Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERMENİSTANA GİTMESİNİ ABD'Mİ İSTEDİ
ERMENİSTANA GİTMESİNİ ABD Mİ İSTEDİ
 
CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün milli maç nedeniyle Ermenistan’a gidecek olmasını “bu gezi ABD istedi diye yapılıyor” sözleriyle değerlendirdi
 
5.9.2008 - 03:15
Gül’ün 15 yıl önce Meclis’te Demirel hakkında verilen bir gensoru nedeniyle Ermenistan’la ilgili sözlerini hatırlatan Özyürek, “Gül’ün 15 yıl önceki konuşması AKP zihniyetinin takiyyeci bir zihniyet olduğunun göstergesidir” diye konuştu. Özyürek, Başbakan Erdoğan’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında söylediği “DSİ baraj yapacak sen hava atacaksın” şeklindeki sözlerini “vahim bir açıklama” olarak değerlendirirken kanuna göre şehirlerin su ihtiyacını karşılama görevinin DSİ’ye ait olduğunu söyledi. Özyürek “Başbakan İzmir’e takmış vaziyette, yerel seçimlerde İzmir’i kendi deyimleriyle fethedebilmek için su ihtiyacını karşılamıyor, İzmirli’nin sırtından oy hesabı yapıyor” diye konuştu.

-BAŞBAKAN İZMİR'E TAKMIŞ
CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na yönelik söylediği “DSİ baraj yapacak sen hava atacaksın” şeklindeki sözlerini değerlendirdi. Erdoğan’ın sözlerini “vahim” olarak nitelendiren Özyürek, mevzuat açısından da son derece yanlış bir değerlendirme olduğunu kaydetti. Kanuna göre şehirlerin içmesuyunu temin etme görevinin DSİ’de olduğunu belirten Özyürek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çamlı barajını yapmak üzere Çevre ve Orman Bakanlığı’na başvurduğunu ancak bakanlığın izin vermediğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın hava atmak için değil, halkın su ihtiyacını karşılamak üzere su istediğini ifade eden Özyürek, “Başbakan İzmir’e takmış vaziyette. Yerel seçimlerde kendi deyimleriyle İzmir’i fethedebilmek için İzmir’in su ihtiyacını karşılamıyor. İzmirli’nin sırtından oy hesabı yapıyor. Başbakan’a soruyorum İzmir Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde değil mi? Başka illerin su ihtiyacını karşılayan DSİ İzmir’e gelince niye ihtiyacı karşılamıyor? İzmir halkını kandırmaya ve seçimlerde İzmir’i almaya çalışıyorlar. İzmir’in bilinçli seçmeninin bu oyuna gelmeyeceğine ve seçimde AKP’ye gerekli cevabı vereceğine inanıyorum” diye konuştu.

“ERMENİSTAN ZİYARETİ ABD İSTEDİ DİYE YAPILIYOR”
Özyürek basın toplantısında gazetecilerin soruları üzerine Cumhurbaşkanı Gül’ün Ermenistan ziyaretini de değerlendirdi. Ziyaretin yararlı olacağını düşünmediklerini kaydeden Özyürek, Ermenistan ile Türkiye arasında önemli ihtilafların bulunduğunu hatırlatarak Ermenistan’da en ufak bir yumuşama olmadan bu ziyaretin yapılmasının, “Cumhurbaşkanının Ermenistan’ın ayağına gitmesinin” Türkiye’nin itibarını ve haysiyetini zedeleyeceğini söyledi. Özyürek, Cumhurbaşkanı Gül’ün 15 yıl önce Meclis’te, Süleyman Demirel’le ilgili bir gensorunun görüşülmesi sırasında Ermenistan’la ilgili sözlerini ise “AKP zihniyetinin takiyyeci bir zihniyet olduğunu biliyoruz. 15 yıl önce Demirel hakkında söylemedik laf bırakmadılar. Bu takiyyeci zihniyetin, dün dündür bugün bugündür anlayışının göstergesidir. Amerika ne isterse onu yapıyorlar, bu gezi ABD istedi diye yapılan bir gezidir. Bu gezi milli bir görevse AKP milletvekillerini niye göndermiyor? AKP, ‘cumhurbaşkanı bağımsız, AKP milletvekillerini göndermedik’ diyecek ancak Cumhurbaşkanının bağımsız bir cumhurbaşkanı olmadığını AKP’nin cumhurbaşkanı olduğunu hepimiz biliyoruz” şeklinde değerlendirdi. Özyürek, İsmet İnönü’nün de Ermenistan’a gittiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise “Bunu hiç duymadım, yorum yapmayacağım” dedi.

