Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2152
EURO
37,5466
IMKB
9.137,000
ALTIN
2.878,930
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EMEKLİ PAŞALARA MÜJDE
EMEKLİ PAŞALARA MÜJDE
 
Emekli olduktan sonra sivil hayata adapte olamayan, askerlik günlerini hep özleyen Paşa'lara müjde... Bu yaz 1 hafta yeniden üniforma giyme şansı doğdu
 
21.5.2008 - 09:35
NATO üyesi ülkelerin İstanbul'da gerçekleştireceği 'Yaz Kongresi ve Askerî Yarışma' etkinlikleri, emekliye ayrılan bazı subaylar için üniformalarını yeniden giyme fırsatına dönüştü.
Müttefiklerarası İhtiyat Subaylar Konfederasyonu (CIOR) tarafından 7-13 Temmuz 2008 tarihlerinde düzenlenecek organizasyonda görev alacak emekli subaylar etkinlik boyunca gardıroba kaldırdıkları üniformalarını giyecek. Görevli emekli askerî personelin üniformaları için dikimevlerine gerekli talimatlar da verildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliği'ne göre emekli personel sadece milli bayramlarda ve ihtiyat subayları toplantısı gibi etkinliklerde üniforma giyebiliyor. Türkiye'nin ilk defa ev sahipliği yaptığı toplantı için yaklaşık bin 500 ihtiyat subayının İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Misafir subaylara Türkiye'nin tarihî ve turistik mekanları gezdirilecek, isteyenler Çanakkale'de Gelibolu Muharebeleri Alan Çalışması'na katılabilecek.
İhtiyat Subay Dernekleri toplantısının organizasyonunu üstlenen Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu 7-13 Temmuz 2008 tarihlerinde yapılacak etkinlikler için üç yıldır hazırlık yaptıklarını anlatıyor. CIOR toplantısı İstanbul'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Tuzla Piyade Okul ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda icra edilecek. Etkinlikler süresince emekliye ayrılmış bazı subaylar da nostalji yaşayacak. Etkinlikler süresince emekliye ayrılmış 20 subay yeniden üniforma giyecek. İstanbul'daki toplantıda yedek kuvvetlerin geliştirilmesi ile ilgili konuları incelenecek.
Bu hususlarda analizler yapılarak tavsiyeler hazırlanacak. CIOR'un Kanadalı Başkanı Deniz Albay Carman R. Mcnary, toplantılarda gündeme gelecek konular hakkında şu bilgileri veriyor: "Öncelikli konumuz olan, işveren desteği programlarının güçlendirilmesi ve bu konudaki mevzuat üzerinde duracağız. Ayrıca, yurtdışına gönderilen düzenli kuvvetlerin yerini doldurmak için yurtiçinde tam gün görevlendirmek üzere de yedek personelden yararlanılmaktadır. Bu sebeple, yedek personelin rahatlıkla göreve çağrılabilmesini optimum düzeyde sağlamak için yedek personelin işverenleriyle birlikte çalışarak onların istendiğinde orduya katılabilmesini sağlamamız gerekmektedir."
Emekli subay ve ihtiyat subayı kavramları birbirleri ile örtüşüyor. NATO'da yedek subaylar terhis olduktan ve bütün muvazzaf subaylar ise emekli olduktan sonra ihtiyat subay statüsüne giriyor.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SAĞLAR'A SIZDIRMANIN ARKASINDAKİ BÜYÜK OYUN!

BERBERİ Mİ KURTARACAK HEDİYELERİ Mİ?

GÜNEŞTEN'DE SICAK LAZER GELİŞTİRDİLER
»  SINIRA ÖZEL KOMANDOLAR İNDİRİLDİ
»  "AKSARAY SUYU" DİYE İÇTİĞİ SU PET ŞİŞEDEN ÇIKTI..
»  GÜNAY, REUTERS MUHABİRİNİ APTAL YERİNE KOYDU
»  EHLİYETLERİ DEĞİŞTİRMEK GEREKECEK Mİ?
»  "HEPİMİZ ERGENEKONCUYUZ"
»  CHP'NİN SABAH-ATV GENSORUSU REDDEDİLDİ
»  "BAŞBAKAN'IN GÖRŞÜŞTÜĞÜ İŞ ADAMINI BİLİYORUM"
»  MECLİS'TE SİGARASIZ İLK GÜN
»  RÜŞVET İDDİALARI NELER YAPTIRIYOR
»  MECLİS'TE, BAŞBAKANSIZ, BAŞBAKAN HAKKINDA GENSORU
»  BAYKAL:"HÜKÜMET, SEÇİM EKONOMİSİ HAZIRLIĞINDA"
»  FİSCHER, TOPTAN'A ZOR ANLAR YAŞATTI
»  KÖŞK'TE AVUSTURYA İLE PKK KRİZİ
»  ERDOĞAN'DAN SAĞLAR'A DAVA
»  5 AY SONRA İLK KEZ KUCAKLAŞTILAR
»  "O BAKAN BEN DE DEĞİLİM"
»  HAŞİM KILIÇ, NE DEMEK İSTEDİ?
»  AKSARAY VİRÜSÜ KONYA'DA HORTLADI
»  "GENÇLER GELECEĞİ YARIŞMALARDA, PİYANGOLARDA ARIYOR"
»  CEM UZAN, TELSİM DAVASINI KAYBETTİ
»  "FATİH BEY, VEKİLLERİ HALK SEÇTİ, SENİ KİM SEÇTİ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.