AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın, Selanik'teki Atatürk Evi'nde bulunan şeref defterindeki ifadeleri nedeniyle Fethi Dördüncü aleyhinde açtığı dava reddedildi.
Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, Yazıcı'nın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Fethi Dördüncü ve avukatı Coşkun Kurt katıldı. Cemaloğlu, dava dilekçesindeki iddialarını tekrarlayarak, ''davanın kabulüne karar verilmesini'' talep etti.
Yargıtay içtihatlarından örnekler veren Cemaloğlu, ''yapılan bir hakaretin belli bir kurumun daire üyelerine, ordu mensuplarına yapıldığının kabul gördüğünü, matufiyet unsuru bulunduğunu'' belirtti. Avukat Kurt ise eski beyanlarını tekrarlayarak davanın ''aktif husumet ehliyeti yönünden reddine karar verilmesini'' istedi. Kurt, ''aksi durumda tüm AK Parti il ve ilçe başkanlarının bile müvekkili aleyhine dava açma hakkı doğacağını'' savundu. Yargıç Suna Türe de davanın ''aktif husumet ehliyeti yönünden reddine karar verildiğini'' açıkladı.
-DAVA DİLEKÇESİ-
Yazıcı'nın avukatları tarafından açılan davanın dilekçesinde, Dördüncü'nün, Atatürk Evi'ndeki şeref defterine yapıştırdığı mektupta yer alan ifadelere yer verilmişti. Mektuptaki ifadelerin, ''Hayati Yazıcı'nın, toplum önünde küçük düşürülmesine, şahsiyet haklarının ağır suretle ihlal edilmesine, toplumun kin ve nefret duygularına maruz kalmasına sebebiyet verdiği kaydedilen dilekçede, bu durumun Yazıcı'nın manevi şahsiyetinde telafisi güç zararlar meydana getirdiği'' ifade edilmişti.
Yazıcı'ya yönelik hakaret ve iftira niteliğindeki iddiaların tamamen ''kasıtlı ve su-i maksatlı olduğu'' belirtilen dilekçede, Yazıcı'nın duyduğu acı, elem ve ıstırabı bir nebze olsun hafifletmek için 10 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.