Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
IMKB
9.771,000
ALTIN
2.727,450
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan'dan CHP'li Belediyelere Gözdağı!
Erdoğan dan CHP li Belediyelere Gözdağı!
 
Erdoğan, muhalefete seslenerek "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan birikmiş borçlarını ödesin" dedi. Hazine Bakanlığı'nın belediyelerden borç tahsiline başlayacağını söyledi.
 
24.7.2024 - 13:39

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in KKTC'deki törenlere katılımı ve yurt dışındaki temasları hakkında "Muhalefetin normalleşmesi adına kayda değer buluyoruz. Lefkoşa'da sergilenen birlikteliğin, başta terörle mücadele olmak üzere milli meselelerde istikrarlı bir şekilde sürdürülmesini temenni ediyorum" dedi.   

Play Video
Emekliler üzerinden CHP lideri Özel'e seslenen Erdoğan "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin belediyeleriniz SGK’ya olan birikmiş borçlarını ödesinler. Meydanlarda oy verene 'bedava traktör vereceğiz’ demek kolaydır. Zor olan ahdine sadık kalmaktır. Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok" dedi.


"EMEKLİ MAAŞINDAKİ ARTIŞ ENFLASYONUN ÜZERİNDE"

"Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok" ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:

- Emeklilerimizin serzenişini duyuyorum. Tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.

- Depremin 104 milyar doları bulan faturası azaldıkça, politikalarımız sonuç verdikçe ortaya çıkan ilave kaynağı başta emekliler, halkımızın emrine sunacağız.

- 2024 yılında emekli maaşlarında yüzde 78 ila 86 oranında artışa gitmiş durumdayız. Yaptığımız bu artış, enflasyon beklentisinin oldukça üzerindedir.

- Amacımız, ekonomimizi enflasyonu körükleyecek bir kısır döngüye sokmadan insanlarımızın refahını kalıcı olarak artırmaktır.

- Ekonomide sıkıntılarımızın üstesinden geliyoruz. Enflasyonda en kötü tabloyu geride bıraktığımıza inanıyoruz. Enflasyon bundan sonra daha hissedilir biçimde düşecek.

- Moody's'in 11 yıl sonra gelen not artırımı, Türkiye için çok geç kalmış bir adım. Türkiye’nin ekonomik kapasitesi bu oranların çok üzerinde.

ÖZGÜR ÖZEL'E SESLENDİ

- Sayın CHP Genel Başkanı'na şunu söylemek isterim dürüst siyaset verilen sözlerin arkasında durmayı gerektirir. Gücünüz yetiyorsa belediye başkanlarına söyleyin bedava yapacağız diyerek milletten oy istedikleri ancak 3 ayda 3-4 kez zam yaptıkları hizmetlerin fiyatlarını düşürsünler.

- Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan birikmiş borçlarını ödesin. Meydanlarda oy verene bedava traktör vereceğiz demek kolaydır zor olan sözünün eri olmaktır. Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Öyle 25 kuruşa simit yok.

KATLİAM DÜZENLEMESİ

- (Sokak hayvanlarının katledilmesinin önünü açan düzenleme) Kimse Gazi meclisin konumuna gölge düşüremez. Böyle bir edepsizliğin tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirler çok sıkı şekilde alınmalıdır. Teklifin yasalaşması sadece bir başlangıçtır. Bundan sonra önemli olan sahiplenme sürecidir.

- Biz sadece milletimize bakarız. Bugün bazı şeyleri açık açık konuşmamız gerekiyor. Birileri ısrarla görmezden gelse de Türkiye'de bir başıboş köpek sorunu var. Dünya'nın hiçbir yerinde göremeyeceğimiz bir sokak köpeği popülasyonu ile karşı karşıyayız. Üstelik bu köpek sürüleri başka hayvanlara, keçilere saldırıyorlar. Trafik kazalarına sebep oluyorlar. Milletimiz bizden bu sorunu çözmemizi istiyor. Halkımız sokakların güvenli hale gelmesini istiyor.

"KARAKTER FUKARASI..."

- Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın. Hele hele bölücü terör örgütünün beşikteki bebeği katletmesine, Gazze'de şu anda sayısı 16 bini bulan masum çocuğun katledilmesine ses çıkarmayanlar kalkıp da bize merhametten bahsetmesinler.

- Milletvekiline, hem de yüce Meclis çatısı altında 'katil' diye bağıran da onu getirip o cesareti veren de millete karşı saygısızlık, edepsizlik yapmıştır. Komisyonda kızının acısını yüreğinde taşıyan annenin üstüne yürüyen karakter fukarasının diline en son alacağı kelime merhamettir.

MECLİS TATİLE GİRMEDEN GENEL KURUL'A GELECEK

- Meclis tatile girmeden Genel Kurula sunacak, taşkınlıklara prim vermeyecek, yasalaştırıp sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz.

- Dağdaki eli kanlı katil sürülerine methiyeler düzenler, kimse kusura bakmasın ama bize vicdan ve merhamet nutku çekemez.

- Teklifin yasalaşması başlangıç. Önemli olan sahiplenme kampanyasıdır. Hayvanseverlerden başıboş köpekleri sahiplenme kampanyamıza güçlü destek bekliyoruz.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Irak Hükümetinden 'PKK İçin Yasak Kararı

Selvi:CHP'de Kasetler Savaşı Kızışacak

Tuğrul Türkeş'ten Kızdıracak Sözler!
»  Köpeklerin Kaderi Uygulayıcıların Elinde
»  Özel'den Bahçeli'ye Sert Liste Yanıtı
»  Hayvanseverlere 'Çapulcu' Benzetmesi
»  Bahçeli Ekonomiyi Övdü CHP'yi Eleştirdi
»  Türk Vatandaşı Olmada Yeni Dönem
»  Osman Kavala'dan "Tuğrul Türkeş" Mesajı
»  Türkiye'ye İşkence,Ermönistan'a Kıyak!
»  "Büyük Balık Şimşek'i Yedi"
»  Meclis Koridorunda Oturma Eylemi
»  MHP'den Hedef Gösterir Gibi Liste
»  LGS Tercih Sonuçları Açıklandı
»  Biden'ın Çekilmesine Rusya'dan İlk Yorum
»   CHP ve AKP'nin Oylarında Son Durum ?
»  Kanal İstanbul Hattında Taşınmaz Satışı!
»  Tarihi Zafere Coşkulu Kutlama
»  Erbaş'tan 'Evlendirin' Fetvası!
»  Marmara Sallandı,İstanbul Korktu!
»  Sinan Ateş Davası Ertelendi!
»  Dünya Çapında Kriz, Microsotf Çöktü
»  AFAD’da Dikkat Çrkrn Grlişme
»  Soylu'dan 'Yeni Parti' Açıklaması
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.