Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN: "BAYKAL, NE İSTEDİĞİNİ BİLMEYEN OÇCUKLAR GİBİ"
ERDOĞAN:  BAYKAL, NE İSTEDİĞİNİ BİLMEYEN OÇCUKLAR GİBİ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin gerçekçilik ve inandırıcılıktan uzaklaştığını savunarak, “Ben hoşgörülerine sığınarak bu durumu resim sanatındaki sürrealist akımlara benzetiyorum. Özellikle ana muhalefet partisinin neredeyse tamamen sürrealist yani gerçeküstücü bir siyaset çizgisine kaydığını görüyoruz. Gerçeklere küsmenin kimseye faydası olmamıştır” dedi.
 
22.4.2008 - 14:04
Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, ağırlıklı olarak muhalefet partileri ile CHP ve CHP Lideri Deniz Baykal'ı eleştirdi. Son zamanlarda muhalefetin artan bir biçimde gerçekçilik ve inandırıcılık sorunuyla karşı karşıya olduğunu savunun Erdoğan, bunun sadece bazı muhalefet partilerinin sorunu olarak görülüp geçiştirilemeyecek kadar büyük mesele olduğunu dile getirdi. Bir demokraside muhalefetin sadece milletle değil gerçeklerle de arasının giderek açılmaya başlamışının üzerinde durup düşünülmesi gereken bir şey olduğunu ifade eden Erdoğan, “Her ne kadar bu özeleştiriyi yapmak öncelikle yine muhalefet partilerinin sorumluluğu olsa da iktidar olarak biz de onlara yapıcı eleştirilerle katkıda bulunmaya hazırız” dedi.

-“İKTİDARIN SU İÇTİĞİ KUYULARI ZEHİRLİYORLAR”-
Başbakan Erdoğan, bazı muhalefet partilerinin gerçekçilik zemininden uzaklaşmalarını, öncelikle halkla buluşabilecekleri mecraları bir türlü yakalayamamalarına bağladığını belirterek, şöyle konuştu:
“Millete daha iyisini vaat etmek, iktidarı daha iyisini yapmayı zorlamak, eksikleri işaret ederek eleştirmek yerine bugün muhalefet ne yazık ki her konuda bir ret cephesi haline gelmiştir. Tek yaptıkları her yeniliğe her değişikliğe, atılan her adıma milletinin hayrına mı şerrine mi olduğuna bakmadan karşı çıkmaktır. Bu anlayış, bana yar olmayanı kimseye yar etmem anlayışıdır. İktidarın su içme ihtimali olan her kuyuya zehir atma gayretidir bu. Yalnız milletin bütün su kaynaklarını kirletmeye çalışanların kendilerine sormaları gereken basit bir soru var: Bu su kaynakları yarın onlara da lazım olmayacak mı? Öyle zannediyorum ki ben kazanamayacaksam herkes kaybetsin saplantısı muhalefetin bu basit gerçeği görmesine bile engel oluyor.”
-"SÜRREALİST AKIMLAR GİBİ"-
CHP’ye yönelik “Gelin bu saplantıdan kurtulun, kendinizi umutsuzluğa çaresizliğe bu kadar kaptırmayın. Milletin sesine kulak verirseniz sizin de kazanma şansınız olabilir” diye seslenen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Demokrasi özünde millete güvenmektir. Önce buna kendiniz inanın gelin işe buradan başlayın. Kanaatimce muhalefet ilk olarak milletle barıştıktan sonra ikinci olarak da son yıllarda giderek daha fazla küstüğü gerçekler dünyasıyla artık barışmalıdır. Muhalefetin içine kapandığı vehimler dünyasından çıkma zamanı artık gelmiştir. Çaresizlikle umutsuzluğun ittiği bu fantastik dünya sadece muhalefet partilerinin kendilerine değil, Türkiye’ye zarar vermektedir millete, memlekete zarar vermektedir. Ben hoşgörülerine sığınarak bu durumu resim sanatındaki sürrealist akımlara benzetiyorum. Özellikle ana muhalefet partisinin neredeyse tamamen sürrealist yani gerçeküstücü bir siyaset çizgisine kaydığını görüyoruz. Gerçeklere küsmenin kimseye faydası olmamıştır. Gelin bundan da vazgeçin.”
-“DÖNÜP DÖNÜP SENİ Mİ YALANLAYACAĞIZ?”-
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile görüşmesinde Türkiye’yi şikayet etti haberlerini bizzat kendisinin yalanmasını istemesi üzerine de şöyle dedi:
“Baykal kendisine bile yakışmayan bu iftiraya ilk ortaya attığında ABD sefareti kendi bakımlarından, Başbakanlık da yazılı bir açıklamayla bizim açımızdan bu iddiayı resmen yalanladı. En son gazetecilerin sorusu üzerine ABD Büyükelçisi bizzat bunun doğru olmadığını söyledi. Peki sayın Baykal bu gerçeği kabul etti mi? Bununla barıştı mı? Tevziratı bıraktı mı? Hayır, Çünkü aradığı zaten gerçekler değildi ki. Onun derdi kafa karıştırmak, suyu bulandırmak temiz suya zehir dökmek. Şimdi ne diyor ‘Bizzat başbakan yalanlasın.’ Peki ben yalanlıyorum, inanacak mısın? Düşünebiliyor musunuz, ben Dick Cheney ile iki tane resmi tercüman ile birlikte görüştüm. Ya bu resmi tercümanlar herhalde olmayan bir şeyi zat-ı şahanelerini gidip buldular ifade ettiler, veya Sayın Dick Cheney zat-ı şahanelerini aradı, ‘Başbakan bana sizi şikayet etti’ dedi. Olay bu. Biz yazılı olarak en başından yalanlamışız zaten. Başka işimiz yok Dönüp dönüp sizi mi yalanlayacağız Sayın Baykal. İddia sahibi sensin, çık iddianı ispatla. biraz hukukçuluğun da var galiba. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir, yap bu işi. Yapamazki, hayatında başka bir şey yok zaten akşam başka sabah başka konuşur. Yapısı bu.”
-“FANTASTİK ZİHİN DÜNYASINA SIĞINMAK YAKIŞIYOR MU?”-
Konuşmasında Baykal’ı eleştirmeyi sürdüren Erdoğan, Baykal’dan “doymak bilmez yalanlama arzusundan” vazgeçmesini istedi. Başbakan Erdoğan, “Bizim seni utandırmak gibi özel bir gayretimiz yok. Ama bakıyorum sende de hiç sıkılma yok. Ne yapayım? Burada oyun oynamıyoruz Sayın Baykal, müsamere de yapmıyoruz. Ne istediğini bilmeyen çocuklar gibi sızlanmayı bırak artık. İşine bak, biraz ciddi ol, tevziratı da bırak. Ülkeye bir faydan olsun. Ana muhalefet partisi liderine gerçeklerden bu kadar kaçmak, gerçeküstü fantastik bir zihin dünyasına bu kadar sığınmak yakışıyor mu?" dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DTP GRUBUNDA ÖZAL'A ÖVGÜ

