Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2792
EURO
37,4842
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.917,890
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN, THE TİMES'E KONUŞTU "OPERASYON OLACAK"
ERDOĞAN, THE TİMES E KONUŞTU  OPERASYON OLACAK
 
Times'a açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, "Sabrımız tükendi. Ülkemizi savunmak için kimseden izin almak durumunda değiliz. Kuzey Irak'ta yuvalanan PKK'lı teröristlere yönelik operasyon yapılacak” dedi.
 
22.10.2007 - 14:55

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük İngiltere ziyareti öncesi İngiliz The Times gazetesine konuştu. Gazetenin internet sitesinde yayımlanan röportajda Erdoğan, Kuzey Irak'ta yuvalanan  PKK'lı teröristlere yönelik operasyon yapılacağını söyledi. Haberde, Erdoğan'ın Amerika ve NATO'dan gelen bütün durdurma çabalarına  rağmen operasyonun yapılacağı yolunda açıklamada bulunduğuna dikkat  çekilirken, bu açıklamanın terör örgütü PKK'nın dün ortaya çıkan son  eyleminden önce yapıldığına da işaret edildi.

"SABRIMIZ TAŞTI, KİMSEDEN İZİN ALACAK DEĞİLİZ"

Erdoğan'ın, ABD ve Irak yönetiminin defalarca uyarılmış olmasına rağmen  terör örgütü PKK mensuplarını Kuzey Irak'tan atmak için hiçbir girişimde  bulunmadıklarından yakındığına işaret edilen haberde, Erdoğan'ın  Türkiye'nin sabrının taştığını söylediği ve her ülkenin kendisini  savunma hakkı bulunduğunu hatırlattığına işaret edildi.   Times, Başbakan Erdoğan'ın, “Ne gerekiyorsa yapılacak. Kimseden izin  almak zorunda değiliz” dediğini de duyururken, Erdoğan'ın ayrıca  Türkiye-ABD ilişkileri konusunda değerlendirmelerde bulunduğunu belirtti.

Haberde, Erdoğan'ın Türkiye'de giderek yükselen Amerikan karşıtlığına  dikkat çekerken, Amerika'nın Irak'ta yürüttüğü askeri harekatın  başarısız olduğu değerlendirmesinde bulunduğu ve ABD Kongresi'nin Ermeni  tasarısını onaylaması halinde söz konusu ülkenin “çok önemli bir  dostunu kaybedeceği” uyarısı yaptığı kaydedildi.
        
BAŞKAN BUSH'A TEŞEKKÜR
        
Başbakan Erdoğan'ın, Ermeni iddialarıyla ilgili tasarı için de “ABD yönetiminin bunu engellemek için elinden  gelen her şeyi yaptığını samimiyetle ifade etmek istiyorum. (ABD Başkanı  George) Bush ve (ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza) Rice başta olmak  üzere ABD üst yönetimine bu yöndeki çabaları için teşekkür ediyorum”  dediği belirtildi.

Times muhabirleri, "Başbakan Erdoğan'ın röportaj boyunca, Batı'dan gelen  bekleme taleplerini kabul edecek görünmediği" yorumuna da yer verdi.

Erdoğan'ın, PKK'nın ABD ve Irak hükümetinin arkasına gizlenmeye  çalıştığını söylediği belirtilen haberde, Erdoğan'ın, terör örgütünün  Amerikan silahları kullandığı yolundaki sözlerine de yer verildi. Times,  Başbakan'ın, “Başkan Bush'a pek çok kez bu konuda ne kadar hassas  olduğumuzu söyledik ama henüz tek olumlu, somut netice alamadık”  şeklindeki sözlerine dikkat çekti.
        
"HAKLARIMIZ VAR BUNU KULLANIRIZ"
       
Hedefte masum siviller ve Irak'ın toprak bütünlüğünün bulunmadığı,  sadece PKK'nın bulunduğunu da belirten Erdoğan'ın, PKK'nın sürekli Türk  hedeflerine yönelik saldırılar yaptığının altını çizdiği kaydedildi.
         Başbakan Erdoğan'ın “eğer komşu bir ülke terörizm için güvenli bir  sığınak işlevi görüyorsa bizim uluslararası yasalara göre haklarımız  vardır ve bunları kullanırız, bunun için de kimseden izin almayız”  dediği bildirildi.

