Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2418
EURO
37,6070
IMKB
9.066,000
ALTIN
2.918,310
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN'IN GÖZÜ İZMİR'DE
ERDOĞAN IN GÖZÜ İZMİR DE
 
 
9.3.2008 - 00:09
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de Atatürk istismarcıları çok. Atatürk üzerinden geçinenler çok. Bu takım Atatürk üzerinden geçinen takım" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde geldiği İzmir'de AKP İzmir İl Başkanlığı'nın Balçova Termal Tesisleri'nde düzenlediği akşam yemeğine katıldı. Yemeğe AKP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın ile AKP milletvekilleri, teşkilat mensupları katıldı. Başbakan Erdoğan kürsüye gelçlik kollarının "Gençlik sizi örnek alıyor" partililerin Türkiye seninle gurur duyuyor sloganlarıyla geldi. burada yaptığı konuşmada, ana muhalefet partisi CHP'ye yüklendi, CHP'yi belediyecilikten anlamamakla suçladı ve İzmir'in 2009 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde AKP belediyecilik anlayışıyla tanışacağını söyledi. Konuşma sırasında, partillier ise `Vur vur inlesin, Baykal dinlesin, İktidar burada muhalafet nerede' sloganları attı. MD-BO Başbakan Erdoğan, "Adnan Menderes Dış Hatlar Terminali'nin İzmir için ne anlama geldiğini çok iyi biliyorsunuz. Neden böyle bir şeyi İzmir'e yakıştıramadılar. Modern olmak bunu gerektiriyor da onun için. Bunlar çıkıyor meydanlara, Atatürk Atatürk. Türkiye'de Atatürk istismarcıları çok. Atatürk üzerinden geçinenler çok. Bu takım Atatürk üzerinden geçinen takım. Atatürk ne diyor? `Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkacağız' diyor. CHP'ye soruyorum. İzmir'i muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için ne yaptın? Kaç tane şurada çakılmış çivin var?" dedi.

`İZMİR'İN ÜSTÜNDE ÖNEMLE DURUYORUZ'

İzmir'in kalkınmasının bütün Ege'nin kalkınması anlamına geldiğini, hatta Türkiye'nin kalkınması açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Başbakan Erdoğan "Bu yüzden İzmir'in üstünde önemle duruyoruz. İzmir'in yatırımları için imkanlarımızı daima sonuna kadar seferber ettik. Sizler biliyorsunuz. Bizler sık sık geliyoruz. Hiçbir zaman eli boş gelmiyoruz. Mutlaka açılışlar yapıyoruz. İzmir'e hayat getirecek yatırımları hizmete açıyoruz. 5 yıllık iktidarımızda İzmir'e çok önemli yatırımlar, tesisler kazandırdık. Siz bunları çok iyi biliyorsunuz. Bizden önce bilemiyorum başbakanlar dönemleri içinde kaç kere uğradı? Uğradıkları zaman turistik seyahat için mi veyahut teşkilatının herhangi bir toplantısı için mi geliyordu? Ama bizler buraya her gelişte İzmirimiz'e yeni zenginlikler katan yatırımları da açıyoruz" dedi.

`CHP BELEDİYECİLİKTEN ANLAMIYOR'

İzmir'de yaptıkları yatırımları anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu salonda olan kardeşlerime diyorum ki, bu yaptıklarımızı görmemezlikten duymamazlıktan bilmemezlikten gelen varsa, gidin tek tek anlatın. İnatla gözü olup görmeyen, kulağı olup duymayanlar var. Biz sadece merkezi yönetim değil, istiyoruz ki İzmir yerel yönetimde de layık olduğu hizmeti alsın. İzmir, İzmir'de yaşayanlarındır. Ama biz İzmir'in hizmetkarıyız. Türkiye'nin hizmetkarı olduğu gibi. İzmir layık olduğu seviyeye, hizmete ulaşamıyor. Çünkü bu CHP, belediyecilikten anlamıyor. Bunların eli nereye değse, sevgili kardeşlerim orası batar. İnanın böyle. Kuruturlar bunlar. İnanın kuruturlar. Biz diyoruz ki, gelin bir adım atalım. Atacağımız adım şu. İnşallah bir yıl yoğun bir çalışma. İzmir'de büyükşehir belediyesini AKP'nin aldığını hep birlikte yaşacağız. Bunun için diyorum ki, çoğu gitti azı kaldı. Güzel bir çalışma ve göreceksiniz 2009 Martı'nda AKP İzmir'de büyükşehirde kazanmış. Biz bunu ne için istiyoruz? İzmir'e daha yakışan hizmeti vermek için. Bunun ispatını yaptık. ÜNIVERSIADE ortada kalmıştı. CHP buna sahip çıkmaya kalkıyor. Sakın buna sahip çıkmaya kalkma. Ortada kalmıştı. Bununla ilgili AKP özel kanun çıkardı ve şu anda miletvekilimiz olan Taha Bey'i işin başına getirdik ve UNIVERSIAD'ı başımız dik gerçekleştirmiş olduk. Ve kazandırılan tesisler öyle oldu. Aynı önemi EXPO 2015 için veriyoruz. İnşallah EXPO'yu İzmire kazandıralım. Bunun için koşturuyoruz. Cumhurbaşkanımız, Dışişleri Bakanım, bakanlarım dünyanın dört bir yanında ülke ülke dolaşıyorlar. Ne için? İzmir'e EXPO 2015'i getirmek için. Yan gelip yatarak değil, koşarak yapıyoruz" diye konuştu.