BAKAN ŞAHİN'DEN 301 UYARISI

PKK'DA CİNSEL TACİZ İNFAZI
»  "TÜRKİYE'NİN GERÇEK MUHALEFETE İHTİYACI VAR"
»  BAHÇELİ: "AB İLE İLİŞKİLER YENİDEN SORGULANMALI"
»  DERBY MAÇ İÇİN VOLKAN'A LİNCOLN TERAPİSİ
»  MELİS'E KIYAK PROMOSYON
»  AYSUN KAYACI, EVLENİYOR
»  HAKARİ'DE MAYIN PATLADI, 1 ŞEHİT
»  1 MAYIS, 135 ÜLKEDE RESMEN TATİL
»  ERDOĞAN'IN ÜÇ ÇOCUK PROJESİNE DARBE
»  CHP, KAYIP TRİLYON KISKACINDA
»  KIŞLA'DA BANKA SAVAŞLARI
»  AVUSTURYA'DAN DAVA MESAJI
»  YEŞİL SOSYETE BATI BASININDA
»  KATAR'DA KARA PARA AKLANIYOR
»  İŞTE AKP'NİN KABARIK DAYAK SİCİLİ
»  MESUT YILMAZ: "YENİ PARTİ KURUYORUZ"
»  YARGITAY'DAN CHP AÇIKLAMASI
»  ÇANAKKALE DESTANININ HİÇ BİLİNMEYEN FOTOĞRAFLARI
»  GENERALLER TV'LERE ÇIKARAK TETİKÇİLİK YAPTI
»  ARANAN HİZBULLAHÇI BELEDİYE'DE İŞÇİ ÇIKTI
»  PKK ALMANLARINDA BAŞINA BELA OLUYOR
»  "KOMÜNİSTLER BİLE BU İKTİDARDAN DAHA ŞEREFLİYDİ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.