Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2769
EURO
37,6542
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.918,460
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DOĞU'DA APO EYLEMİ
DOĞU DA APO EYLEMİ
 
Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 9'uncu yıldönümünde özellikle Doğu illerinde eylemler yapılıyor. PKK'nın kepenk kapatma eylemi yapmak istemesine bazı esnaf uydu. Polis güvenlik tedbirlerini artırdı
 
15.2.2008 - 14:26

Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999'da Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 9'uncu yılında yurdun çeşitli yerlerinde gösteriler yapılmak istendi. PKK sempatizanları, esnafın kepenk kapatması için önceki gün bildiri dağıttı. Bu bildirilere bazı esnaf kepenk kapatarak destek verdi. Almanya'da da PKK yandaşları gösteri yaptı. İşte yurt genelinde yaşanan olaylar:

BATMAN: Kentte kepenk açmayan esnafın çoğu kepenklerinin başında bekledi. Önceki yıl Batman'da yaşanan 30 Mart olaylarında bir çok esnafın camlarının kırılması ve darp edilmesi nedeniyle esnafın tedirginlik yaşadığı belirtildi. Batman Emniyet Müdürü Arif Öksüz sabah erken saatlerde çarşı merkezine gelerek, esnafa işyerini açması yönünde telkinde bulundu. Emniyet güçleri, olası olaylara karşı hala tetikte bekliyor.

HAKKARİ: Hakkari il merkezinde bazı esnaf sabah saatlerinde kepenk kapattı. İlerleyen saatlerde ise işyerleri tekrar açıldı. Bir grup esnaf, Hakkari Emniyet Müdürü Cavit Çevik'i ziyaret ederek, alınan tedbirlerden dolayı teşekkür etti. Hakkari'nin, güvenlik açısından diğer illere nazaran daha iyi bir noktada olduğunu savunun Emniyet Müdürü Çevik de kepenk kapatmayan esnafa teşekkür ziyaretinde bulundu. Polis, çarşı merkezinde yaşanacak olumsuz bir girişime karşı tedbirlerini artırdı.

Yüksekova: Sabah saatlerinde başlayan kepenk kapatma eylemine esnafın büyük çoğunluğu uydu. Fırın, eczane ve birkaç dükkan dışında tüm kepenkler kapalı kaldı. İlçe Kaymakamı Mehmet Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Mustafa Erhan, çarşı merkezinde incelemelerde bulundu. Ayrıca çarşı merkezinde polis ve askerlerden oluşan yoğun güvenlik önlemleri alındı, frekans karıştırıcı jammer cihazı getirildi.

Şemdinli: Şemdinli'de bazı iş yerleri kepenk kapama eylemi yaptı. Hergün sabahın erken saatlerinde saat 07:00 sularında iş başı yapan ilçe esnafının büyük bölümü hala kepenklerini açmadı. İş yerlerini açan bazı esnafların bir süre sonra kepenk kapattığı gözlendi. İlçede yasadışı bir olay yaşanmaması için güvenlik güçlerinin tedbirleri de sürüyor. Esnafın kepenkleri ne zaman açacağı bilinmiyor.

MERSİN: Dün akşam Demirtaş ve Alsancak mahallelerinin ara sokaklarında lastik yakan örgüt yandaşları, korsan gösteriler düzenledi. Polis, örgüt yandaşlarına panzerlerle müdahale etti. Teröristbaşı lehine slogan atan çoğunluğu çocuk göstericiler, polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçarken, yakılan ateşler panzerlerle söndürüldü. Bu arada, ara sokaklarda polis panzerlerine molotofkokteyli atıldı, ancak araçlar isabet almadı. Polis, sabah saatlerinden itibaren korsan gösterilerin yaşanabileceği mahallelerde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Polis, geçmiş yıllarda gösterilerin yoğun olarak yaşandığı Yenipazar Mahallesi'nde, özellikle pazar sokağında önlemlerini sıklaştırdı. Pazar sokağındaki bütün iş yerlerinin kepenk kapattığı görülürken, göstericilerin barikat kurma ihtimaline karşı sokaktaki çöp konteynerleri kepçelerle kamyonlara yüklenerek kaldırıldı. Öte yandan, Halil İbrahim Camii önünde toplanan bir grup, ateş yakarak terör örgütü lehine slogan attı. Grup, polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağılarak kaçtı. Polisin bölgede yoğun güvenlik önlemleri sürüyor.

