Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN DA ABD'YE REST ÇEKTİ
ERDOĞAN DA ABD YE REST ÇEKTİ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Savunma Bakanı Robert Gates ile yaptığı görüşmede, Irak'ın kuzeyinde süren operasyonla ilgili olarak, “hedefe ulaşılınca Türk askerlerinin döneceğini” bildirdi.
 
28.2.2008 - 14:50

Başbakan Erdoğan, ABD  Savunma Bakanı Robert Gates ile yaptığı görüşmede, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü unsurlarına yönelik düzenlediği kara harekatının sınırlarının, hedefinin ve amacının belli olduğunu belirterek, operasyonda hedefe ulaşılınca Türk askerinin döneceğini söyledi.Erdoğan “operasyon sırasında sivillerin öldüğü” yönündeki iddiaların doğru olmadığını kaydederek, seçilen ve vurulan hedeflerin, operasyonun cereyan ettiği bölgenin, yerleşim yerlerinin dışında olduğunu vurguladı.Alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan'ın ABD Savunma Bakanı Robert Gates'i kabulünde, Türkiye'nin terörle mücadele çerçevesinde Irak 'ın kuzeyine düzenlediği sınır ötesi harekat da gündeme geldi.Erdoğan , görüşmede, Türkiye'nin bu operasyondaki niyetinin, maksadının açık olduğunu ve bunları da açıkladıklarını belirterek, “Türk askeri hedeflere ulaştıktan sonra geri dönecektir” dedi.Erdoğan  “operasyon sırasında bölgedeki sivillerin öldüğü” yönündeki iddiaların da doğru olmadığını belirterek, bu konuda dezenformasyon yapıldığını bildirdi. Erdoğan, “Seçilen ve vurulan hedeflerde siviller yok. Sivillerin zarar görmesi söz konusu değil” diye konuştu. ABD Savunma Bakanı Gates de Erdoğan'ın, harekatın süre, kapsam, zamanı ve sınırlarının belli olması yönündeki açıklamalarının kendileri için önemli olduğunu ifade etti.

İstihbarat desteğinin verilmesinin çok önemli sonuç doğurduğu görüşünü iki tarafın da vurguladığı görüşmede, istihbarat desteğinin kesilmesi gibi bir konunun da görüşülmediği bildirildi.

Savunma Bakanı Gates, görüşmede ayrıca Erdoğan'a abd  Başkanı George W. Bush'un selamını da iletti.

Gates, terörle mücadelede iki ülke arasındaki istihbarat işbirliği başta olmak üzere ikili ilişkilerde son dönemde yaşanan olumlu gelişmeleri,  Abd yönetimi olarak memnuniyetle karşıladıklarını da ifade etti.

SOSYO-EKONOMİK TEDBİRLER

Terörle mücadelede Türkiye'nin Irak  yönetimi ile yakın çalışmasından da memnuniyet duyduklarını ifade eden Gates, Türkiye'nin, terörle mücadelede askeri tedbirlerin yanı sıra sosyo-ekonomik çalışmalarını da bildiklerini ve izlediklerini kaydetti.

Görüşmede, terörün sadece askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini, buna eşlik etmesi gereken, terörün zeminini kurutmaya yönelik birtakım sosyo-ekonomik tedbirlerin de alınması gerektiği hususuna da işaret edildi.

Erdoğan, Türkiye'nin teröre karşı topyekun bir mücadele yürüttüğünü ifade ederek, bu konudaIrak yönetimiyle, diğer ülkelerle ve uluslararası işbirliğinin devam edeceğini dile getirdi.

Terörün, “adi bir suçla kıyaslanamayacağını” kaydeden Erdogğan terörün kaynağının, sebeplerinin ve zemininin çok farklılıklar gösterebildiğini, bu konudaki uluslararası işbirliğinin elzem olduğunu, terörle mücadelede genel olarak böyle bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

Genel olarak terör söz konusu olduğunda, topyekun uluslararası işbirliğinin gerekli olduğunu belirten Erdoğan , bu konudaki yaklaşımlarının,abd 'nin yaklaşımlarıyla zaten paralellik gösterdiğini ve örtüştüğünü, Afganistan 'daki işbirliğinin de buna örnek teşkil ettiğini bildirdi.

