Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1982
EURO
38,1691
IMKB
9.666,000
ALTIN
2.899,640
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN, ÜÇ MADALYA'YA TEPKİ GÖSTERDİ
ERDOĞAN, ÜÇ MADALYA YA TEPKİ GÖSTERDİ
 
Başbakan Erdoğan, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye'nin iyi dereceler elde edememesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Bakın bir kişi 8 tane madalya getiriyor. Bizim ise aldığımız madalya sayısı 3 ve bunların içinde altın yok. Ama bir kişi tek başına süpürüyor. Bizde niye olmasın?" dedi.
 
19.8.2008 - 22:55
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartal'da inşa edilen Kartal Hasan Doğan Spor Kompleksi'nin açılış törenine katılan Erdoğan, olimpiyatlarda alınan başarısız sonuçlara tepki gösterdi. Konuşmasında son günlerde ABD'deki spor eğitimi ile ilgili bilgiler edindiğini anlatan Erdoğan, ilköğretim, ortaöğretim ve üniversitelerde spor eğitimi için ciddi yatırımlar yapıp bunu devam ettireceklerini söyledi. Erdoğan, "Özellikle büyük kulüplerimizin bu alana verecekleri heyecanlar diğer kulüpleri de teşvik edecektir. Hükümet olarak desteği vereceğiz. Geleceği yönelik adımları buna yönelik olarak atacağız" dedi.
Dostu, merhum Hasan Doğan adına yapılan kompleks için de konuşan Erdoğan, "Hasan kardeşimle ilgili federasyon başkanlığına adaylığı söz konusu olduğu zaman Aysel kardeşim (Hasan Doğan'ın eşi) bunu istemiyordu, benden de rica ediyordu. 'Ne olur Hasan'ı ikna et girmesin bu işe' diye. Tabii ben de kendisine o zaman şunu söylemiştim, 'Ama bütün kulüpler istiyor. Bu noktada bu işe gönül vermiş bütün insanlar istiyor. O zaman burada büyük bir hassasiyet var. Bu arada oğlu Selim ve Zeynep kızmı da istemiyordu.
Siz de burada fedakarlık yapacaksınız' dedim. Ve sonunda onlar da bu fedakarlığı yaptılar. Tabi iyi de oldu. Kısa zamanda futbol camiası iyi bir sinerji yakaladı. Bunun neticesini de kısa zamanda o sinerjiyle beraber alma fırsatı oldu" diye konuştu.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Hasan Doğan'ın vefatı nedeniyle boşalan koltuğuna seçilen Mahmut Özgener'e başarı dileklerinde bulunan Erdoğan, yeni başkanın da Hasan Doğan'ın yolunda, onun kazanımları ile devam edeceğine inandığını söyledi. Erdoğan, "Burada başarıya ihtiyacımız var. Başarıya inanacağız. Tribünlerdeki çirkinlikleri bir tarafa koyan, barışı tribünlere getiren bir anlayışı egemen kılan ahlakı buralara hep birlikte yerleştireceğiz. Ben buna inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmasının bir bölümünde 2008 Pekin Olimpiyatları'na atıfta bulunan Erdoğan, Olimpiyatlarda 8'de 8 yapan ABD'li rekortmen yüzücü Michel Phelps'i örnek gösterdi. Erdoğan, "Temennim odur ki; futbolda bu adımı atarken, basketbolda da bu adımı atalım. Orada da bu başarıları yakalayalım. Aynı şekilde yüzmede bu başarıları yakalayalım. Bakın bir kişi 8 tane madalya getiriyor. Bizim ise aldığımız madalya sayısı 3. Ve bunların içinde altın yok. Ama bir kişi tek başına süpürüyor. Bizde niye olmasın? O da insan. Bizde de insanlar var. Ne gerekiyorsa bunu yapalım. Yetiştirelim. Bizim evlatlarımızın içinden, nasıl Phelps'ler çıkıyorsa, Ahmet, Mehmet de çıksın. O da gelsin madalyaları toplasın. Hep beraber dayanışma içerisine gireceğiz, el ele vereceğiz ve bu başarıları hep birlikte yakalayacağız. Bunlar her alanda olur. Enteresan olan şu. Takım oyunlarında olimpiyatlarda Türkiye yok. Sadece bireysel müsabakalarda var. Bu bizim için acı değil mi? Bunu da aşmamız lazım. Bunu da başarmamız lazım. Nasıl olur da
biz takım oyunlarında olamayız. Öyleyse bunu başaracağız. Kararlılık içerisinde bunu başaracağız" diye konuştu.
Erdoğan, belediye başkanlarına da seslenerek park ve bahçelere basket potalarının yerleştirilmesi gerektiğini ve spor salonlarına önem verilmesini istedi. Erdoğan, daha sonra Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile birlikte kompleksin kurdelesini kesti.
Törende Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Hasan Doğan'ın eşi Aysel Doğan'ın yan yana oturdukları görüldü.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BOMBACI VE ARACINDAN GERİYE SADECE BUNLAR KALDI

BÜYÜKANIT: "EN İYİ SİLAH EĞİTİLMİŞ ASKERDİR"

ÇİLLER'E BENZEMEK İÇİN BU HALE GELDİ
»  CANLI BOMBA'NIN İSTİHBARATI ALINMIŞTI
»  GÜL'ÜN KADER DOSYASI ONUN ELİNE GELDİ.
»  CERRAH'A YOL GÖRÜNDÜ
»  OTOYOLLARIN ÖZELLEŞTİRİLMESİ DURDURULDU
»  ERBAKAN AFFINA İLGİNÇ CHP YORUMU
»  AKP'Yİ ŞOKE EDEN ANKET
»  GÜL, TÜBİTAK BAŞKANLIĞI'NA NÜKHET YETİŞ'İ ATADI
»  ÖZELLEŞTİRMEYE DANIŞTAY FRENİ
»  SAADET'TE ERBAKAN'A AF SAADETİ
»  FLAŞ ..FLAŞ ÖĞRENCİSİ GÜL ERBAKANI AF ETTİ
»  HACIBEKTAŞ'TAKİ KÖŞK DARBESİ TBMM'DE
»  CERRAH'A YOL GÖRÜNDÜ İDDİASI
»  SUSURLUK UZMANINDAN AÇIKLAMALAR
»  DAĞLICA KOMUTANININ İNANILMAZ GÖRÜŞMESİ
»  RUSLAR ABD İSTİHBARATINI NASIL ATLATTI..!
»  AB İLE İLGİLİ 131 YASAL DÜZENLEME YAPILACAK
»  EMNİYET'TE TANIK KORUMA BAŞKANLIĞI KURULDU
»  TÜRKİYE'NİN BİN YIL YETECEK BOR'U VAR
»  TERSANE PATRONU'NDAN ÇİRKİN AÇIKLAMA
»  BU AVRUPA BİRLİĞİNDE BİLE YOK AMA BİZDE VAR
»  TÜRKİYE-AFRİKA BİRLİĞİ ZİRVESİ BAŞLADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.