DİYARBAKIR: Diyarbakır'da bazı işyerlerinin ateşe verleceği ya da molotof atılacağını istihbaratı üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü sıkı önlemler aldı. Önceki gün şehrin belirli noktalarında şüpheli şahıslar üzerinde kimlik kontrolü yapan polis dün gece de sabaha kadar olayların çıkabileceği Bağlar, Kayapınar, Huzurevleri ve Suriçi semtlerinde devriye görevi yaptı. Hemen her sokak başında polisler görev yaptı. Sabah saatlerinde bazı esnaflar işyerlerini açıp açmamakta tereddüt etti. Bazı esnaflar da işyerlerini açtıkları için saldırı olabilir ihtimaline karşı kepenklerin yarısını açtı.

Ofis: Diyarbakır'ın en kalabalık semtlerinden Ofis'te motorize ekipler görev yaptı. Saat 01.00 sularında şehrin büyük bir kısmının elektriği kesilince ekiplerin acil şekilde belirlenen sabit güvenlik noktalarına gidilmesi talimatı verildi. Yoğun önlemlere rağmen Huzurevleri ve Peyas mahallesinde küçük bir grup ateş yakmak istedi. Polisin zamanında müdahale etmesiyle grup ara sokaklara kaçtı.

ŞIRNAK: Şırnak'ın Cizre ilçesinde bazı esnaflar kepenk kapattı. Polisin geniş güvenlik tedbiri aldığı Cizre'de Nusaybin caddesi ve Dörtyol kavşagındaki bazı esnafların dükkanlarını açmaması dikkat çekti. Şu ana kadar bölgede herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

MARDİN: 'Esnaf kepenk kapatacak' şeklindeki söylentiler boşa çıktı. Esnaf, sabah saatlerinden itibaren işyerini açarak, çalışmalarına başladı. Hiçbir olumsuzluk yaşanmadı.

ŞANLIURFA: Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler dün akşam saatlerinde terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen 3 kişiyi bildiri dağıtmak isterken yakaladı. Gözaltına alınan ve ellerinde bildiri olan M.A., P.A. ve N.M.'nin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda ise terör örgütüne ait bildiri ve yayınların ele geçirildiği bildirildi.

Suruç: En kritik ilçe olarak görülen Suruç'ta esnaf sabah saatlerinde kepenklerini açarken, ilçeye çok sayıda çevik kuvvet polisi gönderildi. Polis de kentte kontrollerini sürdürdü.

ALMANYA-BERLİN: Terör örgütü yandaşları Almanya'nın başkenti Berlin'de gösteri düzenledi. Kreuzberg'te düzenlenen gösteride polis 8 kişiyi silah ve toplantı yasalarını ihlal etmek suçundan göz altına aldı. Hermannplatz meydanından başlayarak Kottbusser Damm üzerinden Reichenberger Straße'ye yürüyen 370 civarındaki terör örgütü yandaşlarının gösterisi 1.5 saat kadar sürdü.





Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TANIK KORUMA KANUNU ANAYASA MAHKEMESİNDE

BÜYÜKANIT'A TÜRBAN MEKTUBU

İSLAMCI DERGİ BAYKAL'A TÜRBAN TAKTI
»  "DTP'Lİ TUNCEL'İN VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLSÜN"
»  MİLLETVEKİLİ MAAŞINA 'EKONOMİK ENGEL
»  MİLLETVEKİLİ FIKRALARI KİTAP OLDU
»  ALMANYA"DA TÜRKLERİN YAŞADIĞI BİNAYI YAKTILAR
»  CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN TÜRBAN ÇIKMAZI
»  İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 10,1'E YÜKSELDİ
»  "ERGENEKON'UN MEDYA AYAĞI"
»  HÜKÜMET, GİZLİ AF YAPTI
»  ERDOĞAN, MGK'DA DOSYA FIRLATTI
»  ''BUNU SİYASİLER ÇÖZEMEZ''
»  İŞTE O HERKESİN MERAK ETTİĞİ PROTOKOL
»  İŞTE ERTUĞRUL GÜNAY'IN ÖLÜMDEN DÖNDÜĞÜ AN
»  ABD'NİN İŞKENCECİ ADALET BAKANI GELDİ..
»  "GÖÇ YASASI İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİNE AYKIRI"
»  TRAFİK EKİPLERİNDEN SÜRÜCÜLERE BUZLANMA UYARISI
»  BAŞBAKANI YİNE KÜPLERE BİNDİRECEKLER!
»  AKP, VAKIFLAR KANUNU İÇİN DİRENİYOR
»  ABD ÜST DÜZEY ASKERİ YETKİLİLERİ NEDEN GELİYORLAR..!
»  YARGI İLE HÜKÜMETİN BÜROKRATLARI BİR ARAYA GELDİ
»  ESKİ ALMAN BAŞBAKAN'INDAN TÜRBAN TESPİTİ
»  SINIRDA ABLUKA VE ALARM..!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.