“HEDEF BELLİ”

TSK'nın Irak 'ın kuzeyinde sürdürdüğü operasyonun hedefinin, amacının, sınırlarının belli olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, , “Bu hedeflere ulaşıldıktan sonra niyetimiz, maksadımız yeterince açıktır. Bunları da zaten ifade ettik. Bu hedeflere ulaştıktan sonra da oradaki askerlerimiz geri dönecektir” dedi.

Görüşmede, operasyon sırasında sivillerin zarar gördüğüne ilişkin iddialar da gündeme gelirken, Erdoğan  birtakım dezenformasyonların yapıldığını, seçilen ve vurulan hedeflerin, operasyonun cereyan ettiği bölgenin yerleşim yerlerinin dışında olduğunu vurguladı ve sivillere zarar verilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.Gates de bu tür dezenformasyonlar olabileceğini ifade etti.Türkiye'nin terörle mücadeledeki haklılığına işaret eden ABD Savunma Bakanı Gates, Türkiye'nin bu mücadeleyi yürütürken ABD nin bu konudaki tutumunun açık olduğunu söyledi ve bu konudaki açık desteğini bir kez daha teyit etti.Görüşmede, her iki taraf da terör örgütü PKK için “ortak düşman” ifadesini tekrar kullanırken, Erdoğan “meselenin böyle tanımlanmış olmasının çok önemli olduğunu” söyledi.

Görüşmede, ayrıca Afganistan  konusu da ele alındı. Türkiye'nin Afganistan 'ın yanı sıra Kosova'daki Barış Gücü'ne de destek verdiğinin anımsatıldığı görüşmede, bunların da Türkiye ve ABD arasındaki işbirliğinin olumlu örnekleri olduğu kaydedildi.

Öte yandan, görüşmede İrah  konusunun gündeme gelmediği de bildirildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP İLE REKTÖRLER ARASINDA YÜKSEK GERİLİM

AKP'DEN REKTÖRLERE İÇİN SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI

GÜL'E,"YÖK BAŞKANINI GÖREVDEN ALIN" ÇAĞRISI
»  GÜL: "OPERASYON TAMAMEN TERÖRİSTLERE KARŞI"
»  MECLİS'TE, 'KESTİRME' TARTIŞMASI
»  TUZLA TERSANELERİNDEKİ EYLEM SONA ERDİ
»  BÜYÜKANIT'TAN ABD'Lİ SAVUNMA BAKANINA JET YANIT
»  "EMEKLİLİK HAYAL OLACAK"
»  SAVUNMA BAKANI GÖNÜL: "GEREKTİĞİ KADAR KALACAĞIZ"
»  HASAN CEMAL'DEN ERDOĞAN'A 'ÖZAL' UYARISI
»  ÜNİVERSİTELER ARASI KURUL'DA GERİ ADIM YOK
»  CHP'DEN YÖK .BAŞKANI ÖZCAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  KIZ ÖĞRENCİYLE KAHVE MOLASINA 180 KIRBAÇ
»  CERRAH'A AĞIR SUÇLAMA
»  ÇALIŞANLARA BÜYÜK DARBE
»  KARAYILAN İLE BAYIK NASIL KURTULDU?
»  ERGENEKON TSK'YI GÖZDEN DÜŞÜRME OPERASYONU MU?
»  KARTLARA G. SARAY YÖNETİCİLERİ DE İSYAN ETTİ
»  ABD İLE OPERASYON GERGİNLİĞİ
»  YOKSUL VEKİLLERE DE SADAKA VERSENİZE
»  "SUÇ İŞLİYORSAK ŞEREFLİCE GİDİP YATARIZ"
»  DEDELER ASKER OLMAK İÇİN BAŞVURDU
»  TÜRKİYE'YE ABD'NİN SÖMÜRGESİ GİBİ DAVRANMAYA BAŞLADILAR
»  ŞEHİT CENAZELERİ HÜKÜMETE TEPKİYE DÖNÜŞMEYE BAŞLADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.