“ZİYARETTE TSK’DAKİ KOMUTA KADEMESİNDEKİ DEĞİŞİKLİK ETKİLİ”
Özyürek cezaevindeki emekli paşaların TSK adına ziyaret edilmesi konusundaki soruları da yanıtladı. Ziyareti ‘geç kalmış bir ziyaret’ olarak değerlendiren Özyürek, cezaevindeki emekli paşaların TSK’ya 40 yıl hizmet etmiş kişiler olduğunu ve görevleri boyunca da TSK’ya halel getirecek bir davranışları olmadığını belirterek “böyle bir ziyaret vefa borcudur, insani bir davranıştır” dedi. Ziyarette TSK’daki komuta kademesindeki değişikliğin etkili olduğunu düşündüğünü ifade eden Mustafa Özyürek “Veli Küçük’ün ziyaret edilmemesi” ne ilişkin bir soruya ise “Veli Küçük’ün isminin çok çeşitli olaylarla ilişkilendirilmesi gerekçesiyle ziyaret edilmediğini düşünüyorum. Ama emekli paşalar hakkında ortada iddianame bile yok.” Dedi. Özyürek, ziyaretin yargı bağımsızlığını zedelemeyeceğini belirtti. Özyürek, bir başka soru üzerine de “bir önceki genelkurmay başkanı bu ziyareti gerekli görmemiştir. Yeni genelkurmay başkanı da böyle bir ziyaretin gerekli olduğunu düşünmüştür” dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MHP'NİN DİŞLİ DEĞERLENDİRMESİ

BAŞBUĞ'DAN 2. ORDU'YA SÜRPRİZ ZİYARET

SÜPER ÇOBAN, EVRAKLARINI EVDE UNUTTU
»  ACILARIN ÇOCUĞUNUN İNANILMAZ DEĞİŞİMİ
»  "GİTMİŞKEN SOYKIRIM ANITINA ÇELEK DE KOY BARİ"
»  ERMENİSTAN'DA GÜNDEM, 'TÜRKİYE'
»  PONPON KIZLARA, RAMAZAN AYARI
»  LİDERLER ZİRVESİNDEN DİYALOG ÇIKTI
»  PAŞALARI ZİYARET EDEN MENDİ, MEDYA'NIN MERCEĞİNDE
»  "İSTANBUL DEPREMİ 2010-2014 YILLARI ARASINDA OLACAK"
»  "MEMUR'A FİTRE VE ZEKAT VEREBİLİRSİNİZ"FETVASI
»  EMENİSTAN MAÇINI 100 TÜRK GAZETECİ İZLEYECEK
»  PAMUKOĞLU, PARTİSİNİ KURDU
»  ABDULLAH GÜL, ERMENİSTAN İÇİN GEÇMİŞTE NE DEMİŞTİ?
»  PAMUKOĞLU'NDAN İLANLI ATAK
»  PEYGAMBERİMİZİN 1400 YILLIK MEKTUBU İÇ EDİLDİ
»  DTP'LİLER DE SMOKİN GİYSE NE OLUR?
»  BUGÜN SEÇİM OLSA NE OLUR?
»  FRANSIZ BAKANIN ÇOCUĞU KİMDEN?
»  FENER FENER PAYLAŞMIŞLAR
»  "BU ZİYARET, GECİKMİŞ BİR JESTTİR"
»  KABLOLU İNTERNET ERİŞİM HIZI 10 MBPS'YE ÇIKTI
»  ABD SAVAŞ GEMİSİ KARADENİZ'E ÇIKTI
»  SERİ CİNAYETE GİZLİ SORUŞTURMA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.