Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN: BİZİ SUSTURAMAYACAKLAR
ERDOĞAN: BİZİ SUSTURAMAYACAKLAR
 
Başbakan Erdoğan, "Bugüne kadar bağırdılar, çağırdılar, susturdular. Hayır, biz işimizi biliyoruz, dersimizi iyi çalıştık" dedi.
 
9.9.2008 - 22:45
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Büyümeyi, gelişmeyi, Türkiye'nin şantiye haline gelişini hazmedemeyenler tabii ki her türlü iftira kampanyasının içine girecekler" dedi.
Erdoğan, Orhanlı'daki Baymak Emma Üretim Tesisleri açılış töreninde yaptığı konuşmada, gayri safi yurt içi hasılanın 79 yılda 230 milyar dolarken, 2007 sonu itibariyle 659 milyar dolara yükseldiğini belirterek, bu rakamın ülkenin nasıl büyümekte olduğunu gösterdiğini vurguladı.
Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yolsuzlukların olduğu bir ülke olmuş olsa bu olur mu? Hortumların kesilmediği bir ülke olsa bu olur mu? Bunu hazmedemeyenler, bu büyümeyi, gelişmeyi, Türkiye'nin şantiye haline gelişini hazmedemeyenler tabii ki her türlü iftira kampanyasının içine girecekler. Ama bu kervan yola girmiştir. İstedikleri kadar onlar farklı bir şekilde iftira kampanyalarını devam ettirsinler, tutmaz. Ama şunu da söyleyeyim ki; hiçbir zaman bu iktidar bu tür sağdan soldan bağrışmalara, çağrışmalara da pabuç bırakmaz. Kusura bakmasınlar."
Başbakan Erdoğan, kararlılıkla yollarına devam edeceklerini ifade ederek, "Bugüne kadar bağırdılar, çağırdılar, susturdular. Hayır, biz işimizi biliyoruz, dersimizi iyi çalıştık" dedi.
Kararlılıkla Türkiye'nin 780 bin kilometre karesini ayağa kaldıracaklarını, modern, çağdaş bir Türkiye yaratacaklarını dile getiren Erdoğan, bu yıl sonu itibariyle kişi başına düşen milli gelirin de 10 bin doları aşacağını, 2013'te de 15 bin doları yakalamayı hedeflediklerini söyledi.
Başbakan Erdoğan, bunların artarak devam edeceğini, bunu başaran bir hükümet olarak da halkın gönlünde arzu edilen yeri bulacaklarını kaydetti.
Türkiye'ye girişini olumsuz etkilemiştir. Şimdi yeniden süratle toparlanmaya başladı" dedi.
Erdoğan, Türkiye'nin önde gelen kombi üreticilerinden Baymak'ın birkaç yıl içinde Avrupa'nın en büyük tesisi haline geldiğini belirterek, bununla iftihar ettiklerini söyledi.
Baymak yöneticilerinin, birkaç yıl sonra 500 milyon dolarlık ciroya ve yaklaşık 2 bin kişilik istihdama ulaşacaklarını ifade ettiklerini anlatan Erdoğan, "Bu ülkede kim taş üstüne taş koyarsa başımız, göz ümüz üstünde yeri var" dedi.
Baymak'ın İngiliz ortağı Baxi Grup'un, büyük bir yatırımla Fransa ve Danimarka'daki fabrikalarını Türkiye'ye taşıdığını ifade eden Erdoğan, burada üretilen kazanların Avrupa başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde farklı markalar altında satılacağını söyledi.
Bunun, Türkiye'nin Doğu Avrupa ve Uzak Doğu ülkeleri karşısında önemli bir üretim ve ticaret merkezi konumunu sürdürdüğünü gösterdiğini belirten Erdoğan, "Türkiye, potansiyeline ve gücüne inanıp güvenenleri bugüne kadar mahcup etmemiştir, bundan sonra da etmeyecektir. Bundan endişeniz olmasın. Türkiye'nin gelişme, kalkınma, üretim, istihdam gücüne katkı sağlayan herkes iyi bilmeli ki bundan nasibini en güzel şekliyle alacaktır" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan, Hükümet'in geçen 6 yılda yatırımc ıların önündeki engelleri kaldırmak için her türlü çabayı gösterdiğini ifade ederek, Hükümetleriyle yatırımcıya bakış açısının da değiş tiğini söyledi.
Yabancı-yerli ayrımı bırakmadıklarını, bu kavramı de ğiştirdiklerini anlatan Erdoğan, "küresel yatırımcı" ifadesini kullanmaya başladıklarını ve Türkiye'ye gelen küresel yatırımcıya yerli yatırımcının sahip olduğu hakları tanıdıklarını kaydetti.
Başbakan Erdoğan, bunun gerçekten çok olumlu adımların atılmasına vesile olduğunu ifade ederek, "Eğer Türkiye'de iktidarımızdan önce küresel yatırım yılda ortalama 1 milyar doları geçmiyorsa, ondan sonra sürekli tırmanan trend ortadaysa, bunun nedeni önündeki engellerin kaldırılmış olmasıdır" diye konuştu.
Yatırım ortamının iyileştirilmesi noktasında tarihi nitelikte adı mlar attıklarını, bunlara kararlılıkla devam edeceklerini anlatan Erdoğan, kamu ve özel sektörün el ele verdiğini söyledi.
Yatırımın ve yatırımcının önündeki engelleri kaldırdıklarını, böylece dünya ile rekabet imkanı doğduğunu dile getiren Erdoğan, bütün bu çal ışmalar sonucunda küresel yatırımın 2007 yılı sonu itibariyle 22 milyar dolara tırmandığını bildirdi.
Bu tırmanışın devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Çok açık, net bir şeyi söylemek zorundayım. Sermaye hassastır. İstikrar, güven ister. Eğer bir ülke ekonomisinde istikrar, güven yoksa sermaye kaçar, oraya girmez. Nitekim bu yılın içinde ülkemizde yaşanan istikrar ortamını, özellikle siyasi istikrarda, zedeleyen bazı gelişmeler, ülkemizde güven ortamını zedeleyen bazı gelişmeler ne yazık ki küresel sermayenin Türkiye'ye girişini olumsuz etkilemiştir. Şimdi yeniden süratle toparlanmaya başladı. İnanıyorum ki yıl sonuna kadar küresel sermayenin ülkeye girişi farklı şekilde hızla artarak yoluna devam edecek."
Başbakan Erdoğan, 2002'de toplam yatırım miktarının 58.6 milyar YTL, bunun içindeki özel sektör payının ise 43.4 milyar YTL olduğunu belirterek, bugün ise toplam yatırım miktarının 184.1 milyar YTL'ye, özel sektör payının ise 155 milyar YTL'ye çıktığını kaydetti.
Erdoğan, "Bakınız, nereden nereye geldik. Bunlar durup dururken mi oldu? Bunlar iki sihirli kelimenin bu ülkede egemen olmasıyla oldu. Bu; istikrar ve öz güvendir. Bunu aynı şekilde sürdürmemiz gerekiyor" dile konuştu.
İhracatın rekorlar kırmaya devam ettiğine işaret eden Erdoğan, göreve geldiklerinde 36 milyar dolar olan ihracat miktarının geçen ay sonu itibariyle 130 milyar dolara çıktığını anlattı.
Bunun girişimcilerin attığı adımlarla olduğunu belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Biz sadece önünüzü açtık. Biz bu noktada teşvikleri yaptık. Varsa çukurlar, bunları doldurduk. Taşlar varsa kaldırdık ve rekabet için imkanlar tesis etmeye çalıştık. Bundan sonra da yapacağımız budur. Bize düşen budur. Devlet olarak biz tüccarlık yapacak değiliz. O iş girişimcinin işi. Biz düzenleriz, denetleriz, ufuk açarız. Ticareti, ekonomiyi özel sektör yapar. Gelişmiş ülkelerin tamamında bu böyle. Komünist ülkeler bile bu işi halletti. Hala bizde bu zihniyette olanlar yok değil, var. Ama onlar iyice budanmış vaziyette."
Başbakan Erdoğan, arzuları olan istikrarlı büyüme eğiliminin devam ettiğini belirterek, 1993-2002 yılları arasında yüzde 3 olan büyüme oranının 2003-2007 yılları arasında yüzde 6.8'i yakaladığını sözlerine ekledi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


