Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Davutoğlu Sorusu Başbakanı Kızdırdı
Davutoğlu Sorusu Başbakanı Kızdırdı
 
Fox Tv'ye çıkan Başbakan Binali Yıldırım, İsmail Küçükkaya'nın "Sayın Cumhurbaşkanı Davutoğlu'nu aldı" demesi üzerine sert bir yanıt verdi. Yıldırım "Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanı almadı. Yıldırım "Davutoğlu, Olağanüstü Genel Kurul ile gitti, kongreye gitti" dedi. Küçükkaya'nın "Sayın Cumhurbaşkanımız bunu istedi de öyle oldu" sözü üzerine Başbakan Yıldırım, "Hayır, öyle bir şey olmadı. AK Parti olağanüstü kongreye gitti. Biz şimdi kişileri mi, sistemi mi konuşacağız. Sen nasıl böyle bir şey düşünürsün?" yanıtını verdi.
 
10.4.2017 - 12:25

Başbakan Binali Yıldırım, Fox TV' katıldığı "İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat" programında soruları yanıtladı.  Programda, halk oylamasına sunulan sisteme ilişkin "Cumhurbaşkanı bir partinin genel başkanı olmasaydı daha rahat anlatılmaz mıydı?" sorusu üzerine, bunun bir mecburiyet değil hak olduğunu söyledi. Hakları kendilerinin sınırlamayacağını ifade eden Yıldırım, hakkı verdikten sonra gerisine kısıtlama getirmenin demokrasiye uygun olmadığını vurguladı.Partiye üye olabilme hakkının önceden de bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, "Tek parti döneminde olan bir şeydi.  Partiye üye olabilme yetkisini verdikten sonra 'Genel başkan olamazsın' diye bir kayıt koymak özgürlüklere aykırı" diye konuştu.     

CUMHURBAŞKANI'NIN SİYASİ PARTİNİN GENEL BAŞKANI OLMASI

Cumhurbaşkanının bir siyasi partinin genel başkanı olabilmesinin kendisini kaygılandırıp kaygılandırmadığına yönelik soru üzerine Yıldırım, "Hiç kaygılandırmıyor. Kim olursa olsun eğer millet, memleket görevini parti işiyle karıştırırsa en önce kendi kaybeder. En fazla millet 2 sene kaybeder. Çünkü 2 dönem seçiliyor. Eğer anayasa dışına çıkarsa, toplumun vicdanına uymayan birtakım tasarruflarda bulunursa bunu kontrol mekanizmaları var." ifadelerini kullandı.

GERGİN ANLAR

İsmail Küçükkaya, yeni sisteme göre, Cumhurbaşkanı'nın Başbakan'ı görevden alamayacağını söyleyen Yıldırım'a "Sayın Cumhurbaşkanı Davutoğlu'nu aldı" deyince gergin anlar yaşandı. "Bir iradenin yardımcısı olmak ayrı bir şey, bir de kendi başına irade olmak başka bir şey" ifadesini kullanan Yıldırım, "Bu sisteme göre cumhurbaşkanı başbakanı atar, görevden alamaz. Bakanları atar görevden alamaz" dedi. Küçükküyü'nın "Sayın Cumhurbaşkanı Davutoğlu'nu aldı" değerlendirmesine Yıldırım "Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanı almadı. Olağanüstü  genel kurula gitti, kongreye gitti" karşılığını verdi. Küçükkaya, "Sayın Cumhurbaşkanımız bunu istedi de öyle oldu" deyince Başbakan Yıldırım şöyle konuştu: "Hayır, öyle bir şey olmadı. AK Parti olağanüstü kongreye gitti. Biz şimdi kişileri mi, sistemi mi konuşacağız. Sen nasıl böyle bir şey düşünürsün? Sistem esas olması lazım. Kişilere göre sistemi yorumlarsak o zaman doğru noktaya varamayız. Çünkü insanlar yanlış yapabilir, insanların yanlışını da düzeltecek sağlıklı sisteme ihtiyaç var." (HÜRRİYET)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YSK’dan 'Tercih' Açıklaması

Bahçeli'nin 5 Parmak Formulü!

Kılıçdaroğlu: Kesinlikle Hayır çıkacak
»  "BizdeTarafsızlığın Daniskası Var "
»  Ehliyet Yenileyecekler Dikkat!
»  "Hak Doğduğu Anda Partime Üye Olurum"
»  Bolu'da Nisan Karı!
»  "Yeterli Değil,Devamı Gerekir"
»  Erdoğan'dan ABD Saldırısına Destek
»  Miting Yplunda Feci Kaza!
»  Kurtulmuş: Umarız Barışa Katkısı Olur
»  Çavuşoğlu'ndan Rusya'ya Suriye Tepkisi
»  Süper Loto Tarihi Rekora Koşuyor
»  Türkiye'den BM'ye Suriye mektubu
»  "Trump'ın Açıklamaları Lafta Kalmasın"
»  MİT'ten Flaş Adil Öksüz Açıklaması
»  "Hayır Diyenlere Terörist Demedim"
»  Pelin Batu'nun Gözyaşları
»  Davutoğlu Konya Mitingine Katılacak mı?
»  CHP Milletvekili Çetin Arık’a saldırı
»  Başbakan'dan Canlı yayında Flaş Sözler
»  CHP'de Canlı yayın İsyanı!
»  Kılıçdaroğlu Erdoğan'dan Kopya Çekti
»  Trump, Esad'ı Gözden Çıkardı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.