Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1917
EURO
37,5132
IMKB
8.964,000
ALTIN
2.892,380
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SİZDE DİNLENİYORSUNUZ!
SİZDE DİNLENİYORSUNUZ!
 
Dikkat! Cebimizde ‘kulak’ var! Türkiye’de bürokratlarınkorkulu rüyası haline gelen telekulak olayının arkasında ABD ve CIA’nın olduğu ortaya çıktı
 
17.5.2008 - 01:05

Türkİye’de telekomünikasyon sisteminin neredeyse yabancıların eline geçmesiyle denetim mekanizması da ortadan kalktı. Siyasilerin ve bürokratların korkulu rüyası telekulak olayının arkasında ABD ve CIA’nın olduğu iddiaları da arttı.

ABD’nin telefon dinleme ve fişlemeyi “önleyici savaş doktrininin” bir parçası olarak kullandığını belirten Prof. Dr. Nurullah Aydın, “Bu operasyonları CIA organize ediyor. Soğuk savaş döneminde kurulan istasyonları da faaliyette” dedi.

Türkiye’de Telekomünikasyon sisteminin neredeyse tamamen yabancıların eline geçmesiyle birlikte, denetim mekanizmasının ortadan kalktığı öne sürüldü. Siyasilerin ve bürokratların korkulu rüyası haline gelen telekulak olayının arkasında ABD ve CIA’nın olduğu ortaya çıktı. Gazi Üniversitesi İletişim Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Aydın, “ortam dinleme” tekniği sayesinde cep telefonlarının birer “dinleme cihazına” dönüştürüldüğünü belirtti. Telefon dinleme ve fişleme operasyonlarının, CIA tarafından organize edildiğini ve Türkiye’de de soğuk savaş döneminde kurulan dinleme istasyonlarının halen faaliyet gösterdiğini belirten Prof. Dr. Nurullah Aydın, şöyle dedi:  Geçtiğimiz aylarda Genelkurmay’da GES Daire Başkanı’nın en gizli ortamda operasyondan 48 saat önceki konuşmasının verilerek harekatın yapılacağına ilişkin Youtube’a düşen bilgi, ABD istihbaratının dinleme operasyonunun bir sonucudur. Ankara’nın Balgat semtinde kurulan Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi’nde de ABD yüksek dinleme üssü olduğunu iddia eden Aydın, “Şu anda eğitim doktrin komutanlığının yer aldığı merkezin tam ortasında Türk askerinin güvenliği altında, ABD’nin en ileri teknolojisine dayalı istihbarat ve dinleme merkezi var” dedi.

Türkiye’deki gizli üsler

ABD’nin bir zamanlar hayalini bile kuramayacağı yerlerde üsleri olduğunu söyleyen Aydın, bunlardan birinin Karadeniz kıyısındaki Romanya’nın liman kenti Köstence yakınlarında olduğunu belirtti. Türkiye’deki ABD gizli üslerinin varlığına da işaret eden Aydın, bunlardan birinin Ankara Elmadağ’daki yer altı kentli dinleme üssü olduğunu, aynı şekilde Antalya/Fethiye, Sinop, Erzurum Kargapazarı, Hatay / Samandağ ve Hakkari / Yüksekova’ya da yeni üsler yapıldığını öne sürdü.

Şifreler ABD’nin elinde

Türkiye’nin telekomünikasyon sisteminin tamamen yabancıların kontrolüne geçtiğini ve bu denetim eksikliğinin, TSK’nın operasyonlarına da büyük zarar verdiğini söyleyen Aydın, özellikle Türk ordusuna ait hava ve deniz araçlarındaki yazılımların ABD firmalarınca dizayn edildiğini hatırlatarak “Tüm önemli şifreler ABD’nin elinde. Atış sistemlerinin modernizasyonunu ise İsrailliler gerçekleştirdi” diye konuştu.
Haber : Ceyhun Bozkurt



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÜL, ASKERİ BİLGİLERİ İFŞAA ETTİ İDDİASI

İP:PAKSÜT'ÜN TAKİBİNİ FETULLAH GLADYOSU YAPIYOR

RAPORTÖR "TÜRBANA RED" DEDİ
»  POLİSLER DOKTORU ÇIRILÇIPLAK SOYUP DÖVMÜŞLER
»  KRAL VE KRALİÇE BÖYLE BULUŞTU
»  DİZİ, ALEVİLERLE MHP'LERİ KARŞI KARŞIYA GETİRDİ
»  HAKAN ŞÜKÜR, ERDOĞAN'IN DİLİNE DÜŞTÜ
»  ADNAN OKTAR, 3 YIL HAPİS KARARINA SAYGI DUYDU
»  DİVA'NIN KÜLLERİ BOĞAZ'A SERPİLDİ
»  KRALEÇİ-ERDOĞAN BULUŞMASI
»  ASKERLİK YASASINA TÜMER AYARI
»  DTP, ÇİFTÇİLERİ SOKAĞA DÖKECEK
»  ATATÜRKÇÜLÜK TARİFİ YAPAN BAKANI BÖYLE DİNLEDİLER!
»  "06 HK BEN DEĞİLİM"
»  BAYKAL, POLİS'İN TAKİP AÇIKLAMASINI İNANDIRICI BULMADI
»  TANSU ÇİLLER, AKP'YE CALIŞIYOR
»  
»  PKK'YA KARŞI KÜRT HAMASI MI?
»  YSK BAŞKANINA GÖRE, 'ERDOĞAN SEÇİLİR, GÜL KALIR'
»  GÜL'ÜN TÜRBANI, ASKERLERİ KIZDIRDI
»  ÇİÇEK :"CEBİMİZE ŞEYTAN KOYMAK İSTEYENLER VAR"
»  FAŞİZMDE SIRA SANA NASIL GELİR?
»  TÜRK GENÇLİĞİ BURADA GENÇ ZİBİDİLER NEREDE?
»  EMNİYET'TEKİ TERFİLERİN LİSTESİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.