Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DTP'Lİ VEKİL DEVLETE MEYDAN OKUDU..!
DTP Lİ VEKİL DEVLETE MEYDAN OKUDU..!
 
DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, "Bu sorumsuzluk devam ettiği sürece Batman Valisi Batman'da valilik, Emniyet Müdürü müdürlük, AKP Milletvekilleri Batman'a girip siyaset yapamayacaklar" dedi.
 
21.2.2008 - 19:30
Batman'da teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın 9 yıl önce Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilmesinin yıldönümü nedeniyle çıkan olaylarda polis tarafından coplandıklarını öne süren DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, "Bu sorumsuzluk devam ettiği sürece Batman Valisi Batman'da valilik, Emniyet Müdürü müdürlük, AKP Milletvekilleri Batman'a girip siyaset yapamayacaklar" dedi. Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan da, Türkiye'nin 2 milyonluk Kosova'yı tanıdığı halde 20 milyon Kürt'ün federasyon isteminin kabul edilmediğini savunurken "Hani Kürtler sizin kardeşinizdi?" dedi.

Batman Orhan Doğan Eğitim Destek Evi ile çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, polislerin coplu saldırısına uğradıklarını öne süren Milletvekili Bengi Yıldız ve Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'a `geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu. Belediye Konferans Salonu'ndaki ziyarette konuşan Milletvekili Bengi Yıldız, kendilerine bilerek saldırı yapıldığını öne sürerken Vali Recep Kızılcık ve Emniyet Müdürü Arif Öksüz'ü eleştirdi. Olayın h^al^a `iddia' ve `tartaklanma' olarak yazıldığını belirten Yıldız şöyle konuştu;


"BİZİ TANIMAYANI BİZ HİÇ TANIMAYIZ"

"Biz tartaklanmadık, darp edildik. Defalarca cop yedik. Yanımızda olanların vücutlarındaki darp izlerine baksınlar. Ben ve Belediye Başkanı'na yapılan saldırının taammüden, bilerek, tasarlayarak olduğunu düşünüyoruz. Bu olayın geçiştirilecek, yatıştırılacak bir yanı yoktur. Burada saldırıya uğrayan halkımızdır. Bizi tanımayanı biz hiç tanımayız. Bu sorumsuzluk devam ettiği sürece Batman Valisi Batman'da Valilik, Emniyet Müdürü müdürlük, AKP Milletvekilleri Batman'a girip siyaset yapamayacaklar. Bunu kim tehdit olarak da algılıyorsa algılasın. Avukatlık yaptığım dönemlerde dahi aracım ve üzerim aranmıyordu. Şimdi köyüme giderken bile aranıyorum. Bu vali ve emniyet müdürü Batman'da olduğu sürece Batman'a huzur gelmeyecektir."

Kendilerine karşı böyle bir tavır içinde olmalarını gerektirecek bir durum olmadığını söyleyen Yıldız, aydınlatılmak istenen olay için yüzlerce yola başvurulabileceğini belirtti. DTP'li Yıldız, şöyle devam etti:

"Yeter ki bu samimiyet gösterilsin. Vali, `eğer polisler bunu yapmışsa akıllarını ekmek peynirle yemişler' demiş. Ben de, `Herhalde sayın valimiz aklını ekmek peynirle yemiştir' diyorum. Bir vali olayın 3 gün sonrasında bu soruyu sormamalıdır. Bu sorumlular bulunmadığı sürece, sadece `geçmiş olsun' diyenlerle diyalog kurmayacağımızı yinelemek istiyoruz. Bu sorun çözülür, gider AKP'li vekillerle de bir araya gelir ve her türlü diyalogu geliştiririz. Bu olayın ardından kimse bize bu olayın üzerini kapatın demesin."


KOSOVA ÖRNEĞİ

Batman Belediye Başkanı DTP'li Hüseyin Kalkan, olayın `devlet içinde örgütlenmiş terörist bir eylem' olduğunu iddia etti. Kalkan, "Daha önce de benzer olaylar oldu. Ama huzurun bozulmaması için üzerinde fazla durmadık. Biz huzurun yanındayız. Bölgede her türlü zenginlik var ancak hâlâ halkımıza 1 kilo makarna ve kömür veriliyor. Kosova'daki 2 milyon insanın bağımsızlığını 2 gün içinde kabul edeceksin, 20 milyon Kürt'ün federasyon talebini kabul etmeyeceksin. Hani Kürtler sizin kardeşinizdi. Son olayın ardından sanki huzuru biz bozuyoruz izlenimi yaratılıyor. Bu olayın failleri ortaya çıkmadıkça diyalog yolu açılmayacaktır."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP'Lİ BAŞKAN TÜRBAN TAKTI!

ABD POLİSİNİN VAHŞETİ

TÜRK ASKERİ PEŞMERGE İLE ÇATIŞTI İDDİASI
»  MGK'DA TÜRBAN KONUŞULMADI
»  MAĞARALAR PKK'NIN MEZARI OLDU
»  FERHAT TUNÇ SERBEST BIRAKILDI
»  EMNİYETİ KARIŞTIRAN FETULLAHÇI LİSTESİ
»  ÖRTÜLÜ AF ÇAKTIRMADAN GENİŞLİYOR
»  YENİ İLÇELER SEÇİM HESABI MI?
»  TEKİRDAĞ'DA FISILTI DEPREMİ
»  BORDO BERELİLER, PKK İLE ÇATIŞIYOR İDDİASI
»  FLAŞ..FLAŞ.. BARZANİ'NİN OĞLU TUTUKLANDI
»  TARKAN, SİLAH TEHDİDİ İLE 8 SAAT ŞARKI SÖYLEMİŞ
»  GENÇ SUBAYLARIN 'ERMENİ'CE İLGİSİ
»  TUZ GÖLÜ İÇİN 100 BİN EURO'LUK RÜŞVET ÇEKİ
»  AZINLIKLARI AFİŞE EDİLEN İNTERNET SİTESİ MECLİS GÜNDEMİNDE
»  EMEKLİ MİLLETVEKİLİNE 6 BİN YTL MAAŞ
»  KÖPRÜ BEDAVA KANDIRMACASI
»  PAMUK,TÜRKÇE ARAŞTIRMA KOMİSONUNA BİLGİ VERECEK
»  BAYKAL'I 15 YILLIK AVUKATI DA TERKETTİ
»  SAVCI'DAN DAĞLICA KOMUTANI İÇİN İZİN TALEBİ
»  İMAMLARDAN TUNCAY ÖZKAN'A DAVA
»  KAYIP ÜSTEĞMEN'İN EŞİ FERYAD ETTİ
»  ÖRTÜLÜ AF, DURSUN UYAR'A DA UYUYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.