OPERASYONDAN VAZGEÇME ŞARTI        

Times, Başbakan Erdoğan'ın, askeri operasyondan ancak Amerika ve  Iraklıların PKK'nın kuzey Irak'tan atılmasını sağlaması, PKK kamplarının  kapatılması ve örgüt liderlerinin Türkiye'ye teslim edilmesi halinde  vazgeçileceğini söylediğini de bildirdi.

TIMES'A KARAYILAN SİTEMİ

Times muhabirleri, Başbakan Erdoğan'ın geçen hafta yayımlanan PKK terör  örgütü elebaşısı Murat Karayılan ile yapılmış röportaja yer verilmesi  nedeniyle The Times gazetesine sitem ettiğini de belirtirken, Erdoğan'ın  Times'ın kendisinin böylece bir propaganda malzemesi olarak  kullanılmasına izin vermiş olduğunu söylediğine dikkat çekti.

"VERİLEN SÖZLER TUTULMADI"
        
Erdoğan'ın, ABD'yi, sürecin sonucunda önemli bir dostu kaybedebileceği  yolunda uyardığı da kaydedilen haberde, Başbakan'ın Fransa, Almanya ve  Avusturya gibi bazı AB ülkelerini de Türkiye'nin AB üyeliğine açıkça  karşı çıktıkları için eleştirdiği belirtildi.

Times, İngiltere'nin Türkiye'yi başından beri desteklediği ancak 2005  yılında müzakereler açılırken Türkiye'ye destek veren diğer bazı üye  ülkelerin sözlerini tutmadıklarını söyleyen Erdoğan'ın, Türkiye'nin  AB'nin pek çok yeni üyesinden daha gelişmiş bir ülke olduğunu  hatırlattığını yazdı.

Times, Başbakan'ın bütün eleştirilerine rağmen Türkiye'nin kaderini  Rusya ve Doğu'ya değil Batı'ya bağladığını söylediğini de kaydetti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP,TERÖRLE MÜCADELE'DE YENİ YÖNTEM İSTİYOR

TSK'DAN KAÇIRILAN ASKERLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

PKK'NIN 8 ASKERİ REHİN ALDIK İDDİASI
»  BAYKAL: TÜRKİYE, DERHAL KARARLILIĞINI ORTAYA KOYMALI"
»  TERÖR'ÜN ORTASINDA KALAN 450 ÇİN'Lİ
»  İŞTE SİZE TERÖRE DESTEĞİN BELGELERİ
»  ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI'NA HAŞİM KILIÇ SEÇİLDİ
»  ÇANKAYA'DA LİDERLER ZİRVESİ BAŞLADI
»  ESKİ MİT'ÇİDEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
»  BARZANİ'NİN BABASI'DA HAİNMİŞ
»  "HARBİ KAZANMAK ÖNEMLİ" NE DEMEK?
»  "TERÖRİSTLER AVAŞİN KAMPINA GİDİYORLAR"
»  ÖZKÖK: " ARTIK HEDEF BARZANİ OLMALI"
»  ASKERİ İSTİHBARATA UYDU ENGELİ Mİ?
»  200 TERÖRİST SINIRDAN NASIL SIZDI?
»  AKP'NİN KAPATILMA DAVASI NEDEN KARARA BAĞLANMADI
»  CUMHURİYET GAZETESİ'NDE DERİN İŞLER
»  DÜNYA TELAŞA KAPILDI
»  İŞTE KAHRAMAN MEHMETÇİKLER
»  İŞTE SALDIRIYA UĞRAYAN MİNİBÜS
»  GÖNÜL:"PKK'NIN ELİNDE REHİNE YOK"
»  REFERANDUM'UN KATILIMI DÜŞÜK, EVET'İ YÜKSEK
»  "ABD, BİRKAÇ GÜN SÜRE İSTEDİ"
»  TALABANİ'NİN SÖZLERİ ERDOĞAN'I TATMİN ETMEDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.