Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FEDERASYONCU KADROYA KUCAK AÇAN MİLLİYETÇİ!
FEDERASYONCU KADROYA KUCAK AÇAN MİLLİYETÇİ!
 
MHP Genel başkanı Bahçeli'nin DTP yetkilileri ile sarmaş dolaş olarak Meclis’teki renklerden bahsetmesi ne anlama geliyor?
 
26.4.2008 - 00:05

ARSLAN BULUT

Yunanlı gazeteci Yorgo Kapopulos, bir önceki yazısında AKP’yi savunuyordu. Şimdi doğrudan Tayyip Erdoğan’ın savunmasını üstlendi. Basın-Yayın’ın tercümesine göre 22 Nisan tarihli İmerisia gazetesinde  “Gelişmekte olan darbeyi önlemeye yönelik tepki”  başlıklı yazısında Kapopulos, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, yargı darbesine karşı hazırlanıyor. Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin olumsuz bir karar vermesini engellemek için hükümetin açıklamaları ve tezleriyle rehin alınamayacağı konusunda uyarılarda bulunarak, Ergenekon örgütüne ilişkin soruşturmanın devam edeceğini ve benzeri durumlar hakkında da soruşturmalar başlatılacağını açıkladı.
Türk lider bu tutumuyla Kemalist kurulu düzene ve derin devlete, 1980’de resmen yapılan askeri darbeden sonra kural haline gelen üstü kapalı kadife darbelerin gerçekleşmesine yer olmadığına dair uyarıda bulundu. Eğer Erdoğan hükümetini devirmek istiyorlarsa, direkt zırhlı araçlar kullanarak ülkenin yönetimini ele almaları gerekecek.”
Kapopulos’a göre kapatma davasının amacı Erdoğan hükümetini devirmek değil, rehin almak! Hatta, “Hedef, Erdoğan’ın anayasa değişikliğine gitmesinin engellenmesi ve geçen temmuz seçimlerinde elde ettiği yüzde 47’lik orana rağmen, 2002-2007 döneminde olduğu gibi yönetimin Kemalist düzenle birlikte sürdürülmesine devam edilmesidir.”

* * *

Kapopulos, şöyle toparlıyor:
“Bugün, kurulu düzenin Erdoğan’a yönelik ’rehin’alma politikasıyla ne hedeflediği açıkça ortada. Öncelikle AKP’nin geleneksel İslami temelini, başörtüsü konusunda devam eden ayrım nedeniyle hayal kırıklığına uğratmak ve en büyük sorunu oluşturan imam hatip liseleri mezunlarının üniversitelere girişini yasaklamaktır. İkinci hedef, demokratikleşme reformlarının durdurulmasıdır. Böylece, Türkiye’nin AB üyelik müzakerelerinin durmasında AKP hükümeti sorumlu tutulacak. Üçüncüsü, ülke içinde Kürt sorununa siyasi açıdan yaklaşılmasını, Kuzey Irak Özerk Kürt unsuruna karşı diplomatik esneklik gösterilmesini önlemek. Böylece, Erdoğan’ın ülke içinde büyük bir oranı kendisini destekleyen Kürt nüfusun desteğini kaybetmesine yol açılacak ve Washington’un gözünde, Irak’ın geleceği konusunda güvenilir olmayan biri durumuna itilecek.
Aslında, yargı darbesinin Erdoğan hükümetinin devrilmesinden çok daha kötü bir hedefi var: Erdoğan’ı siyasi intihara itmek.
Bu durumda, Türk lider boyun eğmeyeceğini açıklayarak, darbecileri, hükümeti devirmenin bedelini üstlenmeye itiyor. Bunu da kurulu düzenin planlarına karşı çıkacak cephenin, temmuz seçimlerinde ülke için bir ilk olan yüzde 47 oranından çok daha fazla orana ulaşacağından emin olarak yapıyor.
Türkiye, AB üyelik müzakerelerinden uzaklaşarak ulusal alanda izole ediliyor, ABD ile ilişkilerinde kriz yaşanıyor, Kürt sorunu ülke içinde ve dışında alevleniyor, toplum iç savaşa gidiyor. Erdoğan, kurulu düzeni, bu gündemi resmi olarak imzalamaya ve bu durumun sonuçlarına katlanmaya davet ediyor.” 

* * *

Bir an için bu değerlendirmelerin bir kısmının doğru olduğunu varsayalım! Bu durumda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı için Abdullah Gül’ün önündeki engeli kaldırması, türbanla ilgili Anayasa değişikliğine AKP ile birlikte girişmesi, kapatma davasında AKP’ye Meclis içinde yardımcı olacağını açıklaması ve son olarak DTP yetkilileri ile sarmaş dolaş olarak Meclis’teki renklerden bahsetmesi ne anlama geliyor?
TBMM’yi Abdülhamit’in kapatmak zorunda kaldığı Osmanlı meclisi gibi bir renk cümbüşü zannetmek, federasyondan bahseden adamlarla elele tutuşmak ne demek oluyor?
DTP’liler federasyon iddialarından vaz mı geçti?
Hasip Kaplan ve Ahmet Türk ile kuruluş felsefesinde mi buluştunuz Sayın Bahçeli?
Federasyona giden yolun ilk adımı, sizin bu kucaklaşmanız değil mi?



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'DE "MHP'NİN OYUNUNA GELDİK" SIZLANMASI

KANIT, " KAZAKTAKİ DELİK"

"BEN ÜSTÜNÜM ÇÜNKÜ TÜRK'ÜM"
»  BAKANLIĞIN ÇATISINDA "BAKAN ÇIPLAK" SLOGANI
»  FLAŞ..FLAŞ..CUDİ'DE ÇATIŞMA, 1 BİNBAŞI, BİR ER ŞEHİT
»  GÜL'DEN 4 PARTİ LİDERİNE YEMEK DAVETİ
»  AZİZ YILDIRIM: GALATASARAY YENER"
»  DEMİREL'İN ASIL ADI NE?
»  DIŞİŞLERİ'NDEN ERMENİSTAN'A PROTESTO
»  DAĞLICA KOMUTANINDAN BOMBA İFADE
»  CHP 32. OLAĞAN KURULTAYI YARIN TOPLANIYOR
»  "BAŞBAKAN HANGİ SÖZÜME İTİRAZ EDER BİLEMİYORUM"
»  KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE HAŞİM KILIÇ'TAN 5 MESAJ
»  ANAYASA MAHKEMESİ 46. YILINI KUTLUYOR
»  İL BAŞKANLARININ DESTEĞİ BAYKAL'I DUYGULANDIRDI
»  AKP İÇİNDEKİ ERGENEKONCULAR!
»  "YEREL SEÇİMLERDE HEZİMET YAŞAYACAĞIZ"
»  TÜRKİYE DÜŞMANI MASON LOCASI
»  BAYKAL'IN SÖZLERİ AKP İÇİN DELİL OLDU!
»  CUMHURBAŞKANININ OĞLU BİLE 14,5 YAŞINDA SİGORTALI OLDU
»  "KEŞKE YÜZDE 47 ALMASAYDIK"
»  EMİR-ÇALIK ORTAKLIĞININ TEMELİNİ GÜL ATTI
»  ZEKERİYA BEYAZ," DON TÜRBANDAN ÖNEMLİ"
»   BAHÇELİ'NİN BU POZU ÜLKÜCÜLERİN HOŞUNA GİTMEDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.