Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1917
EURO
37,5132
IMKB
8.964,000
ALTIN
2.892,380
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ "DİNLEME SÖZ KONUSU DEĞİL"
EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ  DİNLEME SÖZ KONUSU DEĞİL
 
Emniyet Genel Müdürü Köksal: "Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt'ün dinlenmesi söz konusu değil"dedi. Ama o araçların neden iki aydır Osman Paksüt'ün peşinde olduklarına da açıklık getirmedi.
 
17.5.2008 - 23:55

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Kö ksal, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün dinlenildiğine ilişkin iddialar konusunda, "Böyle bir şey söz konusu değil. Polislerimiz 6 aydır süren projeli bir çalışmanın devamıyla ilgili oradaydılar" dedi.
Emniyet Genel Müdürü Köksal, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün dinlenildiğine yönelik iddialarla ilgili habercilerin  sorularını yanıtladı.
İddiaların günlerdir basında tartışıldığına dikkati çeken Köksal, konunun geçtiği yerde bulunan polislerin projeli bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Konunun Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt ile ilgili olmadığını, yaklaşık 6 ay önce alınmış olan izinle projeli çalışma yürütüldüğünü belirten Köksal, şunları kaydetti:
"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızda çalışan 2 görevlimiz yürüttükleri bir projeli çalışmayla ilgili bilgi kaynaklarıyla görüşme yapmak için söz konusu yere geliyorlar. Aracı park etmeye çalışırken sonradan isminin Ferda Paksüt olduğunu öğrendikleri hanımefendiye, 'Aracınız ne kadar park yerinde kalacak?' diye soruyor ve 'Araç burada bekleyecek' cevabını alıyorlar. Bunun üzerine karşıda bulunan iş merkezi ile otobüs durağının arasında bir yere park ediyorlar.
Daha sonra hanımefendi ile birlikte Sayın Paksüt'ün görevlilerimizin yanına gelerek söz konusu iddiaları dile getirmesi üzerine Ankara Emniyet Müdürümüz olay yerine geliyor ve konuyu tetkik ederek kendilerine bilgi veriyor."
Köksal, "Sayın Paksüt'ün başka bir araçla daha önceden takip edildiğine dair şüphelerini aktardığına dair iddialar var. Size bu konuda bir ihbarda bulunuldu mu?" şeklindeki soru üzerine, "Resmi bir başvuru olmadı. Ancak Başkan Vekilimiz olay sırasında Ankara Emniyet Müdürümüze bir araç plakası vermiş, Emniyet Müdürümüz plakayı araştırmış, herhangi bir araca tescilli olmadığını Sayın Paksüt'e iletmişler" dedi.
Plakanın yanlış alınmış olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine de Köksal, "Onu bilemiyorum. Ancak konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz" yanıtını verdi.
Olaydan sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, Ankara Valisi ve kendisinin, Osman Paksüt ile görüştüğünü anlatan Köksal, polislerin yaptığı çalışmayla ilgili bilgi verdiğini söyledi. Köksal, "Görüşmenizden tatmin oldu mu?" şeklindeki soruya ise "İkna olduğu kanaatindeyim" karşılığını verdi.
Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt'ün ek koruma isteyip istemediği yönündeki soruyu da Köksal, "Yasa gereği kendileri korunmaktadır. Zaten olay günü de koruması yanındaymış. Ama ben yine de yaptığım görüşmede arzu ettikleri takdirde koruma sayılarının artırılabileceğini söyledim. Teşekkür edip gerek olmadığını söylediler" diye yanıtladı.
Köksal, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının konuyla ilgili başlattığı soruşturmayla ilgili olarak da "Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Tabii ki, Başsavcılığımızın inceleme başlatılması teşkilatımıza atfedilen haksız iddiaları ortadan kaldıracağına inanıyorum. Bu anlamda da inceleme başlatılmış olması iyi olmuştur" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP VE MHP HAKİM SAVCI KRİZİNDE UZLAŞTI

POLİSLERİN ÇOĞU ALT KÜLTÜRDEN GELİYOR

İŞTE KANDİL'İ VURAN O KAHRAMANLAR
»  AB İÇİN UYUTULDUĞUMUZU AÇIKÇA SÖYLEDİ
»  MALİYE TEFTİŞ KURULU NEDEN KALDIRILIYOR..?
»  TALABANİ: TÜRKİYE PKK İÇİN POZİTİF YOL ARIYOR
»  FİKRİ SAĞLAR'A BİR YALANLAMA DA GENELKURMAY'DAN
»  PAKSÜT, "ÜZERİMDE DİNCİ BASIN BASKISI VAR"
»  ERDOĞAN'I KORKUTAN İHTİMAL
»  "CHP, MÜEBBET MUHALEFETE MAHKUM"
»  BÜYÜKANIT SESSİZ KALDI, BAŞBAKANLIK, 'HAYASIZ YALAN' DEDİ
»  ERDOĞAN'DAN TİRYAKİLERE FORMÜL
»  HÜRRİYET'TEN KADEH ÖZRÜ
»  VAN'DA ÇATIŞMA, 6 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
»  19 MAYIS TÖRENLERİ ALLAH'A İSYANMIŞ!
»  İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 300 PERSONEL ALACAK
»  TANSU ÇİLLER'İN BAŞINI ÇOK AĞRITACAK İDDİALAR!
»  ERDOĞAN, BÜYÜKANIT'I TEHDİT ETTTİ Mİ?
»  ERGENEKON DAVASI SİLİVRİ'DE
»  FELAKETİN NEDENİ, 'UĞURSUZ FARE YILI' MI?
»  CHP'DE İŞ BANKASI SIKINTISI
»  "İZLENECEK BİR TELEVİZYON KALMADI"
»  TMSF'DE RÜŞVET
»  SİZDE DİNLENİYORSUNUZ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.