Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4381
EURO
38,1880
IMKB
9.911,000
ALTIN
3.377,450
 
Hava Durumu ANKARA
3 / 8 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EGEMEN BAĞIŞ'A SES KAYDI PROTESTOSU!
EGEMEN BAĞIŞ A SES KAYDI PROTESTOSU!
 
Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'a ait olduğu öne sürülen bir ses kaydında Kuran'daki bazı ayetlerle dalga geçilmesini protesto eden bir grup, Bağış'ın İstinye'deki evinin önünde basın toplantısı yaptı.
 
19.3.2014 - 19:30

Ellerinde Türk bayraklarıyla Egemen Bağış'ın İstinye'deki evinin önüne gelen grup, 'Önce adam ol Bakanlık sonra', 'Benim ayetimle makara yapma', 'Biz Fatiha'yı Google'dan öğrenmedik', 'Bunların Müslümanlığı bizim abdestimizi bozar' pankartları açtı. Evin bulunduğu sitenin önünde sessiz protesto eylemi yapan grup, bir süre sonra açıklama yaptı.

Grup adına konuşan MHP Fatih İlçe Başkanı Ali Çolak, “İnternette yayınlanan ses kayıtlarında, Türkiye Cumhuriyeti'nde bakanlık yapmış olan Egemen Bağış'ın yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim hakkında haddini aşan konuşmalarını milletçe dinledik. Makara yaptıkları Bakara Suresi'nin 14. ayetinde Yüce Allah şöyle buyuruyor: 'Bunlar iman etmiş olanlarla yüz yüze geldiklerinde, iman ettik derler. Kendi Şeytan'la baş başa kaldıklarında ise söyledikleri şudur; Hiç kuşkunuz olmasın biz sizinleyiz. Gerçek olan şu ki biz alay edip duran kişileriz der.' Bu ayetten yola çıkarak bu zatın hangi dine mensup olduğunu öğrenmeye geldik gecenin bu saatinde buraya. Her yapılan şeyi montaj olarak görüyorlar. Ama konuşmalardan belli ki bunlar gerçekten kendi aralarında makara yapmışlar kendi tabirleriyle. Muhafazakar bir partide bakanlık yapmış bir insanın kendi partisinden azledilmesini bekliyoruz” dedi.

Grup, açıklamanın ardından sessiz şekilde dağıldı.

BAĞIŞ’A TEPKİNİN NEDENİ

Dün akşam saatlerinde internet üzerinden yayınlanan bir ses kaydında, 17 Aralık’taki, bazı bakan çocuklarını ve bakanları da kapsayan iddialar içeren rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından AB Bakanlığı ve Başmüzakerecilik görevlerinden istifa eden AKP İstanbul milletvekili Egemen Bağış’ın bir gazeteci ile yaptığı öne sürülen konuşmalar yer almıştı. Bu konuşmalarda, eski bakan Bağış, her Cuma sabahı Twitter hesabından paylaştığı ayetleri ‘Google’dan aratarak bulduğunu’ söylüyor, “Oradan beğen bir tane salla gitsin” gibi ifadelerle konuşuyordu. Eski bakan Bağış’a ait olduğu iddia edilen bu kayıt, dini değerlere yönelik küçümseyici ifadeler bulundurduğu gerekçesiyle tepki gördü.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/52067/Egemen_Bagis_a__ses_kaydi__protestosu__Biz_Fatiha_yi_Google_dan_ogrenmedik.html



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MECLİS'TE FEZLEKE GERİLİMİ!

BİR TEKNE FACİASI DAHA!

MELİH GÖKÇEK'İ BİTİREN SONUÇLAR!
»  CEMAAT-MİT GÖRÜŞMESİNDE NE KONUŞULDU?
»  ESKİ EMNİYETÇİDEN ŞOK İDDİA!
»  KARS'TA TÜİK BÜROSUNA SALDIRI, 7 ÖLÜ!
»  12 YIL SONRA MI KÖTÜ OLDUK?
»  KUMPAS VARSA BAŞBAKAN DA ORTAK
»  ''DIŞ GÜÇLER SÖYLEMİNE İNANMIYORUM''
»  EGEMEN BAĞIŞ, O KAYITLAR İÇİN ÖZÜR DİLED
»  FLAŞ.. 10 KCK TUTUKLUSUNA TAHLİYE
»  ALO FATİH VARDI,ŞİMDİ ALO MUSTAFA ÇIKMIŞ
»  MECLİS'TE TARİHİ BULUŞMA
»  MUĞLA'DA TEKNE FACİASI!
»  AKP,BU FOTOĞRAĞRAFI NASIL AÇIKLAMIŞTI?
»  HÜKÜMETTEN FLAŞ ÖCALAN KARARI AÇIKLAMASI
»  MANSUR YAVAŞ AFİŞ KORSANLARINI YAKALATTI
»  BDP'DEN KCK'YA SERT YANIT!
»  SOW'U DUYGULANDIRAN SÖZLER!
»  BENZİN'DE 2, MOTORİN'DE 5 KURUŞ İNDİRİM!
»  BİZDE VE DÜNYADA MİLLETVEKİLİ MAAŞLARI!
»  ÖCALAN'A ŞARTLI TAHLİYENİN ÖNÜ AÇILDI
»  GÜLEN: 'EGER BİZ PARALEL DEVLETSEK...'
»  AMBULANS HELİKOPTERLE SEÇİM ÇALIŞMASI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.