Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9677
EURO
37,1790
IMKB
9.952,000
ALTIN
3.308,250
 
Hava Durumu ANKARA
-8 / 4 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EMNİYET, DİZİ İÇİN KİRALIK SİLAH VERMİŞ!
EMNİYET, DİZİ İÇİN KİRALIK SİLAH VERMİŞ!
 
Samanyolu TV’de yayınlanan, "Tek Türkiye" dizisindeki silahların gerçek olduğu ve Emniyet’ten "kiralandığı" ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarihinde bir ilke atılırken, Konya Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nden kiralanan silahlar arasında uzun namlulu M-16 marka otomatik tüfeklerin yanı sıra tabancalar da bulunuyor.
 
21.2.2009 - 09:34
KONYA’da yapılan, Güneydoğu’daki terör olayları ve güvenlik kuvvetlerinin terörle mücadelesini konu alan dizinin yapımcı şirketi Ser Prodüksiyon, dizide gerçek silah kullanmak istedi. Yapımcı şirket, dizide kullanılacak silahları kiralamak amacıyla Eylül 2008’de Konya İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu.

Onay verildi

Emniyet Müdürlüğü ve Konya Valiliği 2008 yılı Ekim ayında "olur" verdi. Bunun üzerine Özel Harekat Şube Müdürlüğü envanterinde bulunan abd ordusunun da kullandığı M-16 otomatik tüfeklerin de aralarında bulunduğu onlarca silah ve mermi, dizinin yapımcı şirketi Ser Prodüksiyon’a verildi. Silahlar dizi çekimlerinde güvenlik kuvvetlerinin nezaretinde birkaç bölüm kullanıldıktan sonra emniyete iade edildi.

Bir defaya mahsus aldık

"Tek Türkiye" adlı dizinin yapımcısı Salih Asan, dizide gerçek silah kullanıldığını doğruladı. Asan, Hürriyet’in sorusu üzerine şu bilgileri verdi: "Dizi çekimlerine başladıktan sonra Konya İl Emniyet Müdürlüğü ve Konya Valiliği’ne başvurarak, devletin terörle mücadelesini konu alan dizimizde kullanmak için bir defaya mahsus olmak üzere gerçek silah talebinde bulunduk. Mevzuat incelendi herhangi bir sakıncası olmadığı yolunda görüş bildirilmesi üzerine silahlar bize teslim edildi. Halen çekimler için Konya’dayız. Ne kadar silahı, ne kadar ücret karşılığında kiralandığına ilişkin bilgiler ofisimizde"

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün üst düzeydeki bir yetkilisi, "Hizmet satışımız çerçevesinde konu değerlendirilmiş ve Konya İl Emniyet müdürlüğümüzün yazısı Konya Valiliği’nin de onayı ile silahlar teslim edilmiş. Emniyet görevlilerinin nezaretinde silahlar dizide kullanıldıktan sonra teslim alınmıştır" dedi. Aynı yetkili, "Daha önce böyle bir hizmet satışı oldu mu?" şeklindeki sorumuza ise "Hayır bu bir ilkti" diye yanıt verdi.(SONER GÜREL/HÜRRİ,YET)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SABAH ANKARA'DAN MHP'Lİ YAVAŞ'A ÇÖP DARBESİ

ATİLLA OLGAÇ SUNUCULARI DA YAKTI

"KENDİNİ KATAR ŞEYHİ'Mİ SANDIN?"
»  KURTLAR VADİSİ BAŞLIYOR
»  "DOĞAN GRUBU SİYASİ PARTİ DEĞİLDİR"
»  CİNER GRUBUNA PETROL ŞOKU
»  SABAH'IN YENİ GENEL YAYIN MÜDÜRÜ ERDAL ŞAFAK
»  KARAHEMHET'E ERGENEKON'U SORDULAR
»  AYDIN DOĞAN'A VERGİ CEZASI
»  MEDYA ÖRGÜTLERİNDEN SABAH VE ATV'YE BÜYÜK TEPKİ
»  CANLI YAYINDA SPİKERİN GÖĞÜSLERİNİ ELLEDİ, TOKAT'I YEDİ
»  SABAH VE ATV'DEKİ İŞTEN ÇIKARTMALARA TGS'DEN TEPKİ!..
»  ATV VE SABAH'TA GREVE KATILAN GAZETECİLERİN İŞİNE SON VERİLDİ
»  İŞTE TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN GAZETECİSİ!
»  "NASIL OLUYORDA ONLAR HERKESTEN ÖNCE HABER ALIYOR?"
»  CEM YILMAZ, VARMISIN YOKMUSUN'DA KIRDI GEÇİRDİ
»  KRİZ FOTOĞRAFINA, DÜNYA BASIN FOTOĞRAFI ÖDÜLÜ
»  SABAH VE ATV'DE GREV FİYASKOSU
»  GÖKÇEK, KANAN D MUHABİRİ İLE TARTIŞTI
»  SABAH VE ATV'DE GREV BAŞLADI
»  TSK'DAN RADİKAL'E AKREDİTASYON ŞOKU
»  KURTLAR VADİ'Sİ SEÇİMİNİ YAPTI
»  ORAY EĞİN'İN "ÇÜRÜK" RAPORU
»  FATİH ALTAYLI, YENİ GAZETEYİ ANLATTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.