Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN: " TÜRKİYE KENDİ GÖBEĞİNİ KESEBİLİR"
ERDOĞAN:   TÜRKİYE KENDİ GÖBEĞİNİ KESEBİLİR
 
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, ülkede yaşanan terör olaylarıyla ilgili olarak, ''Türkiye, kendi göbeğini kendi kesme noktasına gelmiştir."dedi.
 
30.10.2007 - 14:05
Erdogan,konuşmasında "Kendini koruyacak güç ve kararlılığa da sahiptir. Millet olarak huzur ve istikrarımızı, bölgedeki güç hesaplarına asla kurban vermeyeceğiz. Bunu da artık herkesin öğrenmesi lazım'' diye konuştu.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, terör olaylarına değindi. Hafta sonunda ABD'ye gerçekleştireceği ziyarete işaret eden Erdoğan, bu görüşmenin, hem Türkiye, hem bölge, hem de ABD için önemli olduğunu vurguladı. Başta ABD Başkanı Bush olmak üzere tüm muhataplarına, Türkiye'nin terör konusundaki kararlılığını ve milletin hissiyatını bir kez daha açık ve net şekilde ifade edeceğini belirten Erdoğan, ''Hem stratejik ortak ve müttefikimiz olan, ayrıca bölgedeki konumu nedeniyle Irak ile ilgili konularda öncelikli sorumluluğu bulunan ABD'den, terörist odaklara karşı acilen somut adımlar beklediğimizi açıkça ifade edeceğiz'' dedi.

Türkiye'nin dünyanın dört bir yanındaki terör örgütlerine karşı da kendisine yönelik teröre karşı da duruşu, kararlılığı ve samimi duruşunun ortada ve net olduğunu belirten Erdoğan, bunu Afganistan, Somali, Kosova ve Bosna-Hersek'te gösterdiğini kaydetti. Türkiye'nin küresel terörizme karşı bugüne kadar yaptıklarının da herkesin malumu olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu: ''Türkiye, şimdi kendisine yönelen terör örgütüne karşı uluslararası camianın ve dost ülkelerin de aynı net ve samimi duruşu sergilemesi, somut adımlar atması gerektiğini düşünmektedir ve bunu kendilerine ifade edeceğiz. Türkiye, kendi göbeğini kendi kesme noktasına gelmiştir. Kendini koruyacak güç ve kararlılığa da sahiptir. Bunu da herkesin iyi anlaması lazım. PKK terörü, herkes için bir samimiyet testidir. Bu testin, bölgenin ve bundan sonraki ilişkilerimizin kaderini belirleyecek önemde olduğunu da ifade edeceğiz. Millet olarak huzur ve istikrarımızı, bölgedeki güç hesaplarına asla kurban vermeyeceğiz. Bunu da artık herkesin öğrenmesi lazım. İnanıyorum ki bu görüşmeler neticesinde Türkiye'nin sabrının sona geldiği, terörün sonunu getirecek adımların tartışmasız bir kararlılıkla atılacağı noktada olduğu, çok daha iyi anlaşılacaktır.''

-''Yol haritasıyla sürece bağlanmasını isteyeceğiz''-

Terörün, sadece bir ülkenin içinde yeşermeyeceğini, terörün uluslararası boyutununu da olduğunu anlatan Erdoğan, Türkiye'deki terör örgütünün de uluslararası destekleriyle şu anda güç bulduğunu söyledi. Terör örgütünün sırtını dayadığı yerler olduğunu kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu sırtını dayadığı yerleri de Amerika ile açık ve net konuşacağız. Yataklık eden ülkeler vardır, bunları kendileriyle açık ve net konuşacağız. Şu anda uyuşturucu pazarlamasının en önemli kaynaklarından bir tanesi olduğunu konuşacağız ve tüm bunlar, parasal kaynaklar olarak terör örgütüne akmaktadır.Amerika, zaten terör örgütünün elindeki silahlarını kabul etmiş durumdadır. Bunların da açık ve net izahını isteyeceğiz. Bunların çözülmesinin bir an önce gerçekleşmesini, bunun artık bir yol haritasıyla sürece bağlanmasını isteyeceğiz. Şunu unutmayalım; ülkemiz büyük bir ülke... Milletimiz büyük bir millet. Türkiye, adımlarını kendi öz iradesiyle atma kabiliyetine sahiptir. Kim bunu tartışma konusu yapıyorsa, bu ülkeye, bu millete haksızlık eder.Şunu da unutmayalım ki; Türkiye'nin milli menfaatleri ve uluslararası güvenlik hassasiyetleri, hiçbir ülkenin iç siyaset hesaplarına ya da afaki senaryolarına da feda edilemez, feda edemeyiz. Türkiye her ülkeye gider, derdini anlatır. Ha, anlaşılmıyorsa veya birilerinin hesabına uymuyorsa, o zaman Allah'a şükürler olsun, biz bu ülkenin kendi menfaatlerini koruyacak gücünü ve kararlığını biliyoruz, gereken neyse bunu da yaparız. Bunu da açıkça söylüyoruz.''

Gereken temasları yapacaklarını, görüşmeleri sürdüreceklerini, Türkiye'nin tezlerini en açık, en anlaşılır ve en güçlü şekilde anlatacaklarını belirten Erdoğan, ''Biz, dostluğun ve müttefikliğin gereğini yapacağız ama ardından da bunun karşılığını bekleyeceğiz'' dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TAHRİK MEMURLARI ERDOĞAN'I ÇOK KIZDIRDI

BAHÇELİ: "GİTME BUSH AYAĞINA GELSİN"

BAŞBAKANLIK'TAN YAYIN YASAĞINA İTİRAZ
»  "BAŞBAKAN, İSLAMIN KABE'SİNİ ABD YAPMAK İSTİYOR"
»  BEŞİR ATALAY: ASKERLERİMİZ SERBEST BIRAKILMADI
»  İKİ MİLYAR DOLARDAN VAZ GEÇTİ
»  BÜYÜKANIT'I KIZDIRAN FUTBOL SORUSU
»  KOD ADI BEBEK
»  ŞIRNAK'TAKİ ÇATIŞMADA ÖLEN ŞEHİT SAYISI 4'E YÜKSELDİ
»  SINIR YENİDEN ÇİZİLMELİ
»  10 AY'DA 502 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
»  8 ASKER KONUSU MECLİSTE GÖRÜŞÜLECEK
»  ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ KARADAVUT'UN MEMLEKETİ YASTA
»  FATİH ALYTAYLI 8 ASKERLE İLGİLİ DETAYLARI AÇIKLADI
»  ERDOĞAN'DAN YARALI ASKERLERE ZİYARET
»  RESEPSİYONDA KEVİN COSTNER VAR, CHP YOK
»  ORGENERAL BAŞBUĞ'UN ACI GÜNÜ
»  TUNCELİ'DE CANLI BOMBA ALARMI
»  CUDİ'DE ÇATIŞMA, 1 ASKER ŞEHİT
»  GAZETEPORT'UN 8 ASKER SERBEST BIRAKILDI BALONU
»  8 ASKERİ PKK'NIN ELİNDEN ALDIK MI?
»  İŞTE ÖLDÜRÜLEN HAİNLERİN GÖRÜNTÜLERİ
»  CANLI BOMBADAN MÜTHİŞ İTİRAFLAR
»  29 EKİM'E DAMGASINI VURAN ÜÇLÜ SOHBET
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.