Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN, BÜYÜKELÇİLERE "301 TAMAM "MESAJI VERDİ
ERDOĞAN, BÜYÜKELÇİLERE  301 TAMAM  MESAJI VERDİ
 
Başbakanlık resmi konutunda AB üyesi ülkelerin büyükelçilerine yemek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 301'inci madde konusunu Türkiye-AB gündeminden düşüreceklerini söyledi.
 
1.3.2008 - 18:20
Başbakan  Erdoğan, Türkiye'nin tam üyelikle neticelenecek Avrupa yolculuğunun Türk halkının temel bir tercihi, önemli bir seçimi olduğunu belirterek, "Tam üyelik hedefiyle çıktığımız bu yolda başka bir seçeneği tartışmamız mümkün değildir" dedi.
 
Türk Ceza Kanunu'nun 301'inci maddesinin yeniden yazım çalışmalarının Adalet Bakanlığı'nca olgunlaştırıldığını" ifade eden Erdoğan, "bu konuyu Türkiye-AB ilişkilerinin gündeminden en kısa zamanda düşüreceklerini" bildirdi.
 
Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutu'nda AB üyesi ülkelerin büyükelçilerine verdiği yemekteki konuşmasında, AB'de her yeni dönem başlangıcında bu ülkelerin büyükelçileriyle biraraya geldiğini hatırlattı.
 
Türkiye'nin AB'ye üyelik hedefinin hükümeti için her zaman öncelikli bir konu olduğunu ve olmaya devam edeceğini bildiren Erdoğan, Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin en önemli yapı taşının Avrupa ile ortak değerleri, ortak coğrafyayı, ortak çıkarları paylaşması olduğunu söyledi.
 
Başbakan Erdoğan, AB'nin, bölgesel ve küresel bir aktör haline gelerek daha etkin ve sınırlarını aşan bir rol üstlenmesinde Türkiye'nin yapacağı katkıların büyük önem taşıdığına işaret ederek, Türkiye'nin AB katılım sürecine yönelik yoğun bir gündeme sahip olduğunu söyledi.
 
Bu amaçla AB uyum sürecindeki pek çok alanı kapsayan ve daha özgürlükçü bir yapıya sahip olacak anayasa hazırlıklarına başlandığını bildiren Erdoğan, "Yakında bu yeni anayasa taslağımızı kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.
 
Buna; kamuoyu, sivil toplum örgütleri ve sosyal tarafların da görüş ve önerileri alınarak son halinin verileceğini belirten Erdoğan, yeni Vakıflar Kanunu'nun da TBMM'de kabul edildiğini hatırlattı.
 
Erdoğan, "Yine Türk Ceza Kanunu'nun 301'inci maddesinin yeniden yazım çalışmalarını Adalet Bakanlığı'mız olgunlaştırmış durumda. Bu konuyu Türkiye-AB ilişkilerinin gündeminden en kısa zamanda düşüreceğiz" dedi.
 
Portekiz'in dönem başkanlığı sona ermeden kısa bir süre önce iki faslın müzakerelerine başlanmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Erdoğan, Slovenya'nın dönem başkanlığı sonrasında da teknik olarak hazır olan fasılların açılması suretiyle Türkiye'nin katılım sürecinin teknik yönünün de devamının sağlanmasının büyük önem taşıdığını söyledi.
 
Kıbrıs sorununun çözümü
 
Başbakan Erdoğan, AB üyesi olmanın sorumluluğunun; AB'nin sadece siyasi ve teknik mevzuatını değil, uzlaşı kültürünü de benimsemekte yattığının bilincinde olduklarını kaydederek, "Bu vizyonumuz; adil ve kapsamlı çözüme kavuşmuş, birleşmiş bir Kıbrıs çerçevesinde Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs'ın AB içerisinde yer alacakları bir işbirliği sütunu oluşturulması yönündedir" dedi.
 
Türkiye olarak BM Genel Sekreteri'nin soruna kapsamlı çözüm bulunmasına yönelik inisiyatif almasını istediklerini belirten Erdoğan, bu çabalara aktif katkıda bulunmaya hazır olduklarını söyledi.
 
"Türkiye imtiyazlı ortaklık istemiyor"
 
Türkiye'nin AB'ye katılımı sürecinde gelinen aşamanın bazı Avrupa ülkelerinde tartışmaya konu olduğunu, hatta "ayrıcalıklı ortaklık" gibi bazı fikirlerin dile getirildiğini hatırlatan Erdoğan,"ayrıcalıklı ortaklık" gibi fikirlere bizzat Avrupalı seçkin devlet adamı, politikacı, işadamı ve entelektüellerin güçlü argümanlarla karşılık verdiklerini söyledi.
 
Erdoğan, "Türkiye'nin tam üyelikle neticelenecek Avrupa yolculuğu Türk halkının temel bir tercihi, önemli bir seçimidir. Tam üyelik hedefiyle çıktığımız bu yolda başka bir seçeneği tartışmamız mümkün değildir" dedi.
 
Türkiye'nin bir imtiyaz veya ayrıcalık istemediğini kaydeden Erdoğan, ülke olarak AB'nin taahhütlerine bağlı kalmasını ve hak ettiği adil muameleyi görmek istediklerini söyledi.
 
