Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9783
EURO
36,8922
IMKB
9.839,000
ALTIN
3.237,010
 
Hava Durumu ANKARA
2 / 11 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DİYANETTEN HACI ADAYLARINA 'TAVAF' STAJI
DİYANETTEN HACI ADAYLARINA  TAVAF  STAJI
 
Malezya ve Endonezya'da uygulanan ve dünya Müslümanlarına örnek olan hac modeli Türkiye'ye geliyor. Türk hacı adayları, Kabe'den önce maketini tavaf edecekler.
 
7.8.2005 - 12:58

Malezya ve Endonezya'da uygulanan ve dünya Müslümanlarına örnek olan hac modeli Türkiye'ye geliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl uygulamaya geçirmeyi düşündüğü projeye göre, Türk hacı adayları, Kabe'den önce maketini tavaf edecekler.

Camilere kurulacak

Hac Projesini açıklayan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, 'Din İşleri Yüksek Kurulumuz proje üzerinde çalışıyor. Kabe maketleri yaptıracağız. 81 ilimize uygun görülen yerlere bu maketler konulacak. Hacılarımız artık Mekke'de ibadetlerini yaparken zorluk çekmeyecek. Türkiye'den ne yapacaklarını bilerek gidecekler' diye konuştu.

Projeye göre hacı adayları için ilin en büyük camisinin, tam orta yerine Kabe maketi yerleştirilecek. Müftü ya da din görevlileri de, hacı adaylarına tavafa nereden başlanacağını, tavaf sonrası Makam-ı İbrahim'in arkasında iki rekat namaz kılınacağını, Hacer-ül Esved'in yerini anlatacak.

Projeye göre hacca gitmeleri kesinleşen hacı adayları bu yıldan itibaren , bir anlamda hac stajı sayılabilecek eğitime tabi tutulacak. Dört ay boyunca verilecek eğitimde Diyanet, 'Endonezya - Malezya modelini' örnek aldı. Böylece hacı adayları, kutsal topraklara adım atmadan, yapacakları ibadetlere temsili olarak hazırlanmış olacak. Bu arada merkezi İngiltere'de bulunan uluslararası kalite teşkilatı BVQI, Türk Hac organizasyonuna birincilik ödülü verdi.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TATİL YERLERİ SEÇERKEN MANYETİK ALANA DİKKAT

ZİRVEYE ÖLÜM TIRMANIŞI

ÇİPLİ PASAPORT DÖNEMİ BAŞLIYOR
»  RAKI SATICILARI İSYANDA
»  RAKI SATICILARI İSYANDA
»  PARA DEĞİL, KATİLİ İSTİYORUZ"
»  GÖKÇEK'TEN BAŞKANLARA TANITIM GEZİSİ
»  ANKARA BALA YİNE SALLANDI
»  TÜRKİYE'DE CİNSELLİK YAŞI KAÇ ?
»  HANGİ TUVALET DAHA HİJYENİK?
»  İSTANBUL'DA SADECE 4 SAHİL TEMİZ ÇIKTI
»  İSTANBUL'DA SADECE 4 SAHİL TEMİZ ÇIKTI
»  GRİZU FACİASINDA İŞVEREN YÜZDE YÜZ KUSURLU BULUNDU
»  "BAŞBAKAN, MİDE RAHATSIZLIĞI GEÇİRECEK"!
»  ÖĞRETİM ELEMANLARININ ATANMASININ YÜRÜTMESİNE DURDURMA
»  MEMURLAR, GREVLİ TOPLU SÖZLEŞME İSTİYOR
»  AYAKTA BEVLETME TARTIŞMASI!
»  HASTA ÇOCUĞA MİLLETVEKİLİ MORALİ
»  TRENLERE YÖNELİK BOMBALI SALDIRILARA KARŞI UYARI SİSTEMİ
»  SINIFTAKİ BÜTÜN ERKEK ÖĞRENCİLERLE YATTI!!
»  YANGIN SÖNDÜRÜLÜRKEN EV ÇÖKTÜ: 23 YARALI
»  KRANDİ'NİN EVİNDE BAYRAM VAR
»  ERDEMİR İÇİN ÇIPLAK EYLEM...
»  HACILARA İTHAL VALİZ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.