Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2034
EURO
37,8318
IMKB
9.013,000
ALTIN
2.913,850
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN: “YENİ BİR BAŞLANGICIN ARİFESİNDEYİZ”
ERDOĞAN: “YENİ BİR BAŞLANGICIN ARİFESİNDEYİZ”
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin kararını açıklamasına saatler kala çekimini yaptırdığı Ulusa Sesleniş konuşmasına, “Yeni bir ayın, yeni bir başlangıcın arifesindeyiz” diye başladı. Terörle mücadeleden Hükümetin icraatlarına bir çok konuya değinen Erdoğan, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı da verdi.
 
1.8.2008 - 03:37
Başbakan Erdoğan, bu akşam Ulusa Seslenecek. Erdoğan’ın, Ulusa Sesleniş konuşmasının çekimleri dün Başbakanlık Konutu’nda, Anayasa Mahkemesi’nin kararının açıklanmasına saatler kala yapıldı. Konuşmasına her zamanki üslubuyla başlayan Erdoğan, "Yeni bir ayın, yeni bir başlangıcın arifesindeyiz. Hep söylerim; her gün yeni bir başlangıçtır. Her yıl, her mevsim, her ay da yeni bir başlangıçtır. Taze bir başlangıç için diyorum ki, gelin umutlarımızı, hayallerimizi, kardeşlik bağlarımızı, vatandaşlık şuurumuzu bir kez daha tazeleyelim” dedi.

-"BU YOLDAN DÖNÜŞ YOK"-
“Her millet, her devlet gibi bizim de sorunlarımız, zorluklarımız var. Ama bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız hiç bir engel yoktur, olamaz” diyen Erdoğan, “Bizim sabit noktamız, birlik ve bütünlüğümüzdür. Bunu koruduğumuz takdirde, önümüzde parlak bir gelecek için tarihi imkân ve fırsatlar bulunduğunu bilelim. Yeter ki, birbirimize inanalım, güvenelim. Aramızda kuşkuya, evhama, güvensizliğe yer olmasın. Aramıza fitne, nifak tohumları ekmek isteyenler fırsat bulmasın” dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak, Atatürk'ün gösterdiği çağdaşlaşma hedeflerine doğru durmadan yoluna devam edeceğini ifade eden Erdoğan, bu yolun dönüşünün olmadığını belirtti.

-“ÇETELERLE MÜCADELE SONUNA KADAR DEVAM EDECEK”-
Erdoğan, konuşmasında “Birliğimize, bütünlüğümüze, gelecek umutlarımıza, huzur ve istikrarımıza kast edenler yolumuza çıkabilir. Çeteleşmeler, hukuk dışı yapılanmalar, terör şebekeleri karşımıza çıkabilir. Ama milletimiz, hükümetimiz ve anayasal kurumlarımız mücadele iradesine sahiptir” diyerek, bunlarla mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

İstanbul Güngören’de yaşanan bombalı terör saldırısına da değinen Başbakan Erdoğan, olayın sorumlularının nerede olurlarsa olsunlar hiç bir şekilde kendilerini bekleyen sondan kurtulamayacaklarını kaydetti. Olayın hemen ardından incelemelerin başladığını ertesi gün de Bakanlar Kurulu toplantısını iptal ederek 8 bakanla birlikte Güngören’e gittiğini ve 10 vatandaşın cenaze namazına katıldığını anımsatan Erdoğan, olayda yaşamını yitirenlere bir kez daha rahmet yaralılara da şifalar diledi.

-"TERÖR ÖRGÜTÜ GİDEREK YALNIZLIĞA MAHKUM OLMAKTA"-
Olayın ardından ortaya çıkan birlik ve beraberlik tablosu için vatandaşlara teşekkür eden Erdoğan, şöyle konuştu:
“Milletimizin büyüklüğüne yakışan bu tabloyu, bu birlik ruhunu, bu kader ortaklığını, bu vakar ve metaneti gösteren başta şehit ailelerimiz ve yaralı kardeşlerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum. Bir kez daha gösterdik ki, bu tür hain saldırılar, hiç bir zaman amacına ulaşamayacağı gibi terörle mücadeledeki azim ve kararlılığımızı daha da artırmaktadır. İnanıyorum ki, aziz milletimiz, huzur ve istikrarına kast eden terör odaklarına en güçlü cevabı, kararlı duruşuyla birlik ve beraberliğine daha çok sahip çıkarak vermeye devam edecektir.”
Türk Silahlı Kuvvetlerinin, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında terör örgütü hedeflerine yönelik operasyonlarını karadan ve havadan vurarak sürdürdüğünü kaydeden Erdoğan, “Terör örgütü, aldığımız siyasi, diplomatik, sosyal ve ekonomik tedbirler neticesinde giderek daha fazla yalnızlığa mahkûm olmaktadır. Son günlerde artan bir şekilde giriştikleri çaresiz ve amaçsız eylemler gösteriyor ki, artık hiç bir yerde güvenli bir sığınak bulamayacaklarını anlamış bulunuyorlar. Bu çırpınışları da fayda getirmeyecektir. Terörle ne bir yere varmak, ne de herhangi bir şey elde etmek mümkün değildir. Herkes bunu böyle bilmeli, insanlık dışı terör vahşetine karşı ortak bir duruş geliştirmelidir” diye konuştu.

