Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERGENEKON DAVASI CEZAEVİ'NDE GÖRÜLECEK
ERGENEKON DAVASI CEZAEVİ NDE GÖRÜLECEK
 
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon davasının cezaevinde görüleceği iddialarına yanıt verdi
 
5.7.2008 - 05:14
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunu ziyaretinde basın mensuplarının “Ergenekon” soruşturmasına ilişkin sorularını yanıtladı.

SİLİVRİ'DEKİ KOMPLEKS

Türkiye'nin yargıya bu kadar işi düşen bir ülke görüntüsünden de rahatsızlık duyduğunu dile getiren Şahin, Türkiye'nin huzur, barış, karşılıklı anlayış ve hoşgörünün hakim olduğu noktayı kısa sürede yakalamak durumunda olduğunu söyledi.
Şahin, bir gazetecinin, “Silivri Cezaevi'ndeki duruşma salonu bu dava için tahsis edilecek mi?” sorusu üzerine, şunları söyledi:
“Eğer İstanbul  Cumhuriyet Başsavcılığı, bu konuda yargılamayı yapacak mahkeme heyeti, duruşmaların yapılması için çok daha uygun zeminler olduğu düşüncesini ortaya koyarlar ve bu konuda da Silivri Ceza ve Tevkif Evleri Kompleksi'nin içindeki duruşma salonunun uygun olduğu düşüncesini bize iletirlerse, bu konuda kendilerine yardımcı oluruz, ama bizim kendilerine böyle bir önerimiz yok.”
   
Bu konuda daha önce TBMM 'de bir soru üzerine basın mensuplarına söylediklerini tekrarlamak zorunda olduğunu belirten Şahin, şu anda yaşanan bir yargı süreci olduğunu, bu süreçle ilgili dava açılana kadar ve iddianame ilgili mahkemeye verilip kabulü süreci tamamlanmadan açıklama ve değerlendirme yapmanın yasal olarak mümkün olmadığını anımsattı.

Mehmet Ali Şahin, sözlerine şöyle devam etti:
“Bu süreci hep birlikte takip edeceğiz. Hakimler ve Savcılar Adalet Bakanı olarak benim ya da Adalet Bakanlığının memurları değildir. Bağımsız yargı organlarının mensuplarıdır. Dolayısıyla onların bağımsızlığı ve tarafsızlığı Anayasa ile teminat altına alınmıştır. Görev yapan hakim ve savcılarımız kimsenin hasmı değildir. Onlar hiç kimseyi de hasım olarak görmezler. Lütfen onların işini zorlaştıracak söz, davranış ve yorumlardan hepimiz kaçınalım. Onlar hukuk devleti olan Türkiye'de hukukun egemen olması için çalışan yargı mensuplarıdır. Eğer Türkiye'nin altına imza koyduğu uluslararası sözleşmelere, iç hukukumuza bu konudaki mevzuata aykırı davranış olursa bakanlığıma geldiğinde ilgili genel müdürlük ve ilgili daire üzerine düşeni yapar. Adalet Bakanlığının bu konuda bir denetim yetkisi vardır. Ancak bu denetim sonuç itibariyle kurul tarafından yerine getirilir.

Soruşturma devam ederken ne benim ne de bir başkasının soruşturmayı etkileyecek ve gölgeleyecek söz ve değerlendirmede bulunmaması gerekir. Bunun zaman zaman çiğnendiğini görüyor olmaktan da üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum.”

BİLGİLER SIZDIRILIYOR MU?

Mehmet Ali Şahin, “Bazı basın ve yayın organlarında soruşturmaya ilişkin bilgiler yer alıyor. Bilgiler sızdırılıyor mu?” sorusuna karşılık şöyle dedi:
“Bunlar yapılmamalı. Bu süreç devam ederken, soruşturma devam ederken bu tür haberleri ve yorumları son derece yanlış buluyorum. Bunları, devam etmekte olan yargı sürecini gölgeleme amaçlı görüyorum çoğu kez. Bu bakımdan Anayasa'nın 138. maddesi bu konuda kesin hüküm getirmiştir. O nedenle Anayasa ve yasalarda öngörülenlere hepimizin riayet etmesi gerekir. Bu konuda en çok konuşması gereken biri varsa Adalet Bakanı olarak benim, ama bu konuda konuşma hakkımın olmadığını biliyorum.”
Bir gazetecinin “Haberler tek kaynaktan çıkmış gibi görünüyor” sözlerine Şahin, “Araştırmadığım, araştırılmayan ve sonuca ulaşılmayan bir konuda benim vardır veya yoktur demem doğru olur mu?” karşılığını verdi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN'A KAHKAHA ATTIRAN SORU

ERDOĞAN, BU KEZDE RAHMİ KOÇ'A ÇATTI..!

AVUKATI ÇÖMEZ'İN NEREDE OLDUĞUNU AÇIKLADI
»  ERGENEKON İDDANAMESİ GECİKECEK
»  GÜL'DEN ERGENEKON HAKKINDA İLK YORUM
»  FOTO SAFARİ'DE ÇKAYBOLAN EMNİYET MÜDÜRÜ BULUNDU
»  BAŞBAKANLIK KORUMALARI, '7 TEMMUZ 'ALARMINA GEÇTİ
»  'MAYIN FARESİ' 6 GÜNDE 61 MAYIN TESPİT ETTİ
»  CHP'DEN ERGENEKON SAVCISINA DAVA
»  AKP'Lİ BELEDİYE'YE JANDARMA BASKINI
»  İŞTE AKP'NİN SÖZLÜ SAVUNMASI
»  DEMİREL, 'TEK YOL SEÇİM' DEDİ
»  ERDOĞAN, RAHMİ KOÇ'A VERYANSIN ETTİ
»  BAYKAL'DAN ERGENEKON ÇIKIŞI
»  ADSL VE TELEFON HİZMETİ AYRILACAK
»  ERGENEKON'DA BİR GRUP DAHA ADLİYE'YE SEVKEDİLDİ
»  GÜNAY: O KEBAPÇI KAPANACAK"
»  AKP, ÖĞRENCİLERİ YALANLADI,
»  KARAR SONRASI BEYAZ GECELER
»  AKP, SAVCININ OĞLUYLA VURDU
»  ÇÖMEZ YURTDIŞINA ÇIKMADI İDDİASI
»  ERGENEKON ZANLISI ÖLÜM DÖŞEĞİNDE
»  ERGENEKON'DA 4 ZANLI SERBEST
»  ERDOĞAN:"TEHDİT ALIYORUM"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.