Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2383
EURO
37,8113
IMKB
8.898,000
ALTIN
2.932,110
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN'IN KONUĞU BAŞBAKAN KARAPARACI ÇIKTI
ERDOĞAN IN KONUĞU BAŞBAKAN KARAPARACI ÇIKTI
 
OECD raporlarında ‘’Kara para aklayan’’ 35 ülke arasında yer alan, Karayipler’deki ada devleti Saint Vincent ve Grenadinler’in Başbakanı Ralph Gonsalves, Ankara'ya geldi.
 
13.3.2008 - 22:30
Konuk Başbakan, internet ve google aracılığı ile Türkiye’deki insanların, ülkesini tanıyabileceklerini söyledi. Google’da ise Saint Vincent kara para cenneti olarak tanımlanıyor.

ANKARA - Kara para cenneti olarak bilinen ve OECD raporlarında ‘’Kara para aklayan’’ 35 ülke arasında yer alan, Karayipler’deki ada devleti Saint Vincent ve Grenadinler’in Başbakanı Ralph Gonsalves, 4 günlük resmi bir ziyaret için Ankara'ya geldi. Konuk Başbakan, ülkesindeki vatandaşların Türkiye’yi bildiğini, internet ve google aracılığı ile Türkiye’deki insanların da ülkesini tanıyabileceklerini söyledi. Google’da ise, toplam 389 kilometrekarelik ve 120 bin nüfuslu Saint Vincent devleti ile ilgili, en çok kara para haberleri yer alıyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak beraberindeki heyetle birlikte Türkiye'yi ziyaret eden Gonsalves, Ankara Esenboğa Havalimanında İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara Valisi Kemal Önal tarafından karşılandı. Karayipler bölgesinden Türkiye'yi ziyaret eden ilk başbakan olan Gonsalves ile yapılacak görüşmelerde, Türkiye'nin Latin Amerika ve Karayipler bölgesiyle dostluk ve işbirliği ilişkilerinin geliştirilmesi konuları ele alınacak. Ziyareti kapsamında ayrıca, İstanbul'da Vali Muammer Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İzmir'de de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşecek olan Gonsalves, Türk turizm sektöründen yatırımcılarla da bir araya gelecek. Gonsalves’den Expo 2015 için İzmir’in adaylığı konusunda da oy isteyeceğiz.


"GOOGLE’ A BAKIN BEĞENECEKSİNİZ"
Konuk Başbakan, Erdoğan ile görüşmesinden sonra gazetecilerin sorularını da cevapladı ve ‘’ Sokaktaki insanlarımıza sorduk, ülkenizi bilmiyorlar. Sizin vatandaşlarınız, Türkiye’yi tanıyor mu ?’’ sorusuna şu cevabı verdi:
‘’Biz dünyada etkin stratejik bir ülke değiliz. Türkiye’de sokaktaki insanlar da bizim ülkemizi tanımayabilir. Ancak artık dünya globalleşti. İnternet var. Türkiye’deki insanlar internet ve google’dan baktıklarında, bizim ülkemiz hakkında bilgi edinebileceklerdir. Tahminim ülkemizi de beğeneceklerdir. Fahri Başkonsolosluklar ile iki ülke insanları arasındaki bu tanınma daha da artacak. Benim ülkemde ise Türkiye tanınıyor. Bugün Amerika’da, İstanbul ya da Ankara deseniz, Meksika’da bir yer zannedenler çıkabilir. Ama bizim ülkemizde Türkiye ve buralar biliniyor.’’


