Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2302
EURO
37,4755
IMKB
9.132,000
ALTIN
2.869,660
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ
ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ
 
Ergenekon yapılanması içinde bulunan bazı kişilerin bir dönem Hizbullah ve PKK ile bağlantılı olduğu da iddia edildi
 
25.1.2008 - 09:15
Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarına ilişkin soruşturmayı yürüten savcılık ve polisin, yazışmalarda "Ergenekon" yapılanması hakkında "Ergenekon terör örgütü", zanlılar hakkında ise "Ergenekon terör örgütü üyesi" ifadesi kullandığı belirtildi.
Ergenekon yapılanmasına ilişkin yürütülen operasyon kapsamında polisin, zanlıların ev ve işyerlerinde yaptığı aramalarda örgütün sırlarını deşifre edecek önemli belgeler ele geçirdiği öne sürüldü. Soruşturma Savcısı Zekeriya Öz tarafından da incelenen belgelerin arasında örgütün şematik ve hiyerarşik yapısını belirleyen belgelerin bulunduğu iddia edildi.
Polisin ele geçirdiği belgeler arasında örgütün merkez komitesinden, en alt komiteye kadar olan yapılanmanın şemasal ve açılım olarak da belirlendiği öne sürüldü. Örgüt manifestosu ve hedefler, planlar, suikastlar ve içine sızılması gereken kurum ve kuruluşlarla ilgili yazılar ve raporların da bu belgeler arasında bulunduğu iddia edildi. Ergenekon yapılanması içinde bulunan bazı kişilerin bir dönem Hizbullah ve PKK terör örgütleriyle bağlantılı olduğu da iddialar arasında.
Ergenekon'un Hizbullah içinde de varlığını sürdürdüğünün ve bazı eylemlerde aktif rol oynadığının tespit edildiği iddia edildi. Zanlıların bu nedenle Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sağ örgütler büro amirliği tarafından sorgulandığı kaydedildi.

MİT de devreye girdi

Ele geçirilen belgeler arasında yer alan banka dekontları ve hesap kayıtlarından, örgüte yurtdışından yüklü miktarlarda para transferi yapıldığı da iddia edildi. Avrupa ülkelerinden yapıldığı belirtilen para transferlerinin örgütün uyuşturucu ve silah ticaretinden kazandığı paralar olabileceği iddia edildi. Belgelerin bulunmasının ardından MİT'in devreye girdiği bildirildi.
Operasyon kapsamında gözaltında bulunan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün ise gözaltına alındığı sırada polise tek kelime etmediği öğrenildi. Küçük'ün Beşiktaş'taki evine 22 Ocak, sabah saat 06.00 sıralarında gelen polis, evin önünde bekleyen ve koruma görevi yapan 2 askere yakalama kararını gösterdi.
Küçük, kapıyı açtığında ise karşısında Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi üst düzey yöneticilerini buldu. Küçük'ün kendisini gözaltına almaya gelen polis şefleriyle göz mimikleri ile anlaştığı, başıyla ve gözleriyle karşısındaki görevlileri onayladığı belirtildi. İlaçlarını yanına alabileceği söylenen Küçük'ün, kıyafetlerini giydikten sonra teslim olduğu ifade edildi.

4 kişi serbest bırakıldı

Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen el bombaları ve patlayıcılara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye gönderilen 4 kişiden 3'ü serbest bırakıldı.
Tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevke dilen Satılmış B.'nin de hâkim tarafından serbest bırakılmasına karar verildi.



'Ergenekon' Alman medyasında yankı buldu
Ergenekon çetesine yönelik operasyon haberleri, dün Alman basınında da yer buldu. Muhafazakâr Frankfurter Allgemeine, "Orhan Pamuk'a saldırı engellendi" başlıklı haberinde, milliyetçilere operasyon yapıldığını yazdı.
Frankfurter Rundschau ise haberi birinci sayfadan 'Pamuk'a karşı' başlığıyla gördü. Haberde 'Askerler şüphe altında' denildi. Muhafazakâr Die Welt ise operasyonunun İslamcı AKP'nin güç dengelerini lehine çevirmesinin yansıması olarak değerlendirildi. Süddeutsche Zeitung gazetesi ise "Pamuk'u öldürme planı" başlıklı küçük bir haberle yetindi.
Milliyet ve Hürriyet'i kaynak gösteren gazete, "Pamuk'un yanı sıra, çok sayıda Kürt siyasi ve hükümete yakın bir gazetecinin suikast listesinde olduğunu" yazdı.
Milliyet


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İSTANBUL BELEDİYESİ'NİN VAR DEDİĞİ HAYALET BARAJLARI

HASAN CEMAL NEDEN ENDİŞELİ?

İRTEMÇELİK'İN YERİNE ACET GELİYOR
»  ''EN KIYMETLİ PASAPORT'A SAHİP OLACAĞIZ''
»  İNTERNET ÜZERİNDEN MÜZİK SATIŞINDA PATLAMA
»  ÇOCUĞUNU ISIRARAK ÖLDÜREN CANAVAR BABA
»  ERDOĞAN'IN CHP'Lİ KART'A AÇTIĞI DAVA REDDEDİLDİ
»  AKP VE MHP TÜRBAN İÇİN YARIN YİNE BULUŞACAK
»  REKTÖRLER: ÜLKENİN TEMELLERİ İLE OYNUYORLAR
»  REKTÖRLER: ÜLKENİN TEMELLERİ İLE OYNUYORLAR
»  UNAKITAN KONUŞTU, SUÇLU BASIN OLDU!
»  UÇAK'TA CEP TELEFONU AVI
»  ANTEP'TE OPERASYON BİTTİ, 4 EL KAİDE'Cİ ÖLDÜRÜLDÜ
»  DTP'LİLERLE AYNI İNFAZ LİSTESİNDE OLMAK ŞOK ETTİ!
»  GÜL, AZ KALSIN DÜŞÜYORDU
»  TÜMER, LARİSSA İLE ANLAŞTI
»  AKP VE MHP TÜRBAN'DA ANLAŞTI..
»  EL-KAİDE MİLİTANLARI POLİSLE SAATLERCE ÇATIŞTI
»  İNTERNET'TEKİ SANAL TARİKATLARA DİKKAT..!
»  KARAMANLİS ANITKABİR ANI DEFTERİNE NE YAZDI?
»  AMERİKALILARDAN DEMİREL'E "MARRİSON" DARBESİ
»  "TÜRKİYE DİN DEVLETİNE GİDİYOR"
»  MUMCU CİNAYETİNİ MİT BİLİYORDU..!
»  "ÇALIŞAN KADIN ALTATIR" DİYEN İMAMA 3 AYRI CEZA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.