Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERKAN MUMCU ANAVATAN'A VEDA ETTİ
ERKAN MUMCU ANAVATAN A VEDA ETTİ
 
Anavatan Partisi’nin 6. Olağanüstü Büyük Kongresi, delege salt çoğunluğunun bulunamaması nedeniyle 2.5 saatlik bir gecikmeyle başladı. Divan başkanlığı seçimi için gösterilen adaylar gerginliğe yol açtı. Erkan Mumcu'nun veda konuşmasının ardından kürsüye çıkan Ahmet Özal, Mumcu'ya yüklendi.
 
25.10.2008 - 23:05
Anavatan Partisi’nin 6. Olağanüstü Büyük Kongresi Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu’nda sürüyor. Delege salt çoğunluğunun bulunamaması nedeniyle 2.5 saatlik bir gecikmeyle başlayan kongrede, divan başkanlığı seçimi için gösterilen adaylar gerginliğe yol açtı.

Kongrenin başlamasıyla kürsüye gelen Erkan Mumcu, 22 Temmuz seçimlerine girilmemesiyle partide oluşan yaraların sarılması sorumluluğunu birinin üstlenmesi gerektiğini söyledi.  ''Bu, benim ilk kez koltuğu bırakışım değil'' diyen Mumcu, birçok kez herkesin can attığı makamlardan, mevkilerden gözünü kırpmadan çekildiğini ifade ederek buna ilişkin örnekler verdi.

'KİMSEDEN EMİR ALMADIM, KİMSEYİ KIRMADIM'
Kendisi için ''367'ye alet oldu'' denildiğini anlatan Mumcu, ''Milletim basiretli davranmayı ve basiretli davrananın hakkını teslim etmeliydi. Milletin hayrına yapılacak ne varsa yaptım, kimseden emir almadım, kimseyi kırmadım'' dedi. Mumcu, ''Milletle inatlaşamazdık. Benim kenarda oturmam bir zaruretti. Ancak ben Anavatan Partisinden ayrılmıyorum. Ben siyasetten, sorumluluktan değil, hiçbir mevki, makama sahip olmadan siyasetin hasının nasıl yapılacağını göstermek istiyorum'' diye konuştu.

Mumcu, konuşmasını bitirdikten sonra bir süre omuzlara alındı. Erkan Mumcu, daha sonra salondan ayrıldı. Mumcu'nun konuşmasının ardından, genel başkan adaylarının konuşmasına geçildi.

ÖZAL MUMCU'YA YÜKLENDİ
Kongrede ilk konuşmayı yapan genel başkan adayı Ahmet Özal, partililerin bugün sadece genel başkan değil, yeniden tek başına iktidar olacak bir başbakan adayı seçeceğini söyledi. Genel başkan seçilmesi durumunda partiye ait hiçbir mal varlığını satmayacağını ifade eden Özal, ''Partiye ait malların satılmasını, bu partinin başka bir partiyle birleşmesini, Anavatan Partisinin başka bir siyasi oluşumun içinde yer almasını istiyorsanız bana oy vermeyin'' diye konuştu.

Genel Başkan Adayı Salih Uzun da elektrik borcundan dolayı anıt mezarın bir hafta önce karanlıkta kaldığını belirterek, buna neden olanları eleştirdi. Anavatan Partisinin yeniden güçlenmesi, derlenip toparlanması, akılcı siyaset yapması gerektiğini ifade eden Uzun, ''Güçlü olup sesimizi bu salondan dışarı çıkarmamız gerekiyor'' dedi.

Diğer genel başkan adayı Murat Akdeniz de delegelere ''sırtımızı birbirimize dayayarak, yüzümüzü millete dönmeliyiz'' diye seslendi.

Öte yandan, Anavatan Partisi kurucusu ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal da genel başkan adaylarının konuşmalarının ardından salona geldi. Kongre, genel başkanlık seçimi için oy verme işlemiyle devam edecek.

KİM KİMİ DESTEKLİYOR
Anavatan Partisi’nin 6. Olağanüstü Büyük Kongresi 2 gün sürecek. Kongrede bin 47 delege oy kullanacak. 2002’den bu yana 3 kez genel başkan değiştiren Anavatan Partisi’nde Mumcu dönemi kapanacak. Genel başkanlık yarışının ise eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, Salih Uzun ve Murat Akdeniz arasında geçmesi bekleniyor. Adaylar arasında bulunan Salih Uzun’u, eski ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ve Erkan Mumcu’nun desteklediği belirtiliyor.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PKK'LI TUNCEL: "BENDE ELİ SİLAHSIZ TERÖRİSTİM"

TÜRKSAT 3A'NIN GETİRECEKLERİ

"HAMDOLSUN İYİYİZ DEMEKLE BU İŞ OLMAZ"
»  ERDOĞAN'A TUNCELİ'DE PROTESTO
»  MEHMET ŞEVKİ EYGİ, ÇAKMA DİNCİLERE VERYANSIN ETTİ
»  VAHŞET ÇETESİ LİDERİNİN EVİNDEN 11 KİŞİLİK LİSTE ÇIKTI
»  EMNİYET'TE KÖKLÜ DEĞİŞİM
»  BELGEDE İÇİŞLERİ BAKANI'NINDA İSMİ VAR
»  ÇÖPLÜK KAVGASINDA SON NOKTA
»  "ATATÜRK BU ÜLKEYİ YENİDEN DİRİLTTİ"
»  İKİ TÜRK MÜHENDİS KAÇIRILDI
»  ÇUVALÇI PAŞA TÜRKİYE'DE
»  DTP'LİLER, VAN'DA YİNE OLAY ÇIKARDI
»  UFUK URAS'TAN DİYARBAKIIR'LILARA ÇÖP TEŞEKKÜRÜ
»  ANKARA'DA SÜRPRİZ BULUŞMA
»  ERDOĞAN'DAN PANKART TEPKİSİ
»  SİYAH KASKLI TECAVÜZCÜ
»  BAŞSAVCI'YA TAHRİFAT SUÇLAMASI
»  GÜRBÜZ ÇAPAN'DAN MEKTUP VAR
»  MHP'DEN 180 DERECELİK U DÖNÜŞÜ
»  ÖZEL HAREKATÇILARA ATEŞ AÇAN 4 TERÖRİSTEN 2 Sİ YARALI
»  O TARAFLARA KİMLER GÖRÜNTÜ VE BİLGİ YARDIMI YAPIYOR?
»  ÖCALAN ERBAKAN İLE NASIL GÖRÜŞTÜ?
»  ERDOĞAN VE AYDIN DOĞAN AYNI MASADA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.