-"YENİ BAŞLANGIÇ İÇİN BİRÇOK SEBEBİMİZ VAR"-
“Umutlarımızı tazelemek, yeni başlangıçlar yapmak için çok sebebimiz var” diyen Erdoğan, Temmuz ayı içinde yaptıkları çalışmaları anlattı. Türkiye’nin dünyadaki yerini güçlendirmesi, tarihine yakışan bir role ve ağırlığa sahip olması yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Erdoğan, bölgede ve dünyada yaşanan olaylara, birçok kriz alanına eskisi gibi artık seyirci kalmadıklarını söyledi. Erdoğan, "Akdeniz İçin Birlik Zirvesi"ne katılmak üzere gittiği İspanya’daki, Irak’taki ve Kıbrıs’taki temasları hakkında da bilgi verdi.

-"EKONOMİK ŞOKLAR ULUSLARARASI DALGALANMADAN KAYNAKLANIYOR"-
Dünya ekonomisinin zor bir dönemeçten geçtiğini belirten Başbakan Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri kaynaklı dalgalanmanın az ya da çok dünyanın tüm ülkelerini etkilediğini söyledi. Türkiye olarak, küresel dalgalanmayı en hafif şekilde atlatmak için gerekli önlemleri aldıklarını ve almaya da devam ettiklerini belirten Erdoğan, “Türkiye ekonomisi, geçmiş dönemlerde en küçük bir küresel ya da ulusal belirsizlikte krize sürüklenirken, bugün, hamdolsun her türlü sarsıntıyı göğüsleyebiliyor, her türlü şoka direnebiliyor” dedi. Başbakan Erdoğan, ekonominin durumunu rakamlarla anlatarak, yaşanan şokların uluslararası dalgalanmadan kaynaklandığını belirtti.

Konut Edindirme Yardımı adıyla toplanan paraları geri ödediklerini ve kuraklıktan etkilenen çiftçilere destek sağladıklarını belirten Erdoğan, sözlerini “Allah Türkiye’nin yolunu, bahtını, ufkunu açık etsin” diye bitirdi. (ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'DEN, DTP'YE: "DARISI BAŞINIZA"

GÜL'DEN, 'HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN' MESAJI

'AK PARTİ KAPATILMAYACAK"DEDİ, 20 TAKIM ELBİSE KAZANDI
»  ÖZBUDUN, KARARI BEĞENMEDİ
»  SİVAS'TA PKK SALDIRISI, 1 ŞEHİT
»  PKK'LILAR PKK'YI SOYMAYA BAŞLADI
»  SBS SANUÇLARI SAAT 12.00'DE İNTERNETTE
»  BORSA COŞTU, DOLAR DİP YAPTI
»  RAPORTÖR CAN'DAN AKP KİTABI
»  AKP, KAÇ MİLYON'DAN OLDU?
»  CANAN ARITMAN, MAHKEMEYİ TOPA TUTTU
»  OĞUL GÖKÇEK, ÇANKAYA İÇİN DÜĞMEYE BASTI
»  ABD VE AB MEMNUN
»  KANADOĞLU: KARAR AKP'NİN ODAK OLDUĞUNUN TESPİTİDİR
»  DTP: "AYNI KARAR İÇİN MALIMIZI BAĞIŞLARIZ"
»  AKP’Yİ DSP KURTARDI
»  ERDOĞAN, DURMAK YOK YOLA DEVAM
»  REHN: ŞİMDİ SIRA REFORMLARDA
»  KEY'DE "HACKER" ENDİŞESİ
»  UZMANLAR: AKP'YE BİR ŞANS VERİLDİ
»  ALTAYLI SORDU: BAŞBAKANLA 2 SAAT BU MU KONUŞULDU?
»  ONUN İÇİN MAHKEME ÖLDÜ,UZMANLAR YAŞIYOR DİYOR
»  " ERGENEKON DEĞİL,ÜMRANİYE SORUŞTURMASI DİYELİM"
»  ERDOĞAN'DAN ÜÇ ÖNEMLİ MESAJ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.