VE MEHMETÇİĞİN YIĞILIP KALDIĞI AN

ZAHİT AKMAN'IN İSTİFA ETMESİ GEREKİR

YİMPAŞ'IN PARALARI AKP'YE GİTMİŞ
»  TURİSTLERE MAYOLU DOLAŞMA YASAĞI İSTEDİLER
»  İŞTE ERGENEKON'UN YENİ KODU: 45 11
»  MHP'DEN "DENİZ FENERİ İFTARI" SORUSU
»  BU KADIN DEVLET SIRRI
»  CEM UZAN'DAN CEZA AÇIKLAMASI
»  "DEVLET DÜZENİ KAPALI KAPILAR ARDINDA DÖNMEYECEK"-
»  ÖLDÜRDÜĞÜ EŞİYLE 9 AY BİRLİKTE YAŞADI
»  ULUSAL PROGRAM, CHP'YE POSTALANDI!
»  CEM UZAN, KENDİSİNE VERİLEN CEZAYI ANLAYAMAMIŞ!
»  DENİZ FENERİ'NDEN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA
»  BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A AĞIR SÖZLER
»  TSK. TERÖRİSTLERİN KORKULU RÜYASI OLDU
»  ATLAS JET CEO'SUNA 4 MİLYON DOLAR ZİMMET İDDİASI
»  OSMAN PAMUKOĞLU'NDAN İNANILMAZ SÖZLER
»  BAŞBUĞ 16 EYLÜL'DE GAZETECİLERLE GÖRÜŞECEK
»  TURHAN ÇÖMEZ, LONDRA'DA BELEDİYE OTOBÜSÜ'NDE
»  HALUK ULUSOY'UN YENİ SKANDALI
»  ESKİ POLİS MÜDÜRÜ SAÇAN'DAN ŞOK AÇIKLAMALAR
»  "BAŞBAKANLIK, AYRICALIK MAKAMI DEĞİLDİR"
»  "AYNI ÖFKE, AYNI NEFRET DOLU BELAGAT"
»  VATAN SATILMIŞKEN YARGITAY BAŞKANI NEYE SIZLANIYOR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.