Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1996
EURO
37,5508
IMKB
9.035,000
ALTIN
2.880,570
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DTP'YE GÖRE 301, KİRLİ VE SUÇLU MADDE
DTP YE GÖRE 301, KİRLİ VE SUÇLU MADDE
 
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, 301. maddeye ilişkin, "Farklılıkları koruyan maddeye dönüştürülmesi en doğrusu. Dava açma yetkisi sadece Cumhurbaşkanına verilmelidir" dedi. Türk, partisinin Grup Toplantısında, 301. maddeyi "Demokratik değişimin önünde en büyük engel" olarak değerlendirdi.
 
15.1.2008 - 15:06
      Türk, 301. maddenin 1982 Anayasasında yer alan 141 ve 163. maddelerin kaldırılarak yerine 312. maddenin getirildiğini, bunun da kaldırılarak Terörle Mücadele Kanuna 8. maddenin getirildiğini belirterek, daha sonra bu maddenin yerine 301. maddenin ikame edildiğini anlattı.
      Avrupa Birliği sürecinde düşüncenin özgürleşmesi konusundaki çağrılar doğrultusunda yasal düzenlemelere gidildiğini belirten Türk, "301.
      madde kirli ve suçludur. Nobel ödülü alan Orhan Pamuk ile övüneceğimize bu maddenin yarattığı töhmet yüzünden sevinemedik. Elif Şafak da aynı durumda. Dostum, özgürlük şehimidiz Hrant Dink, geliştirilen şoven milliyetçi anlayışın hedefi oldu. Onun ve nice demokrasi şehidinin bıraktığı mirasa sahip çıkacağız. Bu madde tamamen ortadan kaldırılmalıdır" diye konuştu. 301. madde yer alan "Türk" yerine "Türk Milleti", "Cumhuriyet" yerine "Türkiye Cumhuriyeti" şeklinde değiştirilmek istendiğini dile getiren Türk, "Eğer değişiklik yapılacaksa bu Türk, Kürt, Ermeni ve Rumları korumaya yönelik olması gerekir" dedi.
     
     "DAVA YETKİSİ, CUMHURBAŞKANINA VERİLMELİ"
      DTP Grup Başkanı Türk, 301. maddeye ilişkin dava açılması yetkisinin Adalet Bakanına verilmesinin öngörüldüğüne değinerek, şunları söyledi:
      "Şemdinli çetesini ortaya çıkarmak için yaptığı çalışmadan dolayı Adalet Bakanının emriyle Savcı görevden alındı. 8 askerin PKK tarafından alıkonulmasının ardından ’keşke ölseydiler’ açıklaması geliyor. Dava açma yetkisini Bakana vermek, kuzuyu kurda teslim etme anlamına gelir.
      301. madde sembolik madde haline dönüştürmek mümkün. Farklılıkları
      koruyan maddeye dönüştürülmesi en doğrusu. Açılacak davalar da tazminat davası olmalı. Dava açma yetkisi sadece Cumhurbaşkanına verilmelidir." Türk, 301. maddeyle ilgili Türkiye’nin Doğusu ile Batısında farklı uygulamalar olduğunu ileri sürerek, ülkenin doğusunda işlenen düşünce suçunun, örgütlü olarak yorumlandığını söyledi.
     
     "ANAYASALAR, MİLLETİN ANAYASASIDIR"
      Yeni anayasa çalışmalarından dolayı umutlandıklarını ifade eden Türk, Anayasanın farklılıkları zenginlik sayan mantıkla hazırlanması gerektiğini söyledi.
      Anayasa taslağının AK Parti Grubu tarafından değerlendirildiğini, görüş alınmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulduğunu ileri süren Türk, "Anayasalar, milletin anayasasıdır. Anayasalar partilerin olmaz" dedi.
      Hükümetin Acil Eylem Programının sosyal devlet anlayışından uzak olduğunu savunan Türk, "Yoksulluğu önlemek yerine ’yoksulları nasıl kazanırım, yoksulları bu hükümete nasıl bağlarım’ mantığıyla hazırlanan bir program. Yoksulları muhtaç hale getiren anlayışın egemen olduğunu görüyoruz" diye konuştu.
     
