Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İMAMLARDAN TUNCAY ÖZKAN'A DAVA
İMAMLARDAN TUNCAY ÖZKAN A DAVA
 
İmamlar, "hoşt köpek" "Seni alçak, namussuz" gibi sözleri nedeniyle Tuncay Özkan hakkında suç duyurusu yaptı. İmamlar Özkan'ın cenazesini de istemiyor.
 
21.2.2008 - 09:19
Ankara Sıhhiye meydanında, 9 Şubat Cumartesi günü üniversite öğrencilerinin başörtüsü takabilmelerine imkân sağlayan Anayasa değişikliği çalışmalarına karşı yapılan 'Bağımsız ve Laiklik' mitinginde konuşan Kanaltürk televizyonunun sahibi Tuncay Özkan, bir imamın sözlerine karşılık vermiş, "Adamlar kendi namusundan öz güveninden korkuyor. Kendi karısı kızı, komşu karısından korkuyor. Adamın aklı yok, aklı olmayanın dini imanı olur mu?" şeklindeki ifadelerinin devamında hakaret dolu sözler sarf ederek imamlara "hoşt köpek", "Seni alçak, namussuz", "bu ülkede taşları bağladılar da köpekler mi serbest?" demişti.
Bu konuşmalar üzerine Tuncay Özkan'a imamlar tepki göstererek, Gemerek Cumhuriyet Savcılığına şikâyette bulundular. Mahkemeye şikâyet dilekçesini imamlar adına Diyanet-Sen Gemerek İlçe Başkanı Aslan Altun verdi.
Altun'un şikâyet dilekçesinde, "İmamlara hakaret dolu bu sözlerle, çok aşağılayıcı bir şekilde, mitinge katılan on binlerce kişinin, basından izleyen milyonlarca kişinin gözü önünde alenen hakaret etmiş, açıkça "hoşt, köpek", "seni alçak", "seni namussuz", "köpekler" kelimelerini kullanmakla kalmamış "imamların aklının olmadığını, kendi karısından kızından korktuğunu" söylemiş, ima edilmiştir" denildi.
Tuncay Özkan hakkında Gemerek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Diyanet-Sen Gemerek İlçe Teşkilatı Başkanı Aslan Altun yaptığı açıklamada, "Allah'ü Teala'nın Eşrefi Mahlûkat olarak yarattığı bir varlığı, başkalarına benzetmek insan kârı olmasa gerek. Biz imamlar gecesini gündüzüne katıp helalinden parasını kazanmak, geçimini sağlamak, çoluk çocuğunun rızkını helalinden temin etmek için mücadele veriyoruz" dedi.

"Birileri gibi Yargıtay onaylı hırsızlık belgemiz yok" diyen Altun, "Birileri gibi bir yerlerden nemalanmıyoruz" diyerek Tuncay Özkan'a tepki gösterdi.

Diyanet-Sen Gemerek İlçe Başkanı Aslan Altun şöyle devam etti: "Arpalıkları kesildiği için çatacak yer arıyorlar. Birilerinin nerelerde nasıl para kazandığını halk çok iyi biliyor. Biz, onlar (Tuncay Özkan) gibi meydanlarda kadınlarımızın başını açmıyoruz. Bizim inancımıza göre herkes inancında hürdür. Kimse kimseye karışamaz. Giyiminden, kuşamından ve düşüncesinden dolayı horlanamaz. Biz imamlar dini imanı birilerinden mi öğreneceğiz? Şayet, öğrenecek olursak bile bunu ehlinden öğreniriz. Birilerini görünce kendini kaybedenlerden, insanlara hakaret dolu ifadeler kullananlardan din öğrenecek değiliz." Bu sözlerin ardından imamların Tuncay Özkan'dan bir de ricaları oldu; "Öldüğün zaman cenazeni camiye getirttirme"


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KAYIP ÜSTEĞMEN'İN EŞİ FERYAD ETTİ

ÖRTÜLÜ AF, DURSUN UYAR'A DA UYUYOR

DİYANET, KADIN MÜDÜRÜNE KIZDI
»  HÜKÜMETİN BİRBİRİNDEN HABERİ YOK
»  ERMENİSTAN'A SINIR KAPISI İÇİN 3 ŞART
»  AKP'Lİ VEKİLE LAİKLİK CEZASI
»  CHP ERZURUM İL KONGRESİNDE ARBEDE
»  İHANET'İN YASASINI ÇIKARTTILAR...!
»  DEMİREL'İN CİA ARŞİVİ VE ERGENEKON YORUMU!
»  AKP'Lİ VEKİL LAİKLİK YAZISINDAN MAHKUM OLDU
»  GÜL,TÜRBAN KARARINI MKG'DEN SONRA VERECEK
»  DP'Lİ SOYLU'DAN DTP'YE BOMBARDIMAN
»  MECLİS BAŞKANI TOPTAN'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
»  MİLLETVEKİLLERİNİN ZAM PAZARLIĞI
»  "AKP'YE OY VERDİĞİME PİŞMAN OLMAK ÜZEREYİM"
»  "BÖYLE GİDERSE AKP TABANINI KAYBEDER"
»  GÜLEN CEMAATİNİN İLGİNÇ ZİYARETİ
»  DEMİREL'DEN BİR UYARI DAHA
»  CHP: "TUZLA'DA VAHŞET YAŞANIYOR"
»  EMEKLİ HAKİM VE SAVCI MAAŞLARINA ZAM UMUDU
»  İZMİR'DE BÜYÜK FUHUŞ OPERASYONU
»  YARGITAY BAŞKANI: " REJİM TEHLİKESİ YOK"
»  ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN KAFA KARIŞTIRAN KARAR
»  DOĞMU GÜNÜ HEDİYESİ : EHLİYET!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.