120 BİN NUFUSLU ADA
1979’da bağımsızlığını elde eden 120 bin nüfuslu Saint Vincent ada devleti, OECD'nin kara liste ülkeleri olarak da anılan vergi cennetleri arasında yer alıyor. Bu ülkede işlemler küçük avukatlık bürolarında yapılıyor. Bu bürolarda kurulan şirketlerin sahipleri hakkında sadece avukat bilgi sahibi oluyor. Kağıt üzerinde kurulan şirketler aracılığı ile para da buradaki merkezden çıkar gibi gösterilerek başka ülkelerde işlem görüyor.  Paranın sahibi ise bilinmiyor.
Türkiye'de 2007 Haziran ayında çıkarılan Kurumlar Vergisi Kanunu ile Bakanlar Kurulu'nun belirleyeceği vergi cenneti olarak bilinen ülkelerde yapılan işlemlerden stopaj alınmasını kararlaştırdı. Ancak bu ülkeler belirlemedi. Vergi ya da kara para cenneti olarak anılan ülkeler Saint Vincent’in yanı sıra ada devletleri Bahama, Barbados, Virgin, Grenada, St . Kitts, St. Lucia, Cayman, Seyşeller de bulunuyor.


UZAN’IN HELİKOPTERİ
Saint Vincent ada devleti, Uzan ailesi ile ilgili soruşturma kapsamında da gündeme gelmişti. TMSF tarafından el konulan Uzanlar'a ait Skorsky marka bir helikopter,  Eylül 2004’te açık artırmayla 8 trilyon 375 milyar liraya satılmıştı. Helikopteri İngiliz şirketi Palm Harbor Holdings almıştı. Palm Harbor Holdings'in, Saint Vincent Adası'nda kurulu bir off-shore şirket olduğu belirlenmişti. Aynı şirket daha önce de TMSF’nin açık artırmayla sattığı Uzan grubuna ait değerli şarapların ihalesine girmişti. Uzanlar'ın Skorsky helikopterini Palm Harbour Holding Petrus marka şarapları da 503 milyar liraya almıştı.
Saint Vincent Adası, yaklaşık 120 bin nüfusa sahip ve Karayip Denizi'nde yer alıyor. Saint Vincent ve Grenada takım adalarının en büyüğü olan ada vergi avantajı ve gizlilik arayan büyük kuruluşların rağbet ettiği bir yer. Toplam 32 adadan oluşan Saint Vincent ve Grenada, 1979 yılında İngiltere'den ayrılarak bağımsız devlet oldu. (GAZETEPORT)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÖKTÜRK UYDU PROJESİ'NDE SONA GELİNDİ

KRAL'IN VERDİĞİ HEDİYELERDEN HALÂ HABER YOK

YAKALANAN PKK'LI APO'NUN SEVGİLİSİ DEĞİLMİŞ
»  YOUTUBE ERİŞİM YİNE ENGELLENDİ
»  MECLİS PTT'Sİ BAKAN ÇİÇEK'E MAKAM OLUYOR
»  MHP'Lİ MEHMET GÜL, YAŞAMINI YİTİRDİ
»  CHP'DE BAYKAL'A KARŞI BİR ADAY DAHA
»  ŞIRNAK'TA TERÖR OPERASYONUNDA 10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
»  DTP’DEN, RANDEVU VERMEYEN BAŞBAKAN’A JET YANIT
»  ÖCALAN HAKKINDA BİLİNMEYENLER!
»  MALİYE GÖREVLİSİYİZ DİYE İŞ YERLERİNİ DOLANDIRDILAR
»  SU KESİNTİLERİ KAPIDA
»  GÜL İLE ERDOĞAN ARASINDA DTP ÇATLAĞI
»  AĞRI DTP İL BAŞKANI TUTUKLANDI
»  5 YILDIZLI OTELE KAÇAK SU KULLANIMI BASKINI
»  ERDOĞAN, DTP'YE NEDEN RANDEVU VERMEDİ?
»  BAYKAL: "‘BÜYÜKANIT İLE SORUNUM YOK"
»  MHP'Lİ ESKİ VEKİLİN KIZI PKK'LI MI?
»  ERDOĞAN, DTP'LİLERİ KABUL ETMEDİ
»  EMEK PLATFORMUNDAN EYLEM UYARISI
»  YAĞMURDERELİ, GÖZYAŞLARI iÇİNDE VASİYETİNİ AÇIKLADI
»  TUZLA TERSANESİNDEKİ GEMİ'DE BÜYÜK PATLAMA
»  KOVDUĞU PERSONELDEN CHP'YE İCRA
»  YÖK, DANIŞTAY KARARINA İTİRAZ EDECEK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.