Erdoğan, "Türkiye; AB ile ilişkilere başladığı, hukuki bağını kurduğu onlarca yıl önce de aynı coğrafyadaydı. Bunca zaman sonra sanki Türkiye'nin coğrafi pozisyonu yeni keşfediliyormuş gibi tartışmalar başlatmak ne iyi niyetle bağdaşır, ne de hukuki birciddiyet taşır" dedi.
 
Avrupa için yeni ufuklardan bahsedilmesini doğru bulduğunu ifade eden Erdoğan, yeni ufukların, yeni fırsat ve imkanlar anlamına geldiğini, sınırların ise yalnızca coğrafyadan ibaret olduğunu belirtti.
 
Erdoğan, "Avrupa Birliği belli sınırları değil, belli değerleri ön plana çıkarmalıdır. AB'nin kademeli olarak gerçekleşen genişleme süreçleriyle yaptığı en büyük hizmet, barış, özgürlük ve refahın Avrupa coğrafyasına yayılmasını sağlamış olmasıdır" diye konuştu.
 
"Yumuşak güç" niteliğindeki AB'nin askeri gücün yüzlerce yıl boyunca ulaşamadığı hedefe genişlemelerle birlikte ulaştığını kaydeden Erdoğan, "Kısacası AB önümüzdeki 50 yıl içinde yeni ufuklara sahip olmak zorunda kalacaktır ve işte bu nedenle kendisini sınırlarının ardına hapsetmemelidir"' dedi.
 
Avrupa ülkelerine terör eleştirisi
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörizme karşı uluslararası mücadelenin önemine işaret ederek, "Türkiye'de, terör örgütlerine karşı, yargı bir karar verdiği zaman, Avrupalı dostlarımız kapımızdan hiç ayrılmıyorlar. Orada rahat durmayan bu dostlar, acaba kendi ülkelerinde bu teröristlere karşı niçin aynı mekanizmaları zorlamıyorlar?" dedi.
 
Erdoğan, "Sadece refahta değil, sıkıntılarda da birbirimize bağlandığımızı derinden hissediyoruz. Uluslararası camianın gözleri önünde 30 yılı aşkın süredir on binlerce vatandaşımızı kurban verdiğimiz terörizm 21'inci yüzyılla birlikte tüm dünyanın gündeminde de üst sıralara oturmuştur" diye konuştu.
 
Erdoğan, Kasım 2003'te İstanbul'da, Mayıs 2007'de Ankara'nın merkezinde Ulus'ta, geçen ay Diyarbakır'da meydana gelen, onlarca masum, sivil, kadın, çocuk, öğrencinin hayatına kast eden terörist saldırıların, 2004'te Madrid'te, 2005'te Londra'da meydana gelen saldırılardan hiçbir farkı bulunmadığını vurguladı.
 
Erdoğan, "Ancak, saldırıların failleri ile bunların gerisindeki terör örgütlerine Avrupalı dostlarımızın farklı gözle bakmaları, Türk halkını fazlasıyla incitmiştir" diye konuştu.
 
Erdoğan, terörizmin, her ne gerekçeyle olursa olsun haklı gösterilemeyeceğini vurguladı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HÜKÜMET, 'ÇEKİLME' DE TOPU GENELKURMAY'A ATTI

BÜYÜKANIT: ÇEKİL DİYEN OLMADI

"YAŞANAN, İKİNCİ BİR ÇUVAL OLAYIDIR"
»  TSK ÜNİFORMALARI DEĞİŞİYOR HAYALET ÜNİFORMA GELİYOR
»  HAREKAT BİTTİ, DTP'LİLER BAYRAM YAPTI
»  DİYARBAKIR'DA ORDUEVİ ÖNÜNDE TAHRİK
»  DEMİREL’İN MAHKUMİYETİNİ İSTEYEN SAVCI AVUKATI OLDU
»  TUZLA'DAKİ ÖLÜMLERE 4 KOLDAN İNCELEME
»  "ALLAH'IN KIZLARI"NIN KİTABI
»  "ERKEN ÇEKİLDİ DİYEN, GİDİP ORADA 24 SAAT KALSIN"
»  YÖK BAŞKANI ÖZCAN'DAN İSTİFA ÇAĞRISINA CEVAP
»  YALÇIN KÜÇÜK: "BARZANİ KAZANDI"
»  PKK'DA ÖRGÜT İÇİ İNFAZ
»  DTP'Lİ İMAM'A BASKIN
»  AHLAKSIZ MESAJLA İNTİKAM
»  HARİTA ZENGİNİ MÜHENDİSLER
»  MESUT YILMAZ, FIRTINALI GÜNLERİ ANLATTI
»  AB BÜYÜKELÇİLERİ SOSYAL VE EKONOMİK TEDBİRLERİ SORDU
»  ABD, OPERASONUN SÜRESİNİ SINIRLI TUTMASINDAN MEMNUN
»  "TALİMATLAR ÜZERİNE, ERKEN DÖNÜŞ SÖZ KONUSU DEĞİL"
»  "HAREKATIN TARİHİNİ ASKERLER BELİRLEDİ"
»  YOUTUBE DÜŞEN ÇATIŞMA GÖRÜNTÜLERİ REKOR KIRIYOR
»  DTP: OPERASYONLARI BİZ BİTİRDİK
»  CHP: ABD'NİN İSTEĞİ İLE Mİ ÇEKİLİYORUZ?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.