`İZMİR'İN İHYİTACI NE İSE KAVUŞTURACAĞIZ'

Başbakan Erdoğan ayrıca, muhalefet milletvekillerinin İzmir'in dertleriyle dertlenmediklerini ifade ederek, İzmir'deki raylı sistemi de belediyeninin başaramadığını iddia etti. Başbakan Erdoğan, "Bize geldiler. Ulaştırma Bakanlığımızı devreye soktuk. Bakanlığımız yapıyor. Çünkü İzmir'in buna ihtiyacı var. Her alanda İzmir'in ihtiyacı ne ise kavuşturacağız inşallah. Belediyecilik AKP'nin işidir. İzmir de, Antalya, Ankara, Konya, Bursa, Erzurum gibi sıçramasını yapsın istiyoruz. Bu kentlerimizde AKP'li belediye başkanlarımız var. Devraldıktan itibaren sıçrama yaptılar" dedi.

Başbakan Erdoğan, ayrıca nüfusu 2 binin altında olan belediyelerin kapanmasıyla ilgili hazırlanan yasaya ve buna yöneltilen eleştirilere değinerek, kapatılan belediyelerin çoğunun AKP'li olduğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan, "Bizim derdimiz Türkiye. İnanıyorum ki, bu adımla İzmir'imiz, Türkiye'miz faydalı hizmetleri görecek" dedi.

`İZMİR'E AKP FARKINI GÖSTERECEĞİZ'

AKP İl Başkanı Aydın Şengül, Başbakan Erdoğan'nın İzmir'e verdiği öneme EXPO 2015 için verdiği destek ve Karabağlar ve Bayraklı'nın ilçe olmasından dolayı vatandaşlar adına teşekkür etti. Şengül" Biz de İzmir Büyükşehir Beyediyesini kazanarak teşekkür edeceğiz. Tüm birimlerimizle bu hedefe kilitlendik, hem minnet borcumuzu ödeyeceğiz, hem de İzmir'in özlemle beklentilerine cevap vermiş olacağız. İzmir'e AKP belediyeciliğini farkını göstermiş olcağız" dedi. Manisa Milletvekili Bülent Arınç, AKP'nin İzmir teşkilatını büyük gayret içinde hedeflere varmak için bütün gücüyle çalıştığını ifade etti. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, genel seçime giderken İzmir'de ana muhalefetin milletvekillerinin sayısının AKP'nin iki katı olduğunu belirterek, "Şimdi birbirine eşit onu da aşacağız, hedef yerel seçimler" diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nuket Hotar Göksel de yerel yönetimlerde başarı göstereceklerini söyledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DTP'Lİ BULDAN: "BUGÜN BAŞKALDIRI ZAMANI"

İSTANBUL POLİSİNE "TAM DONANIMLI TAKİP KONTROL ARACI

"KADINLAR, ERKEKLERE AİT BİR DÜNYADA YAŞIYOR"
»  "KANDİL'İ ZAPTETMEYİ AMERİKALILAR BİLE YAPAMAZ"
»  CHP'YE GÖRE, EDİRNE'DEKİ OPERASYON 'SİYASİ LİNÇ'
»  CHP'YE GÖRE EDİRNE'DEKİ OPERASYON 'SİYASİ LİNÇ
»  FİLİZ BÜYÜKANIT ANITKABİR'DE
»  GENELKURMAY'DAN KRİTİK BİR TOPLANTI
»  ''SIKIYSA ÜÇ ÇOCUĞU SEN DOĞUR''
»  TALABANİ, "TÜRK HALKINI KÜRDİSTANA HAZIRLAYIN"
»  BAKAN ÇELİK'E TACİZ DAVASI
»  SAYGI ÖZTÜRK, OPERESYON SONRASI NE OLACAĞINI YAZDI
»  TALABANİ'DEN SİYASİ KURUL ÖNERİSİ
»  SADUN AREN YAŞAMINI YİTİRDİ
»  "SİYASET, AHLAK DIŞINA KAYDI"
»  İNCİRLİK ÜSSÜ 7 HAFTA UÇUŞLARA KAPALI
»  AHMET ÖZAL, GÖZALTINA ALINDI
»  BAKANA GÖRE, SOSYAL GÜVENLİK'TE YANLIŞ YOK!
»  BAYKAL:" KADINLARIMIZ BURUKTUR, İŞSİZDİR"
»  BAKOYANNİ, AKP GENEL MERKEZİ'NDE, AKP'Lİ GİBİ KONUŞTU
»  ÇİLLER, PRODİ'YE 'SENİ BOĞARIM' DEMİŞ
»  YOUTUBE'DE SES KAYDI SAVAŞI
»  FETULLAH GÜLEN'E PEYGAMBER BENZETMESİ
»  SU'DA RÜŞVET PATLADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.