Nesil Yayınları’ndan çıkan ’Mahremiyet Okulu’ üçlemesinin 3.’sü olan ’İhanetler Cinsel Sorunlar’ kitabında Mehmet Paksu, pek çok kişinin okulda, iş yerinde, seyahatte ve daha değişik vesilelerle tanışarak evlenebildiği gibi, son zamanlarda fazlaca rağbet gören Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde tanışarak da evlenilebileceğini dile getiriyor. Günümüzde özel evlilik sitelerinin bile faaliyet gösterdiğini söyleyen Paksu, "Önemli olan ve dikkat edilmesi gereken, inanca, ahlaka aykırı bir tutum ve davranış içinde olmamak." diyor.
"İhanetler ve Cinsel Sorunlar" kitabında Paksu, taraftar olunsun ya da karşı çıkılsın, bugün bazı evliliklerin internet aracılığıyla gerçekleştiğini belirtiyor. "Sanal dünyada yapılan görüşmelerin çoğunda kişiler kendilerine sanal bir kimlik oluşturur. Bu kimlik aslında kişinin kendisi olmayan ama hep olmak istediği idealindeki kişidir" diyen Paksu, bu noktada özellikle dikkatli olunmasını, emin olmadan ciddi adımların atılmaması gerektiğini söylüyor.
MEŞRU BİR AMAÇTAN KİMSE BAHSEDEMEZ
İlahiyatçı Yazar Paksu, Mahremiyet Okulu’nda; internetin, telefon görüşmelerinin kendine özgü bir cazibesi olduğunu, pek çok konu hakkında saatlerce, günlerce konuşulabileceğini ama bunun bizi sağlam/isabetli bir yere taşımayacağını vurguluyor. İnternet ilişkilerinin ne amaçla kurulduğu konusunda da Paksu şunları söylüyor: "İnternette karşı cinslerin birbirleriyle görüşmesi, konuşması normal bir konuşma değildir. Bir erkek, yabancı bir kadınla yahut bir kadın yabancı bir erkekle duygusallıktan öte neleri konuşur? Yapılan bu konuşmalar sözü döndürüp dolaştırıp nerelere götürür? Bu konuşmalar aylarca devam ederse sonuç nereye varır, hangi amaca hizmet eder? Bunları herkes az çok tahmin eder. Öyleyse bu tarza neden ihtiyaç vardır? Meşru bir ihtiyaçtan kaynaklandığını kimsenin iddia etmesi mümkün değil."
İNTERNET BAĞIMLILIĞI EVLİLİKLERE ZARAR VERİYOR
Sağlıklı ve doğru kullanıldığı sürece yararlı olduğu düşünülen internet, doğru kullanılmadığında kullanıcılarını kölesi haline getiriyor. İnternet, olumlu ve olumsuz sonuçlanan evliliklere kapı açtığı gibi internet üzerinden oynanan oyunlar, müstehcen siteler de evliliklere zarar veriyor, yuva yıkıyor.
"Sakıncalı sitelere girmek, internetin yaygınlaşmasıyla birçok insanı müptela haline getiren ahlaki bir zaaf haline geldi" diyen Mehmet Paksu, bu zaafın önüne geçebilmek için kişilerin eşlerine yakından ilgi ve alaka göstermeleri gerektiğini söylüyor. Mehmet Paksu, eşinin bu zaafından şikâyetçi olan hanımlara, eşinin ilgisini çekecek hal ve davranışlarda bulunmayı, cezbedici kıyafetler giymeyi, kısa ve uzun metrajlı gezilere çıkıp bazı TV programlarını takip etmeyi tavsiye ediyor. Ayrıca Paksu, namazı hakkıyla kılmanın, kendini namazın hazzına bırakmanın da bu zaafın üzerinde olumlu etkileri olacağını söyleyerek, "Kuran çok açık söylüyor. Namazı dosdoğru kıl. Hiç şüphe yok ki namaz, fuhşiyattan ve kötülükten alıkoyar." diyor.
SANALDA ALDATAN GERÇEKTE DE ALDATIR MI?
İnternetin yaygınlaşmasıyla ailelerde aldatma probleminin artış gösterdiğini söyleyen İlahiyatçı yazar Mehmet Paksu, Mahremiyet Okulu’nda, "Kurulu düzenini mutlu yuvasını kaybetmek üzere olan pek çok insan var. Sanalla gerçek aynı olmaz, ama uçurumun kenarında sıkça dolaşanın başı dönüp düşebilir. Bunu aldatılmak olarak da kabul etmemek lazım." diyor.
Mahremiyet Okulu üçlemesi ’Yusuflar Züleyhalar’, ’Mutsuz Evlilikler Boşanmalar’, ’İhanetler Cinsel Sorunlar’ olarak üç kitap halinde Nesil Yayınları’ndan çıktı ve 1 ayda 24 baskı yaptı.
25/01/2011