düzey bir yetkili Türkiye’deki Kanal 7 yöneticileri Zekeriya Karaman, Mustafa Çelik ve İsmail Karahan ile RTÜK Başkanı Zahid Akman’ı kapsayan bir dosyanın Türkiye’ye gönderileceğini bildirdi. Aynı yetkili “Bu kişiler Almanya’daki davanın Türkiye’deki bağlantılarını oluşturuyor” diye konuştu.

Deniz Feneri e.V soruşturmasıyla ilgili iddianameyi hazırlayan savcılardan Savcı Kerstin Lotz, ceza alabileceğini belirterek artık açıklama yapamayacağını bildirdi. Ancak isminin gizli tutulmasını isteyen üst düzey Bakanlık yetkilisi sorularımıza yanıt verdi.

VATAN’a konuşan Alman Adalet Bakanlığı üst düzey yetkilisi, Türkiye bağlantılarıyla ilgili dosyayı Türkiye’ye gönderme kararı alındığını bildirdi. Bakanlık yetkilisi, Deniz Feneri e.V sanıkları Mehmet Gürhan, Firdevsi Ermiş ve Mehmet Taşkan’la ilgili dava sonuçlandıktan sonra, Türk Adalet Bakanlığı’na “soruşturmanın ve ceza takibatının devralınması” talebinde bulunulacağını söyledi.

“Mahkeme bitince...”

Bakanlık yetkilisine İşçi Partisi’nin suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın inceleme başlattığını bildirdik. Yetkilinin ilk tepkisi “Bu inceleme Deniz Feneri Derneği ile mi ilgili Karaman’la (Zekeriya Karaman, Kanal 7 Yönetim Kurulu Bşk). mı ilgili” oldu. Henüz sadece bir ön inceleme olduğunu belirttiğimizde Bakanlık yetkilisi, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi edineceğini ifade etti.

Dosyada Deniz Feneri e.V ile Karaman ve RTÜK Başkanı Zahid Akman arasında bağlantı olduğunu gösteren kuvvetli göstergeler olduğunu belirten Bakanlık yetkilisi “Türkiye bağlantılarıyla ilgili soruşturmanın durdurulması söz konusu değil. Bu isimlerle ilgili soruşturma sürüyor. Ancak mahkeme sonuçlandıktan sonra, dosyanın Türkiye’ye gönderilmesi söz konusu olacak” dedi.

“Bağlantı kuruldu”

Aynı Bakanlık yetkilisi Knal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karaman, Kanal 7 Genel Yayın Md. Mustafa Çelik ve Kanal 7 Genel Yayın Md. Yrd. İsmail Karahan ve Zahid Akman hakkında Deniz Feneri e.V ile bağlantıları konusunda kuvvetli göstergeler olduğunu belirtti. Bu göstergelerin mutlaka incelenmesi gerektiğini belirten Bakanlık yetkilisi, mahkeme sonuçlandıktan sonra Türk Adalet Bakanlığı’na “soruşturmanın ve ceza takibatının devralınması” anlamına gelen “verfolgungs und strafübernahme” talebinde bulunulacağını bildirdi. Üst düzey yetkili “Bu kişiler Almanya’daki davanın Türkiye ayağını oluşturuyor. Türkiye ayağıyla inceleme ve soruşturma yapılması gerekir. Olaylar arasındaki bağlantı kuruldu. Ancak bu kişilerle ilgili soruşturma yapma yetkimiz yok” diye konuştu

TÜRKİYE VE ALMANYA’DA AYNI EKİP

Almanya’da Deniz Feneri e.V’ye yapılan bağış


paralarının aktarıldığı Kanal 7’ye ait Euro 7 (Kanal int) ile Beyaz (Weiss) Holdingleri’nin kurucuları arasında hep aynı isimler geçiyor. Zekeriya Karaman, Mustafa Çelik, İsmail Karahan ve Zahid Akman. Karaman, Çelik ve Karahan Kanal 7’yi yayınlayan Yeni Dünya A.Ş’nin sahipleri. Aynı zamanda 6 şirkette ortaklar. Bu üç isim Zahid Akman’la birlikte Beyaz Holding ve Yurt haber LTD’de ortaklık yaptı.

PAZARTESİ GÜNÜ 5’İNCİ DURUŞMA VAR

Hafta içinde Frankfurt’ta 4’üncü duruşması yapılan Deniz Feneri e.V davasında tutuklu sanıklar Mehmet Gürhan (en önde), Mehmet Taşkan ve Firdevsi Ermiş’in suçlarını kabul edip, mahkeme ile anlaştıkları bildirilmişti. Sanıklar, Derneği dolandırdıkları iddialarını reddedip, paraları Kanal 7’nin yan şirketi Euro 7 ile Beyaz (Weiss) Holding’e “borç” verdiklerini itiraf ederek anlaştılar..



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HERONLAR EKİM'DE GELİYOR

ABD MÖRTRÖ'YÜ KEVGİRE ÇEVİRDİ

ABD'DE KORKUNÇ TREN KAZASI
»  YAŞAR NURİ'YE BİR DARBE DAHA
»  YARGITAY'DAN İLGİNÇ OKŞAMA KARARI
»  AKP DENİZ FENERİ İLE VERGİ TOPLUYOR
»  ÇAKMA DİNCİ VAKİT VURGUNCULARA ARKA ÇIKTI
»  TERÖRİS MECLİS'TEKİ PARTİDEN BESLENİYOR
»  ERDOĞAN'IN BÜYÜK AÇIKLAMASI BUGÜN!
»  KILIÇDAROĞLU'NAN BOMBA GİBİ YENİ BİR BELGE DAHA
»  MEHMET AĞAR'IN DURUMU İYİ
»  ONLAR ŞEHİT OLURKEN ONLARDA MALI GÖTÜRÜYORDU
»  DENİZ FENERCİLERİ ZARFÇILIK YÖNTEMİDE KULLANMIŞ
»  FIRAT,TRİLYONLUK DAVA İÇİN, 'DEMEKKİ NASIRLARINA BASTIM^' DEDİ
»  GÜZELBEY, ÇOK GÜZEL GÖTÜRMÜŞ
»  MİR DERGİR FIRAT, CEZA ALIRSA HALKA ÖDETECEK
»  GÜL, ERMENİSTAN CUMHURBAŞKANINI RESMEN DAVET ETTİ
»  RÜŞVETÇİ MÜDÜR RÜŞVET DEĞİL BORÇ ALMIŞ
»  PKK MALİ SORUMLU VE SEVGİLİSİNİ KURŞUNA DİZDİ
»  HAKİM'E BAŞBAKAN'I NİYE "3 KURUŞA MAHKUM ETTİN" DAVASI
»  11 MİLYAR DOLAR VURGUN YAPAN ABDULLAH BEY KİM?
»  ZAHİT AKMAN, İÇİN KISKAÇ DARALIYOR
»  GÜLEN'E DOKUNANLAR YANMAYA DEVAM EDİYOR
»  İŞTE KATMERLİ ARSA YOLSUZLUĞUNUN BELGELERİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.