Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2383
EURO
37,8113
IMKB
8.898,000
ALTIN
2.932,110
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAYKAL: "‘BÜYÜKANIT İLE SORUNUM YOK"
BAYKAL:  ‘BÜYÜKANIT İLE SORUNUM YOK
 
CHP lideri Deniz Baykal, son tartışmalar üzerine yaptığımız sohbette, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt’la bir sorununun olmadığını, sorunun, Türkiye’ye dayatılan “büyük oyun” olduğunu söyledi.
 
13.3.2008 - 14:34

‘Büyükanıt’la sorunum yok’
Baykal şu değerlendirmeyi yaptı :
“Benim Büyükanıt Paşa’yla bir sorunum yok. Sadece saygı duyarım. Neden sorunum olsun? Ne Yaşar Paşa’yla ne TSK ile ne de Mehmetçikle sorunum olur. Çok zor koşullarda başarılı bir operasyon yaptılar.
Görevlerini her zaman olduğu gibi kahramanca yerine getirdiler. Şehitlerimize, operasyonu gerçekleştiren kahraman askerlerimize takdirlerimi ve saygılarımı belirttim. Benim sorunum, Türkiye’ye karşı oynanan büyük oyunla.”

‘PKK’yla müzakereye çekiliyoruz’
CHP lideri Baykal, 5 Kasım’da ABD Başkanı Bush ile Başbakan Erdoğan arasındaki görüşmede sadece askeri operasyonun değil, siyasi bir planın da görüşüldüğünün anlaşıldığını vurgulayarak şöyle devam etti:
“Siyasi çözüm diye tutturanların Türkiye’yi PKK ile müzakere masasına oturtmaya çalıştıkları gün gibi açık. ABD’li stratej David Phillips’in raporunun ikinci aşamasında bu belirtiliyor. Bu proje uygulanıyor şu anda.
TSK’nın operasyonunun başlamasından üç gün sonra ‘çekilin, çıkın, kısa kesin, askeri yol çözüm değil, siyasi çözüme bakın’ telkinlerini görmezden gelemeyiz. Bu açık.
ABD’li üst düzey komutanlar bile bunu söylediler. Türkiye başarılı bir askeri operasyon yaptı. Bu operasyonla, Dağlıca baskınında kaybolan psikolojik üstünlük Türkiye’ye geçti ve hemen ardından ‘masaya oturun’ telkinleri geldi. Aynı anda Talabani Türkiye’ye davet edildi. Bu davet Dağlıca baskınından sonra yapılabilir miydi? Yapılamazdı. Bu davetin operasyonun başladığı gün yapılan MGK’da kararlaştırıldığı açıklandı. Bu bağlantıları görmemek mümkün mü?”

Yeni anayasa bağlantısı
Baykal, ABD’de AKP yetkililerince anlatılan yeni anayasa taslağı ile bu gelişmeler arasında sıkı bir bağlantı olduğunu da düşünüyor. Baykal, bu bağlantıyı şöyle açıkladı:
“AKP yetkilileri yeni anayasa taslağını Türkiye’de tartışmadan, gidip ABD’de anlatmaya başladılar. Neden ABD’de anlatılıyor? ABD’de kimin etkili olduğu organizasyonlarda anlatılıyor? Bu da büyük projenin parçasıdır.
Çünkü bu taslak anayasa haline gelirse, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Türk milletinin anayasası olmaktan çıkacaktır. Türkiye’de 1921’den 1982’ye kadar bütün anayasalar Türk milleti kavramına dayandırılmıştır. Ancak son taslak böyle değildir.
Türk milleti olgusu yerine çoğulcu yaklaşım, farklı kültürlerin güvenceye alınması gibi formüllerle anayasa Türk milleti anlayışına dayalı olmaktan çıkarılacaktır.”

‘Turpun büyüğü heybeden çıktı’
Baykal şöyle devam etti:
“Operasyondan hemen sonra Başbakan turpun büyüğünü heybeden çıkardı.Yabancı basına yeni paketten söz etti. DTP ile yoğun bir temas başladı. TBMM Başkanı, ardından Cumhurbaşkanı, DTP’yle görüştü. Neler görüşüldü? DTP’lilerin bu görüşmelerdeki ‘şiddet şiddeti doğurur’ sözleri ne anlama geliyor? Türkiye, PKK ile müzakereye çekiliyor. Siyasi çözüm dedikleri, Türkiye’nin üniter yapısını bozacak, yeni anayasa ile yeniden yapılandırılacak projelerdir. Bunun işaretleri ortada.”

‘Federasyona gidiş’
Baykal, Türkiye’de yeni bir süreç başlatıldığını ve gidişin üniter yapıyı bozacağını belirterek şöyle konuştu :
“Bu gidiş üniter yapının bozulması gidişidir. Sonraki aşama federasyondur. Tabii o da son aşama değildir. CHP bu oyunu gördüğü ve açığa çıkardığı için hedef haline getiriliyor. Ancak CHP var oldukça kimsenin gücü Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmeye yetmeyecektir.”





Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MHP'Lİ ESKİ VEKİLİN KIZI PKK'LI MI?

ERDOĞAN, DTP'LİLERİ KABUL ETMEDİ

EMEK PLATFORMUNDAN EYLEM UYARISI
»  YAĞMURDERELİ, GÖZYAŞLARI iÇİNDE VASİYETİNİ AÇIKLADI
»  TUZLA TERSANESİNDEKİ GEMİ'DE BÜYÜK PATLAMA
»  KOVDUĞU PERSONELDEN CHP'YE İCRA
»  YÖK, DANIŞTAY KARARINA İTİRAZ EDECEK
»  DEMİREL, ÇİLLER'İ CANDAN ATACAKMIŞ
»  AKŞAM, MANŞETTEN AYDIN DOĞAN'A YÜKLENDİ
»  GAZİ'DE BÜYÜK VURGUN
»  ÇOK ÇOCUĞA RESMİ TEŞVİK
»  KOCA'DAN YATAK SAHNELİ ŞANTAJ
»  "MİAMİ'DE FINDIK KIRIYORUM"
»  37 MİLYON DOLARLIK İÇ SAVAŞ
»  YUNANİSTAN'DA SENDİKALAR AYAKTA
»  YALOVA VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA
»  DEPREM UZMANLARI YALOVA DEPREMİ İÇİN NE DEDİ?
»  NEDEN TÜRKİYE'DEN ÖNCE HEP AMERİKALILARA AÇIKLAMA?
»  "DARBECİDEN KAHRAMAN OLMAZ"
»  BÜYÜKŞEHİR'DEN FENERBAHÇE'YE ÇEYREK FİNAL HEDİYESİ
»  MARMARA'DAKİ DEPREM 5 BÜYÜKLÜĞÜN'DE
»  DANIŞTAY, TÜRBAN GEREKÇESİNİ AÇIKLADI
»  İŞTE O TARTIŞILAN FOTOĞRAFLAR
»  TÜRBAN KAOSU YİNE BAŞLADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.