     "BİZİ OLUMSUZ ETKİLESE BİLE..."
      Başbakan Erdoğan’ın türbanla ilgili açıklamalarıyla ilgili olarak da Türk, "İspanya’da türban sorunu yok. Endülüs’te zil, şal ve gül var. Bu ülkenin sorunlarına, Endülüs’e giderken açıklama yaparak çözüm bulamazsınız. Türkiye, sorunlarıyla yüzleşme sürecini yaşıyor. Uzlaşı ve diyalog için hazır olduğumuzu ifade etmiştik. Sorunların şiddetle, silahla çözülmeyeceğine inanıyoruz. Bu konuda süreç ne kadar acil olursa olsun, ne kadar bizi olumsuz etkilese bile sorunların barışçı yoldan çözülmesi düşüncemizde değişiklik olmayacak" diye konuştu.
      Gruptaki bazı milletvekilinin çeşitli konularda açıklama yapmasını ise Türk, arkadaşlarının, düşüncelerini açıklamaya devam edeceklerini söyledi.
      Türk, şunları ifade etti:
      "Bazı belirlemeler farklı da olabilir. Bu parti birliği bozmayacak, koruyacaktır. Tartışarak, birbirimizi eleştirerek doğruyu bulmaya çalışıyoruz. Liderin ağzına bakarak siyaset yapan yok. Özgür insanlarız.
      Düşüncelerimizi her platformda dile getirmeye çalışıyoruz. Bugün demokrasi mücadelesi veriyoruz. Yaşanan çatışma ortamını derinleştirmek için değil, sorunları çözecek misyona sahibiz. Onurlu bir barışı sağlamaya yönelik çalışmamız gerekir. Pişmanlık yasasıyla sorunların çözülemeyeceğinin farkındayız." Türk, CHP’nin Güneydoğu Raporu ve Kürt sorunuyla ilgili çalışmalarına da katkı vermeye hazır olduklarını kaydetti.
     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BEŞİKTAŞ UÇAĞINDA HAVA KORSANI PANİĞİ

UŞAKLAR DENİZ BİTTİ

TAPUCULAR RÜŞVETTEN GÖZALTINA ALININCA DAİRE KAPANDI
»  İSPANYA KRALI, BABACAN'I TERCÜMAN ZANNETTİ!
»  KARDAK'TA İŞTE BU PROJE YUNANI RAHATSIZ EDİYOR
»  ESKİ ARAÇLAR BUGÜNDEN İTİBAREN TRAFİKTEN ÇEKİLİYOR.
»  MEMECAN'IN AKP YANDAŞLIĞI TAMAMEN DUYGUSAL
»  MHP'Lİ VEKİLİN ABARTILI HAYVAN SEVGİSİ
»  TÜRKEŞ'İ KURŞUNA DİZECEKLERDİ.
»  DTP'Lİ VEKİL, PKK'YI SİYASİ PARTİ OLARAK TANITTI
»  BAYKAL, ERDOĞAN'A KARŞI KAZANDI
»  URANYUM İÇİN TARİHİ KARAR
»  ''KAYNAĞINI GÖSTER BAKALIM'' YASASI GELİYOR
»  PKK'LIYA AVRUPA'DAN SOSYAL YARDIM
»  KÖŞK'TE ATATÜRK TABLOLARI DEPOYA KALDIRILDI
»  KANLARIYLA BAYRAK YAPAN GENÇLER KONUŞTU
»  IRAK'A GİDECEK ZIRHLI ARAÇLAR GERİ GÖNDERİLİYOR
»  GALERİCİ KARDEŞLERE İNFAZ
»  BUGÜN İŞLER YAVAŞLAYACAK
»  PKK, SOKAK ÇOCUKLARINI CANLI BOMBA YAPIYOR
»  BARZANİ'NİN ZIRHLILARI GERİ GÖNDERİLDİ
»  "AKP ALEVİLERİN HİÇ BİR SORUNUNU ÇÖZMEDİ"
»  MECLİS'TE TÜRBANLILAR KUAFÖRÜNE VEKİL BASKINI
»  ERDİL PAŞA YENİDEN CEZAEVİ'NE DÖNDÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.